Advertentie
 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Topdag op de rivier
Geschreven door Dick van Hattem
12 juli 2016 19:40

Het is 5 uur als Lucien zich meldt op de afgesproken plek. We rijden door naar de helling. Doel van vandaag is snoekbaars. Liefst grote snoekbaars maar wie wil dat nou niet?

De rivieren zijn door de vele regen erg hoog. Ook vandaag is dat nog het geval. Afgelopen weken al meerdere goede snoekbaarsdagen beleefd. Vandaag kiezen we ervoor om de snoekbaars verticalend te gaan plagen.

Rond half 6 dobberen we op plek 1. De keuze voor een shadje is bij mij snel gemaakt. Bij Lucien duurt dat meestal iets langer :-) Ik kies voor een Slim Jim shadje.

Geen verkeerde keuze want al snel volgt de eerste bekende tok. Een maats snoekbaarsje komt even de boot van binnen bekijken. Op dieptes van 3 tot 7 meter krijg ik gergeld leven. Lucien geniet in stilte mee maar vangt nog niets.

Ik krijg de vijfde aanbeet op rij en haak nu een dikke vis. Gothfather tot het handvat krom. Oei das een beste zeg ik Luus. Maar nog voordat ik kan gaan genieten is het alweer over.

Lucien krabt zich eens achter zijn oren en vraagt zich af waarom hij geen beet krijgt. Mijn laatste Slim Jim shadje wat ik mee heb geef ik aan mijn vismaat. En dat terwijl hij er thuis minimaal 100 heeft liggen ;-)

Direct begint Lucien ook vis te vangen. Opvallend wat de vorm van een shadje in het toch woest stromende water uit kan maken. Als ik even later mijn vierde vis vasttik weet ik dat het prijs is. Een dikke snoekbaars mokt in de diepte en neemt keer op keer lijn. Ik hou de boot recht boven de vis en zie hem op de dieptemeter. Na 1 minuut is de vis nog geen meter omhoog gekomen en begin ik langzaam maar zeker aan een PR te denken. In gedachten zie ik Joran al poetsen aan mijn boot.......... Na anderhalve minuut slaat het noodlot toe. De dikke snoekbaars schiet gewoon los. Niks geen lijnbreuk of stingerpech, nee gewoon ordinair los schieten. Het kost mij enorm veel moeite om mijn hengel niet op de rand van de boot doormidden te slaan. Dan moet ik nog even zien dat ik mijn woorden inslik. Dat lukt maar ten delen.... Wat er over het water schalt zal ik hier niet herhalen maar fraai is het niet. Jezus wat baal ik. Nog geen uur bezig en al 2 mooie vissen gelost.

Dan is het Lucien die een mooie vis haakt. Ook hier is het genieten van een dril. De vis komt makkelijker omhoog als bij mij. Toch schrikken we als de vis aan de oppervlakte komt... Beste snoekbaars die de 80+ grens makkelijk gaat halen. Op de plank komen we tot 82 cm.

82 cm riviergeweld...

Even later is het bij mij weer raak. Het houdt niet op. Met 76 cm ook een prima vis maar komt qua kracht en gewicht niet in de buurt bij wat ik eerder verspeelde.

76 cm was een troostprijsje vergeleken bij wat ik verspeelde.

We staan al ruim in de dubbele cijfers als we op pad gaan naar stek 2.

Deze zwarte rakker van formaat kwam ook nog van stek 1 af.

Wat een heerlijke dag tot nu toe. Stek 2 blijkt visloos te zijn. Althans wij kunnen ze niet foppen. Dan maar door naar stek 3 alwaar een dikke 45+ baars mijn shadje weet te vinden in de bruine massa.

45 cm baars van de rivier

Stek 4 opgezocht. Ook hier komen de aanbeten weer lekker door. Vooal bij Lucien die aan het goede kantje van de krib blijkt te zitten. De ene na de andere komt de boot even van binnen bekijken. Helaas niets groots maar het tempo waarin we beet krijgen is ook wat waard.

Nog een fraaie bak voor Lucien

Diverse dubbelstrikes leveren ook altijd leuke plaatjes op.

Lucien met wederom een mooie maat in zijn handen

stek 5 valt niet te vissen. Drijfvuil en plaatselijke padvinders te water die nergens oog voor hebben maken het vissen onmogelijk.

Ze bleven maar komen

We sluiten deze heerlijke dag af op stek 1. Toch nog even terug..... Binnen 1 minuut is het weer prijs. Dit keer een leuke snoek die in de stroming hele mooie sport geeft.

Prima sport deze sterke riviersnoek op licht materiaal.

Als we rond half 4 de balans opmaken kunnen we concluderen dat we een prima dag beleefd hebben zoals we dat samen meestal hebben. Goed gezelschap, veel vis, mooie vis. Het was weer genieten Luus. Genieten met een grote G. De buit was ook eerlijk verdeeld: 16-15. 31 vissen in totaal. Ik kijk alweer uit naar onze volgende trip.

Iedereen weer strakke lijnen en harde beuken gewenst de komende tijd.

Dick

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 2393


1. Geplaatst door: Rick op 12 juli 2016 20:56

Lekker gevangen mannen!!
rapporteer

2. Geplaatst door: KoenD op 12 juli 2016 21:49

Lekker gevist weer Dick & Luus!
rapporteer

3. Geplaatst door: Lucien op 12 juli 2016 23:18

In een woord SUPERRRR. Was echt een geweldige dag man kan niet wachten op onze volgende afspraak ????????
rapporteer

4. Geplaatst door: J├Âran op 13 juli 2016 08:41

Lekker gevangen heren! Jammer van die lossers. Gebeurt helaas vaak bij die grote. Gr.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl