Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Knallen met Luus
Geschreven door Dick van Hattem
25 september 2016 15:23

Onze voorgaande dates liepen door drukke werkzaamheden op niets uit de laatste 2 maanden. Vandaag zat alles mee en konden we samen fijn op pad om de snoeken en andere rovers het leven zuur te maken.

Op de afgesproken plek ontmoeten we elkaar in alle vroegte. Het was nog aardedonker. De herfst staat voor de deur, de dagen worden korter en wekelijks wordt het tijdstip van afspreken aangepast aan het tijdstip dat de zon op zal komen.

We maakten de boot van Lucien snel in orde en langzaam begon de dag de nacht te verjagen. In het schemer voeren we het grote water op. Op stek 1 gaan er een paar Pikefighters en een paar Hornets 9 overboord. 2 door en door betrouwbare en altijd vangende stukjes kunstaas. Het duurt welgeteld 200 meter en dan klapt mijn handhengel bijna uit mijn hand.. Heerlijke aanbeet. De eerste snoek komt zich met veel bombarie melden. Mooie vis van dik 80 cm die een paar heerlijke platen oplevert in het eerste daglicht.

Veel mooier worden de foto's niet...

De zon moest nog opkomen..

De snoek poseert even op de gebruikelijke manier en de hornet wordt vakkundig verwijderd uit zijn greppel. Als de motor weer in standje vooruit gaat klapt nog voordat Lucien in heeft geworpen mijn steunhengel dubbel. De Pikefighter is gepakt en aan de andere kant bonkt een mooie snoek die het niet eens is met de gang van zaken hier. Een mooie dril volgt. Paar schitterende sprongen kunnen niet voorkomen dat ook deze groene rakker met mij op de foto moet... Met 91 cm een prima vis die ook weer vol op het kunstaas dook.

Nog steeds geen zon die boven de horizon uit kwam. Die volgde even later..

Daar was ie dan eindelijk...

De zon is nu echt boven de horizon uitgekomen. De snoeken vinden het in eerste instantie niet leuk. Er volgt een uur zonder aanbeten maar dan belanden we in een kraamkamer. De ene na de andere kleine snoek klapt op onze pluggen. Bij mij blijven ze plakken, bij Lucien rolt de ene na de andere eraf. Raar maar waar. Zelfde kunstaas, zelfde dreggen, zelfde soort hengels. Maar ach, who cares? We genieten volop en vangen vis.

1 van de vissen die wel bij Lucien bleef plakken.

Dan klapt er bij mij op de Hornet9 weer een serieuze vis. Een heerlijke dril volgt die door Lucien ook nog eens mooi op video wordt gezet. Lange runs en tailwalken maken het vangen tot een waar feest. Of de snoek boven de magische grens zit is nog even afwachten. Als ik de snoek in zijn nek wil pakken weet ik het.. dit is een metertje... Ik heb een soort gevoel in mijn hand dat ik als een snoek net niet lekker in zijn nek kan pakken hij de grens wel overstijgt. Een snoek van pakweg 95 cm krijg ik nog wel te pakken. Gaat het er echt boven komen dan weet ik het ;-) Grappige is dat de schedel van een snoek ondanks dat de rest van het lijf anders is toch wel vaak hetzelfde is qua grootte. Dus het is een mooie maatstaf... Mijn hand bedriegt mij niet als even later de snoek op de plank 102 cm blijkt te zijn.

Heerlijke dril.

Van een prachtige metersnoek.

Na deze vis worden de rollen omgedraaid. Ik heb dan 5 vissen en Lucien 1. Maar dan is het de beurt aan Lucien. Bij mij rollen er een paar vanaf maar nu blijft bij Lucien de een na de andere hangen. Voor dat ik het weet is de "stand" 7-5 in het voordeel van Lucien. Onbegrijpelijk hoe dat zomaar ineens mogelijk is. Lucien pakt een mooie dikke volgevreten vis die even op de foto mag. Een hoop kleinere of makkelijk gehaakt gaan snel buitenboord onthaakt zonder foto weer terug de diepte in.

Heerlijke dikzak voor Lucien.

Deze was echt woest.....

We vinden een kuiltje van 8 meter waar we onze shadjes laten zakken in de hoop dat er snoekbaars te vinden is. Ook hier is weer sprake van een kraamkamer. Binnen 20 seconden zit ik te hakken op een snoekbaarsje van 45 cm. 2 minuten later weer eentje van het zelfde bouwjaar. Ook Lucien krijgt aanbeten maar ook hier is sprake van klein spul. We zoeken een volgend gaatje en weten ook daar wat aanbeten uit te lokken. Maar vreemd genoeg kleine snoekjes ipv snoekbaarzen. Als we vervolgens tegen het einde van de dag ook nog trollend weer een paar snoeken weten te strikken en zelf een mooie baars is het goed geweest.

Ze zijn niet allemaal groot...

Lucien lachend met de laatste van een topdag.

We sluiten de dag af met 25 vissen. 20 snoeken, 4 snoekbaarzen en 1 baars.

Het was dus weer op en top genieten in het warme najaar. Het mag van mij voorlopig nog even zo blijven.

Iedereen weer strakke lijnen gewenst de komende week.

Dick

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 5565


1. Geplaatst door: Gerjan op 23 april 2017 13:24

Top gevist mannen. Mooie dag. De vangstdrang begint hier aardig toe te nemen. Ome dok zegt echter niet doen, hoe moeilijk of dat is? Nou..... Heel moeilijk. Mooi verslag met zeer mooie plaatjes. ????????


rapporteer

2. Geplaatst door: mats op 23 april 2017 13:24

Mooie vangsten,waarom nog naar Zweden gaan als je dit leest???


rapporteer

3. Geplaatst door: Rick op 23 april 2017 13:24

Mooi verslag en gave platen!! Lekker gevist!


rapporteer

4. Geplaatst door: Lucien op 23 april 2017 13:24

Weer een dag om NOOIT te vergeten maker!!! was weer superrrr! groetjes Lucien


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl