Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Dood azen oftewel eendebek karperen
Geschreven door Dick van Hattem
28 november 2016 08:25

De afgelopen periode veel te druk geweest met van alles en nog wat. Het schrijven schoot er wat bij in en zelfs het vissen lukte niet op wekelijkse basis.

De afgelopen weken weer herhaaldelijk met dood aas gevist. Het is niet zo woest als andere jaren en ik heb daarnaast ook nog gevist met mensen die simpelweg niet op de foto willen om begrijpelijke redenen.

De scholen aasvissen zijn niet in grote getale aanwezig op bekende plekken. Het zoeken naar de snoeken rondom de aasvissen is dus lastig. Toch een paar leuke sessies mogen beleven die zo links en rechts een paar fraaie metersnoeken in de boot brachten.

Hieronder een korte impressie van de laatste paar dagen.De eerste vis van de sessie met Sebastiaan was ook direct de kleinste.De volgende zat direct al dicht in de buurt van de metergrens.De eerste meter een feit. 102 cm brute kracht.


Deze bleef weer net onder de magische grens.
Ook deze passeerde de metergrens.

Deze ging er ruimschoots overheen.

En ook deze was ruimschoots over de grens.


Deze werd werpend gevangen met een shad.

De duim zegt alles. Het was prima.

Zoals altijd en bijna overbodig te zeggen zijn de snoeken weer snel na de foto's teruggezet. Alle snoeken werden gevangen met dode aasvissen. Dat was dit keer heel divers, zowel voorn als haring als sardien werden gepakt.

Jammer dat er nog steeds mensen zijn die te licht vissen met dood aas. Het zetten van de haak is het belangrijkste aspect. Daarna strak afdrillen in een soms risicovolle omgeving. Onderlijnen.... 100 lbs moet je gewoon gebruiken. De snoek merkt echt het verschil niet tussen 30 lbs en 100 of zelfs 150 lbs. Jij wel... je staat vaker met een vis op de foto en voorkomt dat anderen in jouw takel staan te graaien. Ook deze sessie weer een snoek gevangen met een takeltje van een ander in zijn bek.

Verder rest mij iedereen weer een goede vangst te wensen. Strakke lijnen en tergend langzame aanbeten...

Dick

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 3714
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl