Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Fishing The Dutch River - Part One
Geschreven door Kevin
31 augustus 2017 18:35

Een dagje vissen met Maurice stond al een tijdje op de planning. Gezien de afstand en de verschillende agenda's is het er nooit concreet van gekomen. Maurice wilde altijd al graag een keer vissen op de rivier, om eens te kijken hoe deze visserij precies in zijn werk gaat. Stom toevallig bleek dat Maurice op vakantie ging vlak bij mij in de buurt. Een visdag was nu dus zo geplanned! We besloten om 2 sessies puur op de rivier te gaan vissen met kleine plugjes. Trollen trollen en nog eens trollen.

We besloten om eerst een heel stuk stroomopwaarts te varen, en daarna het hele stuk terug (stroomafwaarts) te trollen. We vertrokken lekker vroeg, want met deze warme temperaturen zijn vaak de ochtend uren het beste.

Als je geen hard stromende rivier gewend bent, zijn er wel even wat zaken waar je op moet letten. Na een korte uitleg konden we van start.

Al stuiterend met mijn plugje over de stenen, kreeg ik vrijwel direct een aanbeet. Deze vis wist zich al snel van het plugje te ontdoen. Een paar meter verder kreeg ik weer flinke beuk op mijn hengel, deze vis hing wel. Een mooie snoekbaars kwam even de binnenkant van de boot bekijken. 


Wat een prachtige vissen zijn het toch!

Ik laat mijn plugje weer richting de bodem zwemmen, en na een paar keer stuiteren over de bodem haak ik de volgende vis al weer! Een klein snoekje komt even gedag zeggen.


Vanwege de hoge watertemperatuur word snoek direct in het water onthaakt!

We trollen weer verder... Ik heb net mijn plugje weer op diepte als mijn hengel wederom krom gaat!


Prachtige vissen!

Dat is toch wel het mooie aan het rivier vissen. Altijd weer een verrassing wat er aan de andere kant van de lijn hangt. Al 3 verschillende soorten vis in de boot! En we zijn pas net onderweg. Als het zo door blijft gaan, hebben we niet te klagen!

Het blijft heel eventjes stil, en we verspelen ondertussen wat plugjes. Dat hoort er natuurlijk ook bij. De rivier geeft en de rivier neemt zeg ik maar altijd.

Ik doe een plugje eraan met veel ratels en stuiter met deze op 4.5 meter diepte over de stenen. Wederom krijg ik weer een mooie dreun op mijn hengel.


Wat een sport op een verticaal stokje!

Even later is Maurice aan de beurt. Een snoekje zag wel wat lekkers in zijn plugje. Ook word deze direct in het water onthaakt.


Met deze warme temperaturen is het beter om de snoek direct in het water te onthaken.

De zon begint aardig te branden en de aanbeten nemen af. Zoals we al hadden verwacht. We weten af en toe een visje te vangen maar echt wild is het niet meer.

We vangen nog 2 kleine baarsjes en daarna blijft het weer stil


Klein maar fijn!

En de volgende dappere strijder!

Deze Winde had ook wel interesse in een diepduikertje!

Vrijwel direct nadat we weer verder trollen krijg ik weer een aanbeet. Geen sterke vis. Al snel zie ik een leuk baarsje boven komen.


Een leuk baarsje komt even gedag zeggen!

Daarna blijft het weer veel te lang stil. Gezien de kilometers die we afleggen, vallen de vangsten zeer tegen. Het is deze periode zowieso niet echt wild. De hoge water temperatuur en de volle zon werken ook niet echt mee. Maargoed als je niet gaat vang je zeker niets! En misschien loop je toch nog een keer tegen die ene bonus vis aan!

Na een kilometer of 8 trollen haakt Maurice eindelijk weer een vis. Er komt een leuk snoekje boven, die toch nog wel even sport geeft. Hardstikke leuk op dat lichte materiaal!

Ook deze snoek werd weer snel in het water onthaakt!

We besluiten nog een klein stukje te trollen en dan is het mooi geweest. Maurice weet nog net op de valreep een roofblei te vangen!


Blijft een fantastisch mooie roofvis!

Het is mooi geweest. We ruimen de spullen op en varen terug richting de helling. Uiteindelijk wel in de dubbele cijfers gevist, maar gezien de uren die we gemaakt hebben vielen de vangsten wel een beetje tegen. Maar dat was wel een beetje te verwachten. We hebben in ieder geval lol gehad, en dat is waar het om draait. En natuurlijk een paar leuke vissen in de boot. Maurice is in ieder geval weer een ervaring rijker!Tijd om naar huis te gaan...

Onze tweede rivier sessie zit er inmiddels ook op.. en dat was echt een droom sessie! Gewoon absurd wat er toen allemaal gebeurde. Dit kan je zien in deel 2.

Dus stay Tuned!

Een filmpje zegt meer dan duizend woorden! Daarom heb ik van deze eerste rivier sessie een filmpje gemaakt! Veel kijk plezier! Klik op het logo hieronder om de film te bekijken!

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 6264


1. Geplaatst door: Bo op 1 september 2017 10:11

Mooie diverse vissen en een goed verslag. Heel leuk om hier weer update te zien, het is hier helaas een beetje stil de laatste tijd. Dankje Kevin.
rapporteer

2. Geplaatst door: Matthijs op 3 september 2017 21:03

Mooie vissen. en mooi in beeld gebracht ook leuk leesvoer
rapporteer

3. Geplaatst door: Matthijs op 4 september 2017 07:22

Mooi verslag weer. Zou leuk zijn als er de komende tijd weer meer verslagen te lezen zijn.
rapporteer

4. Geplaatst door: Micheal op 4 september 2017 08:29

Vanwaar stroomopwaarts varen en stroomafwaarts vissen? Ik doe het eigenlijk altijd andersom.
rapporteer

5. Geplaatst door: Harrie op 4 september 2017 14:52

Leuk verslag hoor! Harstikke leuk om op licht materiaal deze mooie vissen te vangen. Waarom zo weinig verslagen meer hier? Voorheen was er om de paar dagen wel een verslag te lezen, nu maar zeer weinig. Als er weinig updates zijn, heeft deze site weinig meerwaarde meer. Dat zou jammer zijn, want voorheen was het altijd erg leuk om te bezoeken.
rapporteer

6. Geplaatst door: Kev op 5 september 2017 00:14

Bedankt Bo! :-) Deel 2 komt waarschijnlijk aankomend weekend! Michael stroomafwaarts heeft mijn voorkeur om meerdere redenen. Het gaat een stukje sneller vanwege de stroming. De snelheid varieerd maar is meestal tussen de 6-8 kmph. Je vist veel sneller veel meer water af. En dat heeft mijn voorkeur. Je kunstaas trekt minder hard, en je krijgt je kunstaas veel sneller op diepte. Op sommige hotspots wil ik mijn kunstaas direct op de bodem aanbieden voor je er al weer voorbij bent. Soms zijn het maar hele korte stukjes. Bepaalde hotspots pak ik soms een paar keer overnieuw! Ik doe me best Harry! :-)
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl