Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een bijzondere dag
Geschreven door Freek Cox
15 december 2016 18:59

Nadat we 2 weken geleden met kunstaas slechts een visje wisten te vangen, was de keuze om vandaag met doodaas aan de slag te gaan logisch. Het plan was om vanuit de boot aasvissen de lokaliseren in haventjes en rond bruggen en daar dan ieder met een aasvis onder een dobber en een statisch aangeboden aasvis op de bodem een poging te wagen om een mooie vis te verleiden. 

Het is bedroevend slecht weer als we om 7 uur in het donker in het water naar de eerste stek varen. Op de dieptemeter is geen aasvis te bekennen. Dat hadden we op deze doorgang wel vaker gehad en toch wisten we er ons visje te vangen. Rond 9 uur klaart het eindelijk wat op. Als we net willen gaan verkassen wordt mijn statisch aangeboden sardien op de bodem gegrepen. Het levert meteen een metervis op; een slanke 107. 

 

Binnen 20 minuten is het Jeroens hengel die af gaat. Wederom is het de statisch aangeboden sardien die gepakt is. Na een pittige dril, komt er een hele mooie vis kijken. Eenmaal de meet plank geeft die 110+ aan. Wat een bak.  

 Een klein half uurtje later is het mijn hengel die weer afgaat. Ik sla mis. Altijd balen. 

Een uur lang gebeurd er niets meer en besluiten we alsnog te verkassen. Ik draai mijn hengel binnen. Weerstand..ik haal door..vis en wederom een hele mooie. Ook ik mag even op de foto met een dikke 110. 

We verkassen toch naar de volgende stek. Ook hier is het na een uurtje vissen raak. De vis doet goed haar best, maar Jeroen brengt het tot een goed einde en mag met een 103 op de foto. Ik hoef niet lang te wachten op mijn aanbeet op de nieuwe stek. Een 108 met een mooie kop. Wat gebeurt er vandaag toch allemaal? 5 meters, dat is ons nog nooit gebeurd. 
Het blijft een tijdje stil en we besluiten om de dag vol te maken op de eerste stek. Daar lijkt de koek op. Op de valreep is het toch weer Jeroen die een aanbeet krijgt. Het lijkt niet op te kunnen vandaag. “Lest best” gaat hier op, want Jeroen sluit de bijzondere dag af met een dikke 111. 

 

Opvallend vandaag was dat we alleen maar aanbeten kregen op de “zoute” aasvissen (sardien en horstmakreel) die we op de bodem aanboden en dat de zwevende aasvissen (horstmakreen en voorn) onder een dobber met rust gelaten werden.

Succes deze winter.

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 3810
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl