Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Seizoensopening 2017
Geschreven door Arie van Heteren
15 juni 2017 10:07

Ook dit jaar met de openingsdag gaan Marchel en ik weer samen op pad. We beginnen vroeg. Om met de vroegste schemer op het water te zijn maar ook omdat we weer bijtijds van het water af moeten en zo toch nog een lange dag kunnen maken. We beginnen met groot kunstaas te trollen. Het duurt een tijd maar dan krijg ik een aanbeet op de Fatso 14. Snoek is de eerste gedachte maar aan de bewegingen onder water is al te merken dat dit iets anders is. Een grote baars komt boven water en mag even poseren voor de camera.


Een nieuw PR baars van 48cm!

Meer aanbeten laten langer op zich wachten dan we gehoopt en gedacht hadden. We schakelen dan ook al snel over op werpen. Tijdens een prachtige zonsopkomst plonst ons kunstaas in het water of het een lieve lust is. Op een volger achter Marchel z’n kunstaas na blijft het erg stil. We proberen van alles maar niets trekt een snoek over de streep. Blijkbaar is hier geen snoek actief.

Ruim twee uur later krijgt Marchel weer een aanbeet. We zijn dan van swimbaits overgestapt op dieplopend kunstaas en de aanbeet komt op een Pikefighter. Tijdens een heftige dril stelt Marchel vast dat dit weer geen snoek is, waar zijn ze vandaag? Mokkend komt er een grote snoekbaars boven en ik schat 90cm. De landing is snel gebeurd. Op de plank komen we niet aan de geschatte lengte. Maar met 85cm is dit echt wel een kasteel. Heel dik ook.


Onverwachts een dikke snoekbaars!Release op ondiep water, prachtig om de vis weer weg te zien zwemmen.

Niet veel later staat Marchel weer met een kromme hengel. Deze keer wel snoek op hetzelfde kunstaas. De snoek is ongeveer even lang als de snoekbaars, het gewicht maakt wel wat verschil.


Felle snoek.De derde  vissoort in de boot vandaag.

En dan ben ik aan de beurt. In de hoop op nog een mooie snoekbaars heb ik een Freediver aan m’n onderlijn gedaan. Als snel staat de hengel te bonken in de steun en we twijfelen niet aan de tegenstander. Weer een snoekbaars!


Met 75cm weer een prachtig exemplaar.Ook een baars voor Marchel.

Marchel pakt nog een dikke baars van 47cm. Zodoende zijn er vandaag meer stekels in de boot geweest dan snoeken. Maar dat gaat nog veranderen als we een andere stek aan doen. Het is een erg ondiepe stek en we verwachtten er niet de snoek te vinden. Toch liggen ze er vandaag. Prachtig dat je ze maar heel zelden ziet liggen als is het erg ondiep, terwijl ze soms toch echt bijna onder de boot liggen. 


Klaar voor de landing.Snoek op een shad.En nog eentje, ook op een shad.Op de Fatso die je zo prachtig ondiep kan vissen met de hengeltop omhoog.

De laatste vissen van de dag vangen we snel achter elkaar. We hadden zelfs een dubbele kunnen hebben maar die van mij schoot los. Dat was niet de enigste die losschoot en zodoende hadden we er nog een paar meer kunnen hebben. Maar dat mag de pret niet drukken.

Trollend langs een mooi talud hopen we nog op een dikke snoek. Grote swimbaits aan de onderlijnen moeten het doen maar er gebeurd niets. De tijd verstrijkt en het is tijd om naar huis te gaan. Vroeg maar voldaan gaan we weer van het water. Het was een mooie visdag met mooie vissen. Drie soorten in de boot vandaag. Grote baarzen en snoekbaarzen die je niet elke visdag vangt. De grote snoek liet zich niet zien vandaag. Jammer, maar gezien de andere vangsten zeker niet erg. Marchel, het was weer gezellig, de afspraak voor de openingsdag van volgend jaar staat alvast!

Roofvisgroeten,

Arie van Heteren. 

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 3453


1. Geplaatst door: gdh op 15 juni 2017 18:43

Mooi verslag arie!
rapporteer

2. Geplaatst door: Herber op 16 juni 2017 21:06

Leuk geschreven. Mooie diverse vissen.
rapporteer

3. Geplaatst door: Kevin op 17 juni 2017 23:34

Mooie snorkels mannen! Klasse!
rapporteer

4. Geplaatst door: Arend op 19 juni 2017 09:44

Heerlijke opening zo met prachtige vissen! Gefeliciteerd ook met je PR Arie!
rapporteer

5. Geplaatst door: ArievH op 6 juli 2017 20:38

Bedankt voor de reacties, wordt gewaardeerd ;-)
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl