Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Meten is weten
Geschreven door Sean Wit
27 februari 2017 22:12 

Klik om de film te starten. Meten is weten. Lintjes is overdrijven of jezelf foppen. 

Discussie onderaan het artikel maar hou het netjes..

Reacties (9)
Aantal keer bekeken: 3065


1. Geplaatst door: Vincent op 14 juli 2017 17:52

hij rolt het meetlint helemaal rond z'n bek + heeft een deel van het begin tussen zijn vingers = overdreven meting natuurlijk zal je altijd iets teveel meten met een meetlint omdat je geen rechte lijn meet, maar zo groot is het verschil nu ook weer niet belangrijkste voor je PR is dat je iedere vis op dezelfde manier meet ;-)


rapporteer

2. Geplaatst door: Ed op 14 juli 2017 17:52

Foppen ? , met een meetlintje hmm plank is precies hetzelfde, mijn vis op de plank bleek bij een ander toch echt 2 cm groter te kunnen zijn , het is wat voor handeling van meten je hanteert.


rapporteer

3. Geplaatst door: Karel op 14 juli 2017 17:52

Ieder zijn ding Ed maar degene die het hardst roepen een nieuw PR te hebben gevangen zijn degene die zichzelf foppen met een meetlintje...


rapporteer

4. Geplaatst door: Gerard op 14 juli 2017 17:52

Grappig dat het zoveel verschil kan maken.


rapporteer

5. Geplaatst door: Karel op 14 juli 2017 17:52

Dan was die plank misschien te heet gewassen Ed? Maar in de regel is het toch echt zo dat een lintje of andere manier gewoon afwijkt. Is ook logisch want een rechte lijn/plank is altijd minder dan een golvend iets. Hoe dan ook: Meetplank is de meest eerlijke manier van een vis opmeten.


rapporteer

6. Geplaatst door: Patrick op 14 juli 2017 17:52

Jahahaha. Ik zal voor de grap eens een dikke metersnoek (op de plank) zowel op zijn zij liggend als rechtop staand (op zijn buik liggend) opmeten. Wedden dat ook dat een verschil geeft. En dan is weer de vraag wat klopt dan echt. Zo blijven we nog wel ff bezig. Ik denk dat als je het heel precies gaat bekijken dat een snoek op zijn zij metend op een plank ook niet de juiste maat geeft. Ik vermoed dat hoe dikker ze zijn hoe minder nauwkeurig de meting (zowel met een lint als op de plank). Zal het eens gaan proberen..


rapporteer

7. Geplaatst door: Ed op 14 juli 2017 17:52

Karel ik ga met je mee ,de harde plank is het meest betrouwbaar ,mits iedereen dezelfde methode van vis neerleggen hanteert , de oprol versie werkt ook redelijk op een harde strakke ondergrond en hij niet af en toe de wasmachine bezoekt. en de meetlint visser zal zijn PB echt serieus opmeten , ook al is het op de manier als getoond, is hij of zij gewend zo de vissen te meten is het zijn PB


rapporteer

8. Geplaatst door: Ed Borghoff op 14 juli 2017 17:52

Als de centimeters je belangrijkste vangst is, leuk voor wedstrijden. De vis gaat het mijn om en een indicatie van de lengte is genoeg, gelukkig ieder zijn ding.


rapporteer

9. Geplaatst door: Ron op 14 juli 2017 17:52

Goed meten ? Op een plank leggen en dan staart knijpen tot je de maximale lengte heb....


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl