Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Werpend en slepend achter de moskoppen aan!
Geschreven door Lucien de Kroon
15 augustus 2016 17:02

Vandaag stond weer een lekkere visdag met mijn makker Dick op de planning.
Omdat de watertemperatuur tot 20 graden gedaald was hadden we het plan opgepakt om werpend achter de snoeken aan te gaan op groot water.
Het idee dat daar ieder ogenblik een dikke bak over het kunstaas heen schuiven kan maakt het vissen daar altijd extra spannend.
Zoals gewoonlijk zijn we lekker op tijd op het water om juist die mooie ochtenduurtjes mee te pikken die vaak het productiefst zijn!
Dick, die daar bij wijze van spreken geen gps of waterkaart meer nodig heeft vaart zonder aarzeling naar de eerste stek. De waterkleur word bekeken en de hengels worden beaasd met het kunstaas waar je op dat moment het meeste gevoel bij heb!
Het spel kon beginnen. Rustig liet Dick de boot over en langs het talud driften, af en toe ietwat bijsturend met de fronttroller! Inmiddels bestookten wij de bovenste waterlaag met ons kunstaas in de hoop op dat schot uit de waterplanten en die harde beuk op je stok!
Het duurde niet lang of de eerste vis was een feit. Het binnen draaien afgewisseld met twitchen trok de moskop over de streep.
Wat is het toch een heerlijke visserij op dat grotere water, daar komt iedere snoek groot of klein helemaal tot zijn recht!


In dieper water komt iedere vis helemaal tot zijn of haar recht!

De nul was weggepoetst en dat is altijd een fijn gevoel.
Het duurde niet lang of ik hoorde de bekende kreet “hanguh” bij mijn maat. Zijn hengel stond heerlijk krom en overduidelijk stond hij te genieten van zijn dril.
Dit is waar het mijns inziens allemaal om draait! Samen met een goede maat datgene doen wat je het liefste doet en genieten van mekaars vangsten!


Bijna gereed om te landen!


Blij met iedere snoek, en dat is waar het om gaat!

Links en rechts struinden we zo de diverse stekken af met wisselend succes tot gevolg. De ene stek leverde wel vis op terwijl een andere veelbelovende stek waar al menig vis zich verslikt had weinig actie opleverde.


Toch nog een fraaie vis voor Dick

Op het moment dat de zon door het dikke wolkendek heen brak kreeg Dick een vreemde aanbeet.
Hij sloeg hard aan maar vond geen contact. Pas toen hij snel zijn lijn binnen draaide voelde hij een verzwaring en joeg zijn hengel voor de tweede keer achterover maar dit keer was het wel raak!
In eerste instantie leek het erop dat hij een kleinere snoek aan de andere kant van de lijn had zitten maar niets was minden waar. Toen de vis de boot zag brak de spreekwoordelijke hel los en vloog de lijn van de molen die toch op zijn zachtst gezegd niet bepaald slapjes staat bij Dick!
Na een paar flinke rushes was de meeste energie over en werd ons vermoeden bevestigd dat er een dikke roofblei op het kunstaas gedoken was!
Dick was enorm in zijn nopjes want het bleek op de meetplank ook nog eens met haar 80,4 cm ook nog eens zijn PR te zijn.


Krachtpatsres Pur Sang!

Na deze prachtige vis viel het helemaal stil. De zon stond inmiddels hoog aan de hemel en dus besloten we te stoppen met werpen en na het eten van een broodje te gaan trollen.
Dit bleek een gouden greep want binnen 100 meter kreeg ik een heerlijke aanbeet op de handhengel en mocht ik het gevecht aangaan met een behoorlijke krachtpatser!
Een paar minuten later mocht ik mijn beloning vasthouden, een schone snoekdame van 97 cm in de kracht van haar leven!


Sterke snoekdame in de kracht van haar leven!

Het snelle succes zette zich helaas niet voort en wederom was het zoeken geblazen! en laten we dat nu toch erg graag doen!!’
Dick voer voor hem bekende stekken af. De gps gaf een grote cluster waypoints weer en precies op het moment dat we er doorheen voeren sloeg bij Dick de lijn uit zijn planerboardclip.
Dick wist de vis te keren voordat de vis de planten wist te bereiken. De swimbait zat goed in het scharnier verankerd dus losschieten ging niet gebeuren! Ik legde de jager met zijn vangst op de gevoelige plaat vast waarna we onze hengels weer ter hand namen!


Stuk voor stuk mooie vissen!

Opnieuw kwam de klad er helemaal in en potentiele hotspots leverden geen aanbeten op dus besloten we, ondanks dat het bijna windstil was, om nogmaals te gaan werpen!
Kristalhelder water werd afgewisseld door licht troebele gedeelten en juist in die die troebele delen wisten we nog wat aanbeten uit te lokken. Heerlijke visserij op niet al te zwaar materiaal!


Perfect gestroomlijnde rover!

Toen de zon echt begon te branden en we nog een flink stuk moesten terugvaren besloten we te stoppen. Met 17 vissen ,16 snoeken, 8 de man, en 1 kapitale roofblei konden wij spreken van een meer dan geslaagde dag en waren wij helemaal happy.
Aan iedereen, veel sterkte deze roofvis loze periode maar straks voor het nieuwe seizoen
heel veel kromme hengels, strakke lijnen en veel mooie vissen toegewenst!
Geniet van je hobby en ga respectvol met de vis om!

Met roofvisgroeten

Lucien de Kroon.

Reacties (8)
Aantal keer bekeken: 2830


1. Geplaatst door: Rogier op 24 augustus 2016 11:09

Gaaf verslag, Lucien. Mooi gevangen mannen!!


rapporteer

2. Geplaatst door: Richard op 24 augustus 2016 11:09

Knap gevist mannen! De 10cm. Fatso's blijven lekker vangen! Mooi om 3 verschillende in 1 verslag voorbij de zien komen. Die jubileum uitvoering is ook een van mijn favorieten.


rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 24 augustus 2016 11:09

Wordt tijd voor een nieuwe kleur van de 25th anniversery uitvoering... Deze is van het 20th anniversery.. Doet het inderdaad nog steeds top maar begint wel afgekloven te raken


rapporteer

4. Geplaatst door: Har selder op 24 augustus 2016 11:09

Een prachtig verslag Dick,met mooie knijters van vissen,Toppie ????????


rapporteer

5. Geplaatst door: KoenD op 24 augustus 2016 11:09

Mooi verslag Luus & Dick :)


rapporteer

6. Geplaatst door: peter op 24 augustus 2016 11:09

krijgen jullie die fatso crank 10 (neem aan dat het deze versie is) wel een beetje op diepte? Die van mij gaat met zijn ruggetje door het oppervlak.


rapporteer

7. Geplaatst door: Gerjan op 24 augustus 2016 11:09

Heren,heren,heren. wat een gave sport bedrijven we toch met zijn allen. mooie visjes en dito plaatjes weer


rapporteer

8. Geplaatst door: op 24 augustus 2016 11:09

Mooi verslag!! evenals de vissen! top gevist mannen!!


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl