Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Terugblik zomerperiode
Geschreven door Wouter Nijlant
4 september 2016 21:06

Bij deze blik ik nog een keer terug op de periode vóór de zomervakantie, zeg maar juni tot begin augustus. Een periode waarbij ik niet eens zoveel op of aan het water ben geweest als ik eigenlijk zou willen.

Qua rendement was er ook al geen pijl op te trekken: de ene keer was het echt harken geblazen, de andere keer was het compleet gekkenhuis in ons voordeel.

Juni laat zich vrij eenvoudig omschrijven. Naast onze jaarlijkse Zwedentrip en een geslaagde een visdag met Bart Bootsveld op de Overijsselse Vecht, stond deze maand vooral in het teken van het vliegvissend snoeken. Immers moest mijn nieuwe Airflo greentooth #9/10 Pike Fly Rod nog getest worden. Gelukkig bleef de vuurdoop niet uit.


Daarnaast heb ik in juni nog een bindworkshop van Smartlures bijgewoond met onder andere de Zweedse vliegvisser Niklaus Bauer (vooral bekend van Fly versus Jerk/Kanalgratis). Een erg leuke en leerzame avond met gelijkgestemden. Zeker voor herhaling vatbaar!
 

Niklaus Bauer bleek een geschikte gozer

 

 Strakke metervis voor Riaan op opvallend klein kunstaas

 


Half juli was daar een dagje uitwaaien met voormalig studiegenoot Riaan Carlquist. Wat waren ze gretig die dag! Ongekend. In totaal landden we 15 snoeken, waarvan de meerderheid voorbij de 80 cm ging.. Dit hadden er zomaar ook 20 kunnen zijn. Die grote meren blijven me toch trekken hoor! Het is er vaak bikkelen, maar als ze eenmaal los zijn - echt los - dan is het ook echt een feestje!
De eerste twee dagen van augustus zat ik respectievelijk met mede-Tukkers Martin Gosenshuis en Marco Vogelzang in de boot.
 

102 cm Cowgirlsnoek

Net als ik heeft Martin een voorliefde voor het grote water, alhoewel hij zich tegenwoordig veelal op de rivier richt. Ook de dag met Martin werd zo’n dagje met dubbele cijfers. Vooral ’s ochtends bleken onze gecamoufleerde vriendjes lekker los. Het was op en top genieten op het water. Ook de windhoos in wording – een zogenaamde ‘tuba’ – maakte indruk op zowel Martin als mijzelf. Hier komt zeker nog een vervolg op.


Goed kijken: het begin van een windhoos 

Topdagje met Martin!

Mijn (voorlopig) laatste wapenfeit is alweer ruim vier weken geleden. Voor de verandering besloten Marco en ik een dagje rivier te proberen. Deze dag begon nog vrij zonnig, maar eindigde in van die miezerregen die uiteindelijk - via je nek naar je rug - doorsijpelt naar plekken waar je het liever niet hebt.


Qua vangsten hielden Marco en ik elkaar aardig in evenwicht; beide een handjevol snoeken en baarzen. De gedachte meerval en snoekbaars lieten zich vandaag nog niet zien. Binnenkort nog maar eens weer een dagje de rivier op!

Een volgend verslag zou zomaar eens een Zweeds tintje kunnen hebben. Begin oktober zit ik namelijk nog een paar dagen met Ralf in Karlskrona. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.. Als het een kopie wordt van 2013, gaan er aantallen-records sneuvelen. We zullen zien!

Good goan, Wouter

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 4270


1. Geplaatst door: RC op 19 september 2016 15:04

Toch een aardig zomertje geweest zo he! Mooie foto van die dikke snoek op de vlieghengel.


rapporteer

2. Geplaatst door: Ferdinand op 19 september 2016 15:04

Ha Wouter, Mooi verslag man en leuk dat je ook met de vliegenlat op snoek vist! Groeten uit Ierland, Ferdinand


rapporteer

3. Geplaatst door: don op 22 september 2016 09:13

mooie visserij. wel ongelofelijk jammer dat Marc en Edwin zo tegen elkaar op proberen te boxen met hun vliegvisshop. Bellybootdag hier, dag met 20 man daar. het gaat druk worden in Elburg, Gooimeer etc. vorig jaar jullie ook wel een paar keer gezien. het is geen hogere wiskunde dat vissen met de vlieg, erg makkelijk zelfs, maar de dressuur slaat erg snel toe op deze manier. dagelijks drijven er bellyboten vanaf oktober. zonde
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl