Advertentie
 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Eens in de 3 jaar.....
Geschreven door Dick van Hattem
8 augustus 2016 07:38

Fraaie titel, jullie zullen wel denken... Nee hoor. We doelen hier op het feit dat eens in de 3 jaar Linda een dagje gaat vissen met haar man Mario samen met mij. 3 jaar geleden beleefden we een prima visdag waarbij Linda zonder enige werpervaring binnen 10 worpen haar eerste snoek ving.

Vandaag, exact 3 jaar na dato was het weer zover. Dit keer geen snoeken maar alles wat er op de rivier zwemt. Hoewel Linda en Mario van ver komen waren ze zoals altijd keurig op tijd. Ik hou er zo van. Snel reden we verder naar de helling en niet veel later dreef de Monark op de rivier en zetten we koers naar de eerste stekken.

Linda ving 3 jaar geleden de eerste vis, werpend toen een knappe snoek terwijl ze nog nooit met een molen of reel geworpen had. Nu was het trollen geblazen. Het duurde even maar plots ging de hengel omhoog, ze had duidelijk wat gevoeld. Het bonken op de top verraadde een leuke snoekbaars en dat bleek ook zo te zijn. Trots als een pauw op de foto met haar eerste snoekbaars.

Trots als een pauw op de foto met haar eerste snoekbaars.

En passant nog even aan Mario vragend hoe groot zijn grootste snoekbaars was..... Maar met een vette knipoog en een rustige uitgesproken 1 meter 1 legde Mario Linda het spreekwoordelijke zwijgen op.

Het zwijgen duurt zoals meestal bij Linda niet zo bijster lang als plotseling de hengel weer lekker doorbuigt en een dikke 45 cm baars zich komt melden. Voor de duivel niet bang pakt Linda de baars in de bekgreep en houd hem stevig vast. Mario en Dick zien toe hoe een dame de vissen pakt....

Wederom een terechte dikke glimlach voor Linda. Dikke bak van een baars.

 Als Mario van mening is dat hij ook maar eens een vis moet gaan vangen zegt Linda zelfverzekerd: Ik ga zo nog even een visje vangen.... En geloof het of niet: weer bij haar hangen. Weer een 45+ baars die zich aan een hornetje vergrijpt. 

Weer een dikke vette rivierbaars voor Linda die er feeling voor lijkt te hebben.

De morgen vordert gestaag en we vangen nog wat kleinere vissen. Maar het merendeel is goed aan de maat. Fraaie snoekbaarzen en dikke baarzen laten zich geregeld verleiden. Ook de Hornet 6.5 met de oorverdovende ratel bewijst zich weer eens in de UVO kleur. Ik pak een mooie snoekbaars die ook even kort mag poseren.

De verrassend goed vangende UVO kleur in de Hornet 6.5

We praten wat af. Gezamenlijke interesses als Zweden en Italie en het werk doen de dag sneller dan normaal voorbij vliegen. Plotseling is het Linda die weer met een kromme hengel zit nadat zij eerst een tak volledig had uitgedrild. De sterke stroming zorgt er soms voor dat je het verschil amper voelt. Trots poseert ze weer met een mooie snoekbaars en Mario zou later pas aan de beurt komen....Linda strikes again!

Het ietwat bruine water levert vandaag toch al met al weer mooie vissen op. Geregeld krijgen we beet al loopt het nooit echt hard. Maar het plezier is er niet minder om. Als ik midden in een goed gesprek weer een ros op de UVO hornet krijg is het wederom een 40+ baars die zijn stekels komt tonen in de boot. Blijven prachtvissen, ze zouden alleen 2 x zo groot moeten kunnen worden.Weer een 40+ baars op de UVO Hornet.

Mario die als wielrenner echt gewend is aan eindsprintjes komt vandaag ook nog in het verhaal voor... Als de middag al ruim bezig is pakt hij ook een 40+ baars. Prima vis die de spaghetti hengel lekker krom trekt. Snel een mooi plaatje en zwemmen maar weer.

Mario komt op stoom....

 Als we richting de eindstreep aan het varen zijn en we niet al te veel leven meer krijgen is het toch Mario die voor een prachtig slot gaat zorgen. Hij haakt wederom een mooie vis. Blijft even lekker diep en we denken aan weer een snoekbaars. Als de vis boven komt met de Hornet geheel in zijn greppel is het toch een hele dikke baars.Ook hier weer de Hornet 6 in UVO kleur die de grote baars doet verleiden

 De baars wordt rustig uitgedrild, losschieten is er niet bij. Daarvoor zitten de kleine vlijmscherpe dregjes te goed vast. Ik pak de baars uit het water en overhandig hem aan Mario die trots met deze laatste vis van de dag op de foto kan gaan. Nieuwe PR baars is wat er gedachten voortleeft en de geschiedenisboeken in gaat. Van harte Mario, hij is je gegund!Met 49 cm echt een topbaars. Een oude krijger die zijn strepen maar niet zijn streken verloren is.

@Linda en Mario: onwijs bedankt voor weer een gezellige dag.

@Linda: tot over 3 jaar of eerder als je je niet kan bedwingen.

@Mario: tot binnenkort ;-)

 

Iedereen weer strakke lijnen toegewenst en wees voorzichtig met de snoeken zolang het water warmer is dan 20 graden!!!!!!!!!

Dick

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 2231


1. Geplaatst door: Ton op 8 augustus 2016 18:05

Mooi, linda in actie die het mario een beetje aan het leren is. Mooie vissen en baars van 49 is top
rapporteer

2. Geplaatst door: Joshua op 8 augustus 2016 22:34

Gezellig hoor, mooi verslag ook.
rapporteer

3. Geplaatst door: Gerjan op 17 augustus 2016 14:18

Knappe vissen Linda, mooie baarzen, niet echt vet meer maar wel super mooi. zeker die oude krijger mag er zijn. top
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl