Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Mooie afsluiting van 2016
Geschreven door Freek Cox
5 januari 2017 09:10

Na met de kerstdagen veel binnen gezeten te hebben, moest ik even uitwaaien. Niets is dan mooier om even achter de doodaasstokken te gaan zitten. De tijd was beperkt, dus werd het een stek in de buurt. Eenmaal op de stek gearriveerd voelde het als vanouds, alhoewel ik hier al enige tijd niet meer geweest was.

Al snel lagen het sardientje en de haring op 5 en 8 meter water te wachten op een aanbeet. Na een half uurtje werd de haring gegrepen, een twijfelachtige aanbeet volgde. Na het afklikken van de swinger om de weerstand te reduceren, krulde de lijn tergend langzaam van de spoel. Ik sloeg aan, maar voelde daarbij geen weerstand. Een misser! Aanbeten op deze stek zijn over het algemeen erg schaars en vaak beperkt tot een enkele mocht je er een krijgen. Ik baalde dus flink. 

Ik probeer wat slaap in te halen. Erg leuk zo'n mannetje van 4 maanden erbij, maar het bevorderd niet de nachtrust. Helaas wordt er ook op deze afgelegen locatie, of misschien juist, flink geknald. Van slapen komt niets, zeker niet als er toch een van mijn hengels afgaat. Nu wordt er niet aarzelend lijn genomen, maar springt de lijn haast van de spoel. Beugel dicht, strak draaien en uithalen. Dit keer sta ik wel met een kromme hengel. Er worden tevergeefse pogingen ondernomen om aan het net te ontsnappen. Een mooie dikke vis die netjes met een dregje voorin de bek gehaakt is mag even op de foto. Net als ik naar de zelfontspanner zijn werk wil laten doen, hoor ik enkele zenuwachtige piepjes van de overgebleven hengel, die snel overgaan tot een fluittoon. Ik word gedwongen tot actie. De gelande vis wordt even in het net geparkeerd. Ik moet een stuk binnendraaien voordat ik contact met de vis heb, maar ook nu is de aanslag raak en weer sta ik met een kromme hengel. ook nu kan ik het landingsnet, waar snoek nummer 1 nog in ligt onder snoek 2 schuiven. Ik til het net met beide zwaargebouwde vissen uit het water. Het net is na dit avontuur duidelijk aan vervanging toe. Snel vis nummer 2 onthaken, meten en een poging wagen om ze op de foto te krijgen. Er worden 3 foto's gemaakt met een interval van 10 seconden. Na deze 20 seconden mogen beide vissen weer lekker zwemmen.

 

Gelukkig zijn de foto's aardig gelukt, al kijk ik een beetje moeilijk!


De grootste van de 2 zussen; 103

 


102 en 103 respectievelijk

Een vismaat was vandaag wel handig geweest.

 

De beste wensen en goede vangsten gewenst voor 2017

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 4639


1. Geplaatst door: Jeroen op 5 januari 2017 12:48

Dat een vismaat handig zou zijn geweest snap ik. Had die dan ook gebeld..... ;-)
rapporteer

2. Geplaatst door: Arend op 12 januari 2017 14:19

Mooie dubbel Freek!! top!
rapporteer

3. Geplaatst door: Gerard op 30 januari 2017 18:50

Foto's in het gras zien er niet echt visvriendelijk uit. Eerste gedachte is 2 dode snoeken in het gras. Ook al is na het lezen van het artikel duidelijk dat het anders zit,ik zou het aanpassen. Doe er je voordeel mee.
rapporteer

4. Geplaatst door: Roy op 31 januari 2017 16:56

Gerard kijk eens goed wijsneus. Doe er je voordeel mee.
rapporteer

5. Geplaatst door: Roy op 2 februari 2017 13:52

Is het al gesloten tijd ofzo,of vissen we niet meer?
rapporteer

6. Geplaatst door: Freek op 5 februari 2017 20:21

Ik geef Gerard wel een beetje gelijk. Toch liggen deze dikke vissen (op deze foto goed te zien) voor het grootste gedeelte op de onthaakmat. @Roy: Ik ben vorige week nog wel even het water op geweest maar heel veel verder dan ijsbreker spelen en twee kleine snoekjes kwam ik niet. as zaterdag de nieuwe vispas wedstrijd. eens kijken of het weer lukt om hoge ogen te gooien.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl