Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een heerlijke dag met Edward
Geschreven door Dick van Hattem
31 oktober 2016 18:48

Samen met Edward het grote water op. Heerlijk om er samen weer even op uit te trekken. Als we in het donker elkaar ontmoeten zijn we niet de enige aan de helling. Het water is groot genoeg en de meeste mensen gaan achter de snoekbaarzen aan. Wij niet, we kiezen heel bewust voor de snoeken, liefst grote snoeken....

Als na een kwartiertje de boot klaar is voor vertrek en de Suzuki blij aanspringt varen we richting de diepere geulen. Cliche natuurlijk om te zeggen dat we scholen aasvis zoeken en daaromheen gaan vissen maar het is wel zo. Opvallend ook hoeveel witvis aan de oppervlakte actief is. Het kan niet anders of hier moet ook snoek bij in de buurt liggen.

Als alle hengels beaasd zijn met groot rubber en we amper klaar zitten voor het feest wat gaat beginnen begint het feest ook al daadwerkelijk. Er staat een hengel krom in de steun en Edward pakt hem. De vis wordt lekker omhoog gedrild maar schiet na een seconde of 20 los. Lang tijd om na te treuren is er niet. Mijn hengel klapt dubbel en deze blijft wel hangen. Een mooie dikke tachtiger is even de Sjaak en mag poseren voor ons.

Het begin is er al snel

Even later is de beurt weer aan Edward en hij pakt een fraaie negentiger op een Perch 12. Prachtige vis die net de meter niet haalt al denken we dat wel eventjes. Prachtplaatje op een vlak groot water.

Superstrakke snoek die groter oogde dan hij was...

De aanbeten blijven komen maar er rollen er ook nog zat af. Vorige week was dat ook al het geval op een heel ander water. Dikke pech of verkeerde haken? Ik weet het niet. We worden er een beetje moedeloos van. Het rubber biedt alleen de eerste 2 a 3 uur actie. De snoek zakt verder weg in het heldere water en met ondiep lopend rubber gebeurd er niet veel meer. Het is juist de dieplopende Salmo Freediver die keer op keer actie brengt. Dikke baars maar ook dikke snoek. Weer komt een fraaie negentiger het extreem diep duikende plugje zoeken en pakken. Weer een prachtvis waar we wederom hopen op die metersnoek.

Weer net geen metersnoek maar geen schubje verkeerd.

Na deze vis is het even stil. De zilverblauwe Freediver gaat aan de speld. Altijd een mooie kleur voor mooi helder water. Ook kans op dikke snoekbaars en baars maar onderschat de grote snoeken niet. Het duurt een tijdje maar dan klapt de hengel van Edward in een geweldige ronding. Krom tot het handvat. Dit moet een dikke meter zijn. Met moeite krijgt Edward de hengel uit de steun. De eerste klappen die de dikke snoek met zijn kop geeft zijn veelbelovend en laten weinig aan de verbeelding over. Dit MOET wel een dikke metersnoek zijn. Grof geweld aan de andere kant. De snoek doet zijn uiterste best om van het ding in zijn bek af te komen....... en het lukt........ shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit Dat was echt een bak. Edward kijkt beteuterd naar de plek waar de vis losschoot. Een echt Piet van Kasteren momentje. Balen. Dit soort kansen op een hele grote komen er niet aan de lopende band. Het is spreekwoordelijk even slikken en weer door gaan.

We veranderen van techniek. Het trollen maakt plaats voor dooie vissen aan een fireball. Op een zorgvoldig uitgekozen stek laten we een paar vissen zakken. Rond de 6 meter moet het gebeuren. En... het gebeurd verrassend snel. Hengel krom. Edward beuken en hangen. Geen monster maar een vis van tegen de 80 is een leuk begin voor een nieuwe techniek vandaag... We zetten dit spelletje nog een uurtje door. Helaas blijft het bij nog 1 twijfelachtige aanbeet die gemist wordt. De dag vordert gestaag, eigenlijk te snel, het is prima weer en we genieten volop. Het aantal vissen is opgelopen naar 6 stuks. Een paar kleinere kwamen zich even melden en mochten zonder te poseren weer vertrekken.

Ook deze dikkerd mocht even poseren met mij.

Op het moment dat de zon weer flink aan het zakken is heb ik het idee dat de snoeken weer omhoog komen. De Good Old Fatso mag een rondje mee zwemmen. Net als ik met het thuisfront aan de telefoon zin klapt er weer een hengel dubbel. Edward pakt mijn hengel en drilt de vis vakkundig naar mijn boot. Weer een vis richting de meter en weer haalt ie het net niet.

Edward met het slotakkoord. Weer een prachtige negentiger die voor een Fatso ging.

De zon zakt verder, het koelt snel af. Het is nog een stukje varen naar de helling. We trekken de boot op de trailer en eindigen de dag op een aardige score. Het mooie weer en het goede gezelschap maken een hoop goed... De pijn na het verspelen van een buffel blijft de rest van het weekend nog even door mijn hoofd spoken... Maar das vissen. De grootste is nog nooit gevangen... die verspelen we altijd.

Iedereen weer strakke lijnen en veel succes de komende dagen.

Dick

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 4365
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl