Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Visvakantie in eigen land dag 3
Geschreven door Freek Cox
26 januari 2016 14:05

Waar het gisterenochtend bijna windstil was, waait het nu hard. We beginnen wederom op dezelfde stek als waar we de afgelopen 2 dagen gestart zijn. Vandaag moeten we optijd stoppen omdat ik 20 uur thuis moet zijn voor de ouderavond en we moeten nog een heel stuk rijden. Alle spullen liggen al in de auto, behalven de essentiele visspullen natuurlijk. Het is nog pikke donker als de eerste zoutwaterlijkjes door de lucht vliegen en een mooi plekje op de boden vinden. Heel lang blijft een sardientje niet ongeroerd. De eerst aanbeet is alweer een feit. Het is Jeroens beurt. Hij slaat een gat in de lucht (een GIDL, zoals Dick dat zo mooi noemt). Jammer, maar nu is het mijn beurt. Lang hoef ik niet te wachten, maar ook ik sla mis. De aanbeten volgen elkaar in rap tempo op, maar beide slaan we nog een keer mis. Niet normaal, wat is hier aan de hand? Als we alweer de 5de aanbeet krijgen wacht Jeroen 3 seconden langer en haalt dan goed door, even lijkt het…nee weer mis. Bij inspectie van de onderlijn blijkt de staaldraad tussen de 2 dreggen gebroken te zijn?!? De bruik zat niet bij de sleeves, maar echt midden tussen de 2 dreggen. Ik had wel gezien dat de coating daar wat van de onderlijn af was, maar de 7-strand leek in orde. Ook de coating het staaldraadje van mijn dobber hengel was er op dezelfde plek af. Ik besloot de proef op de som te nemen en hing de dreg in een van de hengelsteunen en sloeg hard aan. Ik weet niet wat eerder brak, het staaldraadje (40ponds) op dezelfde plek als het andere staaldraadje of mijn hengel. Mijn mooie musky inovation hengel is nu 30cm ingekort. Alhoewel ik deze hengel bij de “nieuwe vispas” wedstrijd gewonnen had, baalde ik als een stekker. Wat een lompe aktie ook! Les geleerd. Lang kon ik niet treuren, want het was weer een van de doodaashengels op de pieper waar een aanbeet op kwam. Nu is het eindelijk raak en een goede vis ook. Na alle tegenslagen mag ik met een mooie 106 op de foto. Vijtien minuten later staat Jeroen met een kromme hengel. Ook hij laat de tegenslagen achter zich. Ook Jeroens vis gaat over de de meter (103).

Het is net 8 uur geweest. Net iets voor negenen mag ik weer aan de bak. Ook dit keer is het de statisch aangeboden sardien die van de bodem gepakt is. De vis heeft niet de power van een dikke metersnoek. Toch een mooie 90tiger.


Dan is de koek op. Wat we ook proberen, we krijgen de rest van de dag geen aanbeet meer. Zo dooft het kaarsje van onze 3 daagse trip langzaam. Niet getreurd, het waren 3 fantastische dagen, met heel veel mooie dikke vissen. De terugreis valt erg tegen. Bijna 4 uur voordat ik weer thuis ben, maar de trip is voor herhaling vatbaar.

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 3146


1. Geplaatst door: roy vd oever op 26 januari 2016 16:31

Mooie verslagen heren! heb een paar mooie vissen voorbij zien komen! well done!
rapporteer

2. Geplaatst door: robert op 17 februari 2016 13:23

1x te gast en gelijk de havenmeester sarren
rapporteer

3. Geplaatst door: Freek op 17 februari 2016 21:57

@Robert: sorry maar deze snap ik niet. (f.cox@casema.nl)
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl