Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Op Snorrenjacht!
Geschreven door Kevin
6 juni 2017 22:08

In de gesloten tijd ga je als roofvisser vaak op zoek naar een andere visserij. Of je doet een aanpassing in je huidige visserij, zodat je wel lekker door kunt blijven vissen op je geliefde rovers. Voor mij is dit doorgaans de visserij op baars met wormen, maar stiekem was ik wel toe aan iets nieuws. Want niet vissen is natuurlijk geen optie ;-).

Rick kwam met het idee om gericht achter de meerval aan te gaan, dit is immers een visserij die goed te doen is in de gesloten tijd. We vingen in het seizoen zo nu en dan wel meerval op kunstaas, maar dat was eigenlijk meer als bijvangst. Er echt gericht op vissen deden we eigenlijk niet.

We zijn in de gesloten tijd al een keer samen weg geweest, maar helaas gooide zwaar noodweer al snel roet in het eten. Helaas is het er niet meer van gekomen om samen weg te gaan. Rick is echter wel alleen in de gesloten tijd achter de meerval aan gegaan, en niet zonder succes! Bijna elke sessie wist hij er wel 1 of meerdere te verleiden!

We mogen inmiddels weer met kunstaas achter de rovers aan, maar een sessie gericht op meerval stond nog steeds op de agenda.

We besloten om lekker dicht bij huis te gaan vissen. We hebben immers een prachtige rivier binnen ons handbereik. De bedoeling was om zoveel mogelijk water af te vissen, en kijken waar we enige interesse krijgen voor ons aas.

Gewapend met een grote doos met dauwwormen konden we de strijd beginnen.Genoeg dauwwormen voor handen!

De rigs werden voorzien van een vracht wormen en we konden direct van start.Lekker hapje toch?

Het eerste half uur bleef het vrij rustig. We zagen op de fishfinder best veel steigers, maar daar bleef het dan ook bij. Heel af en toe werden er sneaky wat wormen gestolen, maar tot een aanbeet kwam het niet. 

We driften een stukje verder en komen bij een krib waarvan we weten dat deze een stuk dieper is dan de rest. We zien op het scherm veel vis liggen, en krijgen vrij direct meerdere steigers. Opeens zien we op het scherm een vis die pal onder Rick zijn aas blijft hangen. Rick speelt wat met zijn aas en krijgt direct een gigantische dreun op zijn hengel. Ik zie Rick zijn hengel krom gaan, en zie gelijk dat het een mooie vis moet zijn. 


Na een mooie dril mocht Rick poseren met deze prachtvis!


En weer de vrijheid tegemoet!

Omdat we hier veel activiteit zien, besluiten we om hier nog even te blijven hangen. We laten allebei het aas weer zakken, en nog geen paar minuten later staat Rick al weer met een kromme hengel! Rick voelt direct dat het een kleinere vis is, maar toch geeft deze een fantastische sport!Zelfs het vangen van "kleinere" vissen is gewoon genieten!


En natuurlijk weer even poseren!

Dan blijft het weer rustig. We krijgen zo nu en dan wat steigers, maar happen ho maar. Ik krijg nog wel een felle tik op mijn hengel, maar er werden weer alleen wat wormen gestolen.

Opeens werd het zo gigantisch druk met de pleziervaart, dat we besluiten om eerst even een hapje te gaan eten. De rivier leek onderhand wel een racebaan, en echt relaxed vissen was er niet meer bij.


Een broodje hamburger gaat er wel in!

De buikjes zijn gevuld en we kunnen weer verder!

We hangen nog wat extra wormen aan onze haken, en gaan er weer voor.

Ik besluit om mijn hengel eventjes in de steun te zetten, zodat ik nog even rustig wat kan drinken en een peukje kan doen. Lekker genieten zo in het zonnetje! Ik heb mijn aas expres wat hoger gehangen zodat ik niet snel vast loop en er niet steeds op hoef te letten. Ik neem net een slok drinken en zie vanuit mijn ooghoek mijn hengel heel rustig krom gaan, dus ik vraag aan Rick: Is het hier zo ondiep joh?

Direct hoor ik Rick schreeuwen: Vis!!!

Ik schrok me kapot! Toen ik mij omdraaide zag ik direct een groot symbool op het scherm. Ik aarzelde geen moment en ramde de hengel zo hard als ik kon uit de steun! Direct stond ik met een kromme hengel.


Fantastisch om te zien hoe deze meerval het aas pakt!

Uiteraard mocht deze prachtvis ook even poseren! Wat is dit genieten zeg!
Wat een fantastisch sterke rover!

Daarna valt het stil en besluiten we dat het mooi geweest is. We gaan zeer voldaan weer richting de helling, en genieten nog lang na van deze sessie.

Echter één ding staat wel vast.. We hebben er in ieder geval weer een mooie visserij bij! Of beter gezegd verslaving!.. ;-)


Natuurlijk hebben we hier ook een filmpje van gemaakt! Beleef het mee en geniet van deze fantastische rovers van eigen bodem! Veel kijk plezier en vergeet niet te abonneren!Reacties (10)
Aantal keer bekeken: 5516


1. Geplaatst door: Dick op 14 juli 2017 17:48

Topvangsten en verslag mannen! Complimenten. Binnenkort maar eens een avondje afspreken ;-)


rapporteer

2. Geplaatst door: Kev op 14 juli 2017 17:48

Klopt als een bus Peter! Het word inderdaad gezien als kunstaas, al zijn de meningen daar over verdeeld. In de gesloten tijd mag je met dat lokding, ook wel Teaser genoemd volgens de regels niet vissen. Na de gesloten tijd zoals wij dat deden mag dat uiteraard wel. In de gesloten tijd vis je dan met een kaal lood gewicht in plaats van de teaser! Een teaser is ook niet meer dan een gewicht met kraaltjes. Dat gewicht heb je nodig om je aas op diepte te houden. Zelf vind ik het eigenlijk je reinste kolder dat je er niet mee mag vissen. Wij vissen met grote wormen als "aas". De teaser is simpelweg niet meer dan een loodgewicht met wat "extra" aantrekkingskracht. Clonken d.m.v. kwakhout en de pieren zelf doen meer dan die kraaltjes. In de gesloten tijd heeft Rick zonder teaser gevist en ving er absoluut niet minder om. Hoop dat het duidelijk is ;-)


rapporteer

3. Geplaatst door: peter op 14 juli 2017 17:48

Grote vissen hoor! even azijnpissen...Dat groene lokding boven de worm.. is dat geen kunstaas?


rapporteer

4. Geplaatst door: Kees op 14 juli 2017 17:48

Boefjes met een taser in de gesloten tijd ;-)


rapporteer

5. Geplaatst door: Jon op 14 juli 2017 17:48

Heel leuk verslag jongens en knappe vissen. Video ook erg leuk wanneer komt het vervolg? @Kees ik denk dat je het verslag niet goed gelezen hebt =p


rapporteer

6. Geplaatst door: Eend op 14 juli 2017 17:48

Mijn excuus!! Mooi verslag!


rapporteer

7. Geplaatst door: Roy op 14 juli 2017 17:48

Pracht verslag met dito filmpje mannen! Jullie gebruiken mooie dikke pieren zeg! ;-)


rapporteer

8. Geplaatst door: Eend op 14 juli 2017 17:48

Vissen op een beschermde roofvis in de gesloten tijd......grappig


rapporteer

9. Geplaatst door: Rick op 14 juli 2017 17:48

Hallo Eend. Vanaf 1 oktober 2012 mag er al gevist worden op deze prachtige rover!! Uiteraard wel met wormen in de Geslotentijd... Zie website sportvisserij Nederland voor meer info hierover!!


rapporteer

10. Geplaatst door: Danny op 14 juli 2017 17:48

Mooi verslag en leuk dat jullie beeld materiaal er bij hebben! Extra leuk voor de beleving! Hoe zwaar zijn de door jullie gebruikte teasers? Gr Danny


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl