Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een dagje groot water
Geschreven door Kevin
24 augustus 2016 18:26

De vakantie loopt ten einde, dus er moest en zou nog een goede sessie gevist worden. Zo plande Kevin en ik een dagje op het grote water. Het idee was om zo vroeg mogelijk het water op te gaan zodat wanneer het warm zou worden van het water af konden gaan.
`S morgens gaat de wekker om 03:00 uur, ik kleed me gauw aan, ontbijt snel en spring de auto in. Onderweg naar Kevin heb ik nog steeds niks van hem gehoord, normaal gesproken is hij degene die als eerste wakker is.. Ik dacht nog, zou hij zich verslapen hebben?  Voor de zekerheid bel ik hem op, en inderdaad de wekker was niet afgegaan.
Wanneer ik om 04:00 uur bij hem aankom staat hij gelukkig al klaar, we laden snel alle spullen in en rijden door naar het water.  Wanneer we bij de helling aankomen gooien we snel alles in de boot. Ik slinger de motor aan en vaar richting de eerste stek, onder het varen heeft Kevin de tijd om alle spullen netjes te organiseren.
Wanneer we op de stek zijn gooi ik de fronttroller uit en maken we onze eerste drift. Achter ons verscheen opeens een dikke mist bank, en in nog geen 5 minuten tijd zien we helemaal niks meer.Geen probleem want de route stond al geprogrammeerd! Ideaal zo’n Ipilot!

Met een kwartier heb ik de eerste aanbeet, deze vis weet zich voor de boot te lossen. Niet veel later krijg ik een aanbeet, ik voel dat deze van een iets beter kaliber is en Kevin pakt het net, zodra de vis bij de boot is glijd ze mooi het net in. Ik pak haar uit het net en zie gelijk dat ze niet heel fraai gehaakt zit. Vol erover heen, en met 2 dreggen vast. Kevin pakt gelijk zijn Knipex en knipt de splitring door. Snel de dreg verwijderen en nu zat de vis alleen voorin de bek nog gehaakt. Snel een fraaie plaat geschoten, de andere dreg los getikt en ze mocht weer lekker zwemmen.Zo dat gaat snel zeiden we nog! We kregen daarna nog wel wat aanbeten, maar helaas bleven ze niet plakken. Toch eigenlijk wel veel actie! Dat belooft wat!


De eerste meter is binnen, een lekker begin van de dag!!

Toen de mist optrok, bleef het een uur lang stil, geen aanbeet of volger. We besloten om een driftje te maken over de eerste stek, we wederom wat aanbeten maar deze bleven ook niet plakken. De vis leek een stuk voorzichtiger. Meer volgers dan aanbeten. Soms volgden ze meerdere keren, maar happen ho maar!

We voeren naar een andere stek, en hier kregen we gelijk weer wat actie. Kevin krijgt al snel een aanbeet en haakt een mooie meter vis.
Niet veel later haakt Kevin weer een vis van hetzelfde kaliber.
Drie metervissen in nog geen 3 uur tijd, het kan slechter!
Drie meter vissen in nog geen drie uur!! Dit beloof een goede sessie te worden!

We besloten om nog een keer te verkassen naar een andere stek, hier bleef het een poosje stil. Na een klein half uur kreeg Kevin een aanbeet, dit was een vis van klein formaat! Deze werd direct in het water naast de boot onthaakt, zodat we gelijk door konden vissen.
Omdat Kevin deze vis wat dieper ving wisselde ik van aasje en pakte een wat dieper lopende Rbait swimbait. Na een worp of 8 laat ik mijn aasje even afzinken. Ik krijg een tik, laat de swimbait stil vallen en ik sta weer met een kromme hengel. Deze vis is net wat kleiner dan de vorige vissen maar de lol is er niet minder om!
Omdat het erg warm werd, besloten we om van het water af te gaan. Beter voor ons, en beter voor de vis!Een mooie afsluiter van de dag!! Wegens de hitte stoppen we er maar mee en gaan met een goed gevoel van het water af!

Tight lines Kevin en Rick.

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 8284


1. Geplaatst door: KoenD op 26 augustus 2016 08:59

Mooi verslag met mooie vissen mannen!!!! :-)))
rapporteer

2. Geplaatst door: Gerard op 26 augustus 2016 18:16

Vraagje, uit het verslag krijg ik de indruk dat de meeste vissen werpend gevangen zijn. En volgens de foto's met Rbaits. Klopt dat? Gooien jullie met deze toch wel aardig zware swimbaits? Ben ook wel benieuwd naar jullie hengels als dit het geval is.
rapporteer

3. Geplaatst door: Kevin op 26 augustus 2016 23:05

Hoi Gerard, wij werpen eigenlijk 99 % van de visdag. Wij werpen idd erg veel met Rbaits! Rick werpt er onderhand de hele dag mee. Ik ook veel maar wissel ook wel is naar een grote hybride of spinnerbait combi met rubber eraan. Wij vissen allebij met de groene strike pro series. De lichtste hengel is een 150 grammer, de andere 180 en 200. Dit gaat prima en is goed vol te houden! De Rbait Perch weegt zo'n 175 gram en dat is een prima gewicht om te gooien. De zander is een stuk zwaarder (225) en net weer even wat groter. Wij verkiezen beiden de Perch voor het werpend vissen. Deze is net wat compacter en kan je gemakkelijk volle vaart weg zetten! Mocht je nog trouwens nog vragen hebben kun je mij altijd even toevoegen op Facebook! Groet Kevin
rapporteer

4. Geplaatst door: Kanu Butani op 7 maart 2019 08:12

Ik heb het hele verhaal gelezen, het is een geweldige ervaring. Deze vis is geweldig.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl