Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Roy en Kevin naar het baarzen bal!
Geschreven door Kevin
21 februari 2017 22:53

Een dagje vissen met Roy stond al een tijdje op de planning. Echter kwam het er steeds niet van. Zaterdag hadden we eindelijk afgesproken om even te gaan vissen. Voor mij is deze periode echt de tijd om achter de grote winter baarzen aan te gaan. Omdat we maar een paar uurtjes gingen vissen, was dit dan ook een goede optie. De bedoeling was om het water heel secuur uit te vissen.

Het doel: Grote baars vangen op de dropshot!

Voor Roy was de dropshot visserij geheel nieuw, en was zeer benieuwd hoe dit in zijn werk ging. Eenmaal aan de waterkant werd het materiaal in orde gemaakt, en na een korte uitleg konden de lijnen worden nat gemaakt. Ik zei tegen Roy, we gaan vandaag echt alleen grote baarzen vangen! Hij keek me aan en zei twijfelend: Nou we gaan het zien, ik ben benieuwd!

 

Aan de slag!


Ik gaf nog wat extra uitleg tijdens mijn 2de worp, en direct haakte ik al de eerste vis! Een prachtige 40+ baars kwam naar boven! 


De eerste 40+ baars is een feit!

Het vertrouwen was er gelijk bij Roy en hij ging ook direct aan de slag! Niet veel later hoorde ik “Hangen” van opzij, en zag Roy staan met een kromme hengel.


Een prachtige dikke baars voor Roy! 


 Prachtige dikke baars van 45.5 cm!

Daarna bleef het even rustig. We weten dat de vis er ligt, maar we moeten ze wel zien te overtuigen om te bijten. Niet veel later kreeg Roy weer een beuk op zijn hengel. Deze vis was echt sterk, en het vermoeden was dan ook dat dit wel eens een hele mooie kon zijn. Niets was minder waar. Een heuse obesitas baars kwam te voorschijn! Wat een bak!
 

Deze baars van 47 cm lustte nog wel een extra hapje! 

Even later was het voor mij ook weer raak en stond ik wederom met een kromme hengel. Een prachtig gekleurde baars liet zich zien.Heerlijk in de zon poseren met een prachtige baars van 46.5 cm!

Daarna werd het stil. Het zonnetje ging weg en de aanbeten bleven uit. Heel af en toe werd er heel sneaky een worm gestolen. Als we een “aanbeet” kregen, dan was dat heel voorzichtig. Je kon het eigenlijk niet eens een aanbeet noemen. Doordat we er echt boven op zaten, wisten we ze toch te haken. Weinig praten, en puur gefocust.
Roy wist weer een mooie baars van 46 cm te verleiden!

Door het veranderen van de manier van binnen vissen, konden we toch weer aanbeten forceren! Hierdoor kwamen er weer mooie baarzen op de kant.

 


Weer een mooie baars van 41 cm!

Ik besloot een stukje verder te lopen om het daar eens te proberen, echter bleef het daar akelig stil. Ik liep weer terug richting Roy om daar weer verder te gaan. Daar kregen we immers wel vis gevangen. Toen ik bijna terug was stond Roy al weer met een kromme hengel! Weer een fantastisch mooie baars op de kant. Even snel poseren en deze mocht daarna ook weer lekker zwemmen.

 


Weer een prachtige baars van maar liefst 47 cm!

Ik pakte even snel een boterhammetje en wat te drinken. Ik had amper 1 hap genomen en Roy stond al weer een vis te drillen. We zaten er boven op! Weer een prachtige baars kwam te voorschijn.

 


Weer een kapitale baars van 46.5! 

Ik gooide mijn boterham aan de kant en deed direct een worp op dezelfde plek achter het talud. Een paar tellen later stond ik ook met een kromme hengel. Tijdens de drill zwommen er af en toe ook andere grote baarzen mee! Super gaaf om te zien!

 


Ook ik mocht weer een baars van exact 46.5 cm landen!

We hadden eigenlijk al besloten om te stoppen. Het waren een paar fantastische uurtjes geweest. Echter kwamen we na het tellen erachter dat we op 9 stuks zaten. We keken elkaar aan, en waren het er allebei over eens dat die 10de baars er hoe dan ook moest komen! 

Echter bleef het een kwartier muisstil, wat we ook probeerden. We keken elkaar nog een keer aan en onze blikken zeiden genoeg. Nog even doorgaan!

Niet veel later was het dan zo ver. Ik keek net Roy zijn kant op en zag de aanbeet op zijn hengel. Echt een heel smerig miezerig tikje. Ja hangen! Yes!! Zou het dan toch lukken?!

Deze vis gaf zich niet snel gewonnen. Zou dit dan weer zo’n sloopkogel zijn?

Toen we de vis zagen kregen we allebei een grijns op ons gezicht! Wat een knoeperd van een baars!
Na meting bleek deze vis 50.5cm! Wat een fantastisch mooie afsluiter! Ook nog eens de grootste van de dag!

 


Deze baars van 50.5 cm was de kers op de taart!

Uiteindelijk wisten we 10 kapitale baarzen te vangen! 9 baarzen van 40+ en 1 baars van 50+! En dat in een paar uurtjes tijd! Zoals je begrijpt gingen we met een voldaan gevoel naar huis.

En Roy? Tja.. Roy kon het nog steeds niet geloven! Hij heeft er in ieder geval weer een hele mooie visserij bij ;-)

 

Van deze vissessie heb ik een filmpje gemaakt! Beleef het mee en geniet van de grote baarzen, slowmotion beelden, drills, en de nodige dosis humor!

 

Veel kijk plezier en vergeet niet te abonneren!Klik op de play button om de video te bekijken!

Roy en Kevin 

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 6070


1. Geplaatst door: Henri op 22 februari 2017 13:17

Echt mooie baarzen weten jullie te vangen. 40+ is voor menig visser al groot.


rapporteer

2. Geplaatst door: Arend op 23 februari 2017 16:47

Gaaf mannen ff 10 dikke baarzen tikken in een middagje, super!!
rapporteer

3. Geplaatst door: Corine op 14 augustus 2017 12:53

Prachtige baarzen. In wat voor soort water zijn ze gevangen(vijver, meertje?) en waarmee? Zelf dropshot ik ook maar vang meestal de kleintjes(die zijn ook heel leuk hoor)
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl