Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Dalende temperaturen!
Geschreven door Lucien de Kroon
10 november 2016 18:50

Omdat  mijn maat en ik beide vergeten waren de klok een uur te verplaatsen waren we eigenlijk een uur later dan gepland bij de helling. Het feit dat er een ondoordringbare mist hing gaf enige troost. Ik nam het besluit, wetende dat de boetes aanzienlijk zijn, om toch aan te varen richting de beoogde stekken. 


Dit is mede waar vissen om gaat, wat een schitterende zonsopkomst!

Eenmaal op de plek aangekomen bleken er reeds 2 andere boten te liggen die het talud aan de monding aan het afvissen waren.


Zo glad als een spiegel!

Ik voer rustig een groot stuk verder zodat we een groot stuk viswater voor ons “alleen” hadden. Ik liet de elektromotor zakken en zocht het talud op van 4 naar 8 meter. Mijn shad keuze was gevallen op de nieuwe bruine Boobytrap die met zijn fraaie schoepstaart voldoende actie onder water te weeg  zou brengen zonder dat de snelheid van de boot te hoog zijn.
Grote stukken talud bleken visloos volgens de dieptemeter terwijl andere stukken wel wat tekens van leven gaven. Aangezien mijn dieptemeter maar een heel klein stukje van de bodem weergeeft (althans mijn LMS522C) en ik nog niet beschik over een down en side scan vis ik nog steeds het talud op en af om de vis te lokaliseren!
Al zigzaggend visten we secuur het talud af en na pakweg 20 minuten kreeg ik de eerste tik op de hengel. Ik vond helaas geen contact en liet mijn shad gelijk zakken en stil hangen, wat de nog steeds aanwezige rover deed doen besluiten om nogmaals, en ditmaal feller, toe te slaan.  Na een felle dril kwam er een prachtige 40er baars door het heldere water omhoog. De kop was eraf, lekker gevoel!


Prachtige Perca op de Boobytrap!

We voeren verder over het talud maar de vissen gaven niet thuis dus keerden we de boot richting de “verse” waypoints om nogmaals hetzelfde stukje talud af te kunnen vissen waar ik de eerste actie kreeg. Toen de boot bovenop de waypoints gesitueerd lag kreeg Gerjan een “hanger”. De lichte verzwaring was voldoende om mijn maat te doen aanslaan en direct contact met de rover was zijn beloning voor de snelle reactie!


Een lichte verzwaring was voldoende om aan te slaan!

Een fraaie snoekbaars mocht even later de binnenkant van de boot bewonderen voordat deze weer snel teruggezet werd. Toen even later ik weer met een kromme hengel in mijn handen zat kregen we even het idee dat we de diepte gevonden hadden waar onze rovers huisden, echter niets was minder waar! Na deze 3 vissen viel de beet geheel weg en werd het erg taai.
Het weer was perfect. Met 1 bft en een waterig zonnetje was het erg goed vertoeven op het water maar ik zit liever met slecht weer in de boot en goede aanbeten dan met mooi weer waarbij de vissen niet thuis geven. Wat niet wegneemt dat ik er wel van genoten heb. Het was zaak scherp te blijven en secuur te blijven vissen.
Die ene aanbeet komt vanuit het niets en het zou jammer zijn dat je die ene harde aanbeet of lichte friemel zou missen omdat je minder scherp zit te vissen. Het duurde bij ons 2 uur voordat de eerste vis zich weer melde. Precies op het moment dat ik de punt draaide werd mijn shad opgevangen en als door een bij gestoken joeg ik mijn hengel de lucht in en vond ik het contact waar we de afgelopen uren naar op zoek waren.


Groen is en blijft in mijn ogen een topkleur!

Net als op de eerste strek waar we aanbeten kregen verging het ons op deze strek precies hetzelfde. Binnen een half uur wisten we er nog 4 rovers bij te vangen waarna het volledig stil viel.


Het duurde even maar doorzetten word beloond!

Zelfs op plakken waar het vergeven was van aasvis wisten we geen enkele aanbeet uit te lokken.
ook in de monding was er geen enkele actie te bekennen, maar ja wat kun je verwachten als de rivier compleet stil staat!


Prachtige stekelpartij, plaatje van een vis!

Het was 17.00 uur toen we de spreekwoordelijke handdoek in de ring gooiden, we hadden onze best gedaan en met 7 vissen niet ontevreden gezien de weinige actie we kregen. De zon was al achter de horizon gezakt en je kon voelen dat de winter naderde. De temperatuur daalde hard en zou richting het vriespunt gaan had het KNMI beloofd. Wie weet dat we over een paar weken wel die mooie harde aanbeten krijgen waar we zo op gehoopt hadden vandaag!

Aan iedereen, veel kromme hengels, strakke lijnen en heel veel vis toegewenst!
Geniet van je hobby en ga respectvol met de vis om!

Met roofvisgroeten
Lucien de Kroon.

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 3762


1. Geplaatst door: op 29 december 2019 16:24

Mooi verslag Lucien en prachtige sfeerfoto's! Ralph Fredriksz


rapporteer

2. Geplaatst door: Mark van Rijssen op 29 december 2019 16:24

Mooi verslag weer Lucien. Prachtige plaatsjes!


rapporteer

3. Geplaatst door: Mark van Rijssen op 29 december 2019 16:24

plaatsjes = plaatjes ;)


rapporteer

4. Geplaatst door: Gerjan op 29 december 2019 16:24

Leuk (verrassings)verslag van inderdaad een heel taaie dag, maar het was weer een mooie dag om bij te kunnen kleppen na een redelijk lange afwezigheid door fysieke ongemakken. Luus nomaals dank voor de leuke dag. Top :-)


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl