Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

In de ban van de winter
Geschreven door Wouter Nijlant
21 maart 2017 22:59

Menig herfstdag kwam tot een prachtig einde, zonder dat ik daar deelgenoot van was. Niettemin heb ik wat uurtjes meegepakt. Soms was het enorm productief, maar net zo vaak was het bikkelen voor een schamele aanbeet. 


Wel op gepaste afstand van haar baasje blijven..

Zo was daar een wisselvallige novemberdag met oud-collega Roy Withag. Ik werd geacht het werpdek te delen met Roy's zelfverzekerde Rottweiler. Naast 'oude koeien' vingen vingen we snoek, maar alles behalve groot. Desondanks: mission accomplished.Begin december bood de waterrijke kop van Overijssel een podium voor Ralf en mij. Zonnige momenten moesten plaats moesten maken voor pittige buien. De winter is in aantocht. Moeder natuur op haar best. Uiteindelijk besloten we deze decemberdag met een shot vitamine D en een handjevol snoeken.De eerste weken van 2017 raakt Nederland in de ban van de winter. We dachten er nog even snel tussenuit te kunnen voor die eerste vorstperiode. Not. Zo vanuit de auto begeven Marco en ik ons gelijk op gladbevroren brugdelen.


Een van de spaarzame plekjes waar geen ijs lag

We hebben de polder helemaal voor ons zelf deze ochtend, alleen jammer dat er bijna overal ijs ligt. Het zou een gezellige, maar weinig productieve dag worden. Van mij mag het warm water gaan regenen.

4 februari 2017. Samen met Bart Bootsveld een dagje havens hoppen met bellyboat en vliegenlat. Tenminste, dat was de bedoeling. Van het bellyboaten kwam weinig terecht, want onze vriendinnetjes lieten zich gelukkig ook gewoon vanaf de steigers vangen.

Toch blijft die combi vlieghengel-bellyboat knagen hoor. Jij, je vlieghengel en wat onthaakgerei. Kop in de wind, overgeleverd aan de elementen. Her en der wat futen. Die zwemmen er niet voor niets. En dan begint het spelletje. De tijd tikt weg. En dan ineens die dikke beuk erop. Man, mooier wordt het niet.De bellyboatdag van Smartlures is voorlopig mijn laatste wapenfeit. Voor mij een onvervalste blankdag. Dat overkomt me niet zo vaak. Desalniettemin heb ik genoten van de sublieme weersomstandigheden. En bovenal; een dag slap ouwehoeren met gelijkgestemden. Gelukkig, de lente lijkt niet ver meer.


Ik en mijn 'kerstcadeau' samen op pad!

Good goan,

Wouter

Reacties (1)
Aantal keer bekeken: 3923


1. Geplaatst door: Cornelis op 14 juli 2017 17:47

Leuk geschreven Wouter! was weer gezellig afgelopen maandag...volgende keer gaan we hopelijk ook echt vangen....eerst ff gesloten tijd doorkomen. Bellyboat en vliegenlat blijft fantastisch... grt. Cornelis


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl