Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Metersnoeken voor Vaderdag!
Geschreven door Kevin
21 juni 2017 16:59

Als kersverse vader heb ik er een verwen dag bij gekregen. Juist, Vaderdag! Toen ik s ’ochtends vroeg mijn dochter de fles ging geven had ze een cool shirt aan voor mij. Hoe leuk is dat! Ook lag er als extra verrassing een briefje op haar kamer dat ik vandaag maar eens lekker moest gaan vissen. Zoals je begrijpt is dat er de afgelopen maanden toch wel een beetje bij ingeschoten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!De waarheid mag gezegd worden ;-)

Ik gooi snel wat kunstaas in mijn koffer, pak mijn hengels en ben start klaar om te gaan vissen. Albert gaat ook mee. We besluiten om te gaan trollen. Ik zet zoals altijd in op groot kunstaas, terwijl Albert met wat kleiner kunstaas vist. Of het nu hartje zomer is of midden in de winter, ik geef de voorkeur aan groot kunstaas. Op voorhand weten we natuurlijk al dat Albert de meeste kans heeft om aantallen te vangen, en meerdere soorten vis. Ik ga puur voor snoek en hoop op die ene uitschieter. We gaan het zien!1 van mijn favorieten!

Ik vis met 1 hengel in de hand, en de andere hengel blijft de hele dag in de steun staan. Aan die steunhengel vis ik zelf gemaakt spinnerbait systeem met 3 bladen i.c.m. een twinler van 20 cm. Een mooi groot gevaarte wat je door het water heen sleept. Ik laat dit kunstaas altijd de hele dag aan deze hengel zitten, en wissel deze niet. Ik heb al vaak meegemaakt dat een visdag gered werd door deze combinatie. Vertrouwen is in je kunstaas is alles. Aan de handhengel vis ik met grote swimbaits die ik zelf af en toe wat extra actie geef, of plotseling laat stilvallen.

Het blijft de eerste uren vrij stil. Albert krijgt af en toe wel een aanbeet, maar er blijft geen vis hangen. Eind van de ochtend begint het voor hem een beetje te lopen. Hij krijgt meer aanbeten, en vangt zo nu en dan een snoekje. Geen spannend formaat, maar hij heeft in ieder geval wel actie. Het is inmiddels net middag geworden, en bij mij is het nog steeds stil. Ik heb nog geen enkele aanbeet gehad, de enige tikjes die ik krijg zijn van gedumpte rotzooi wat op de bodem ligt.

Op zo’n moment gaan veel vissers toch vaak twijfelen. Je vismaat vangt wel, en jij niet. Wat ga je doen? Ga je hetzelfde doen als je vismaat of blijf je door gaan waar je mee bent begonnen? Vaak wordt er dan toch gewisseld. Je wilt natuurlijk wel vis vangen! Tuurlijk wil ik ook graag vis vangen, maar ik vis absoluut niet voor de aantallen. Ik hoop toch liever op die ene bonus vis. Ik blijf echter bij mijn standpunt en ga gewoon door!

Waar we vissen is het zo’n 3 a 3.5 meter diep, met af en toe stukken van iets ondieper. De steunhengel vis ik zo rond de 2.5 meter. Met de handhengel kan ik mooi variëren.

Klokslag 1 uur krijg ik een gigantische beuk op de steun hengel. Ik grijp de hengel uit de steun en voel direct dat het een goede vis is. Deze blijft diep en trekt meters lijn van mijn reel. Ik kijk Albert aan en roep wat is dit joh!?  Ik dacht zelf eigenlijk aan een vals gehaakte karper. Wat een brute kracht! De vis zwemt weer meters weg en blijft maar lijn nemen. Ik vis altijd met de slip helemaal dicht en zwaar materiaal, maar deze vis geeft wel een enorme sport!

De vis komt bij de boot en ik zie een massief gebouwde maar eigenlijk niet eens zo’n hele lange snoek boven komen. Ik was stomverbaasd! Omdat deze snoek best hard heeft gevochten handel ik zo snel mogelijk. Ik houd de snoek in het water in de kieuwgreep, en til haar alleen even boven om de dreggen los te tikken. Daarna houd ik haar weer onderwater. Eerst maar even bijkomen. Ik voel eigenlijk al vrij snel dat ze weer op kracht is. Op dat moment til haar snel uit het water om even te meten en plaatje te schieten! Wat een massieve snoek! Het lint geeft 105 cm aan en deze metersnoek mag direct weer zwemmen!


105 cm! Wat een plaatje van een snoek!


Mijn twinler heeft er goed van langs gekregen!

We gooien het aas weer in en gaan weer verder. Uiteraard gaat de hengel met de spinnerbait combinatie weer in de steun, en blijf ik met de handhengel door vissen met swimbaits.

We zijn nog geen 10 minuten verder, en ik zie weer mijn steunhengel dubbel klappen! Wederom een lomp gewicht eraan, en weer super sterk. Wat is hier aan de hand joh? Pikes on steroids?! Als de vis bij de boot komt, zie ik dat het een grotere snoek is dan de vorige! Ik pak deze direct in de kieuwgreep en laat niet meer los. Ik voel dat ik precies met mijn vinger naast een dreg zit, dus snel onthaken is noodzakelijk. Ik tik snel het kunstaas los en dat was maar goed ook. Direct daarna werd ze nog even gigantisch wild. Een dreg in je vinger zit je natuurlijk niet op te wachten.Wat een buffel!

We meten de snoek en schieten snel even een plaatje. Het meetlint stopt bij 115 cm! Weer een mooie metersnoek erbij! Wie had dat gedacht! 


Snel weer terug in haar element!


Battle scars horen erbij ;-) 

Hoe bizar kan het zijn! Zo vang je geen drol, en opeens heb je vrij snel achter elkaar 2 dikke bakken in de boot! 

De spinnercombinatie blijft aan de steun hengel, en ik besluit de natuurlijke kleur swimbait te vervangen door de oranje line thru roach 25 cm. Eigenlijk ook een swimbait maar dan van rubber. De oranje twinler viel goed in de smaak, misschien lusten ze deze ook wel.


Die valt wel op!

We trollen verder en Albert vangt na een paar minuten al weer een snoekje. Wederom van klein formaat. Deze werd direct in het water onthaakt en we varen weer verder.

We zijn nog geen kwartier verder en ik krijg wederom een gigantische dreun op mijn hengel. Dit keer niet op de steunhengel maar op mijn handhengel. Wat een gewicht hangt er weer aan!

Dit is weer een goede vis roep ik! Deze snoek vecht niet hard, of beter gezegd bijna helemaal niet. Deze zwemt gewoon rustig richting de boot. Prima! Maak je vooral niet te moe ;-)Klaar om te pakken!

Als de snoek bij de boot komt, pak ik deze gelijk in de kieuwgreep. Meteen liet ze weten dat ze het er niet mee eens was!Daar past wel een aardig hapje in!

We meten de snoek en maken er ondertussen ook een filmpje van! Het meetlint stopt bij 108 cm! 


Wat een prachtige rovers zijn het ook! 108 cm!

Zo rustig als ze aan kwam zwemmen, zwemt ze ook weer weg!

Ik kan het nog steeds niet geloven! 3 metersnoeken in nog geen uur tijd!

We besluiten om toch nog heel eventjes door te gaan!


Een flinke hap voor mevrouw Esox Lucius!

Ik kijk in mijn koffer en staar naar de nieuwe line thru roach 32 cm. Deze heb ik net voor het weekend binnen gekregen. Ik twijfel alleen een beetje of ik deze eraan zal doen. Begrijp me niet verkeerd, het is een prachtig stuk kunstaas en zwemt fenomenaal. Alleen de dreggen die standaard meegeleverd worden, zijn echt aan de kleine kant. Voor het juiste formaat dreggen moet ik nog even op zoek. Rick heeft op de 32 cm al mooie vissen gevangen, maar ook genoeg vissen gelost. Maar goed we proberen het gewoon, wie niet waagt wie niet wint!

Ik gooi de roach een meter of 20 achter de boot. We trollen nog steeds op 3 meter water, dus vastlopen zal ik niet snel doen. Deze swimbait loopt namelijk vrij ondiep. 

Ik krijg wederom een beuk op de steunhengel, alleen deze blijft niet hangen. Na inspectie van de twinler zie ik dat er in de staart gebeten is. Precies achter de dreggen. Jammer!

We zijn nog een half uurtje door gegaan, maar we besluiten dat het mooi is geweest. De zon begint te branden, dus fijn voor het heetst van de dag van het water af. Hengels binnen draaien en naar huis!

Op het moment dat ik de grote roach binnen draai, krijg ik een enorme stoot op mijn hengel! Ik voel gelijk een lomp gewicht aan de andere kant van de lijn. De vis komt stukje bij beetje dichter bij de boot maar blijft wel diep. Toen ik de vis voor de boot omhoog zag komen schreeuwde ik direct: Pak het net! Net!!!

Wat een enorm bakbeest! Deze snoek is veel groter dan de vorige snoeken, en ik zie gelijk dat het voor mij om een PR waardige vis gaat! Op het moment dat Albert het net uitklapt, begint de snoek te kopschudden en krijg ik heel vakkundig het kunstaas terug geworpen. 

NEE!!!!!!!! ##*&#@*&@#*(#@()*@!!!

De woorden die ik er toen uitgooide zal ik jullie besparen.
Ik kan er niks anders van maken. Echt gewoon super kut!

Het is natuurlijk jammer om zo te eindigen, maar dit mag absoluut geen smet zijn op deze fantastische dag.

Ik zal mijn eerste Vaderdag in ieder geval niet snel vergeten!


Uiteraard heb ik hier ook een filmpje van gemaakt. Klik op de play button om de video te starten. Veel kijk plezier!

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 5540


1. Geplaatst door: op 1 juli 2017 01:19

Prachtige visdag, en stieken wel een beetje jaloers! Van harte met je vaderschap!
rapporteer

2. Geplaatst door: William van Bijnen op 12 juli 2017 09:11

Mooi verslag Kevin! En prachtige vissen !!!
rapporteer

3. Geplaatst door: Maurice op 15 juli 2017 01:40

Nice pikes je kunt het slechter treffen. Nu weer vollop genieten! Een dochter en vissen wat is er nu mooier dan dat.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl