Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Fishing The Dutch River - Part Two
Geschreven door Kevin
10 september 2017 23:41

Dag 2 van onze rivier sessie is aangebroken! Na een leuke eerste sessie, moest het nu toch wel gaan gebeuren. Op voorhand weten we al dat het niet makkelijk zal worden. De vangsten vallen de laatste tijd best tegen. Maar als je thuis blijft vang je natuurlijk niets! We besluiten om direct naar ons begin punt te varen, en gelijk te beginnen met trollen. Net als de vorige keer trollen we enkel stroomafwaarts. We gaan ervoor!

Hengels paraat.. Klaar om te gaan vissen!

We stuiteren weer lekker met onze pluggen over de stenen. Na een kwartier krijg ik eindelijk de eerste aanbeet. Wat een gigantische klap! Ik voel gelijk dat het een serieuze vis is. Al snel merk ik dat het om een meerval moet gaan.

Wat een sport op een verticaal hengel!

Niet veel later komt de vis naar boven en werd mijn vermoeden bevestigd. 

Prachtige rover van onze Nederlandse Rivier!

Je kan de dag slechter beginnen! Al zo snel een mooie bak in de boot. Als de rest van de dag ook zo gaat dan tekenen we er voor zeggen we nog tegen elkaar.

Echter bleef het daarna stil.. doodstil.. We trollen kilometers af, zonder enig teken van leven. Geen aanbeten.. helemaal niets. Hoe bizar!

Tig kilometers verder krijg ik eindelijk een aanbeet!


Een mooie winde is natuurlijk ook welkom!

Ondertussen krijgen we allebij nog een aanbeet, maar die vissen weten zich al vrij snel te ontdoen van het kunstaas. Jammer! Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wat het was zullen we nooit weten..

Uiteindelijk weet Maurice ook een vis in de boot te krijgen. Een leuk snoekbaarsje mocht even op de gevoelige plaat!


Dappere Dodo!

Niet veel later krijgt Maurice weer een aanbeet. Dit keer een leuke baars. Echter wist deze zich voor de boot te ontdoen van het kunstaas! Helaas Pindakaas!


Deze baars was ons te slim af ;-)

De zon begint steeds feller te schijnen en het word echt warm.. De aanbeten blijven ook uit. We krijgen zo nu en dan een aanbeet maar deze blijven niet hangen. We trollen nog wat kilometers af maar zonder resultaat.

We besluiten om eerst de inwendige mens te gaan versterken. Een hapje en een drankje doet de mens goed, en even lekker de benen strekken is ook wel fijn. Na deze break kunnen we weer fris van start!

Ik twijfel een beetje of we niet wat anders moeten gaan doen.. Toch doorgaan met trollen? of even gaan verticalen? We besluiten om toch door te gaan met trollen. En dat bleek een goede keus.

Een paar minuten later word mijn hengel zowat uit mijn handen getrokken. Een enorme klap! Mijn hengel gaat gelijk hoepeltje krom!


Dit moet een grote vis zijn..

Ik kijk Maurice aan en zeg: Dit is weer een meerval joh!! Ik voel een lomp gewicht aan de andere kant van de hengel dat echt niet mee wilt werken. Dit moet een grote zijn! Een slopende strijd begint. Ik heb absoluut niets te vertellen met mijn verticaal hengel. Als ik denk dat ik de vis eindelijk ga zien, duikt deze net zo gemakkelijk weer de diepte in. En begint het gevecht weer opnieuw. Na een dril van 20 minuten, zien we eindelijk de vis bovenkomen. Mijn vermoeden was juist, het ging om een pracht exemplaar van een meerval!


Na 20 minuten liet deze meerval zich eindelijk zien!

Echter was deze meerval nog lang niet moe en ging gewoon nog even door.. Uiteindelijk na 25 minuten krijg ik hem vlak bij de boot. Geen handschoen bij me natuurlijk.. Dan maar met blote handen! Ik grijp direct mijn kans, pak hem in zijn bek en sleur hem de boot in. Yes!!!

Wat een zenuwslopende strijd was dit! But we win! Wat een bak!


141.5 cm brute kracht!

Wat een bak!


En natuurlijk nog even poseren!

Wat een bizarre dag is dit dan! Kan het nog gekker?! Ik rook even een peukie en zit nog na te genieten van deze vis. In 1 woord super! Daarna is het hoog tijd om even het water in te gaan en mijzelf zoveel mogelijk te ontdoen van de drellen slijm. Ik zit echt van top tot teen onder! Maar ach wat kan het ook schelen!

We besluiten om wat pluggen eraan te doen die super diep gaan. We stuiteren het taluut af van 3 naar 7 meter. Zodra mijn plug onderaan het talud komt krijg ik een enorme beuk op mijn hengel. Dit ga je toch niet menen?! Kan het toch nog gekker dan?!

Ik zag heel even een schim, en niet veel later zie ik dat het om een massieve snoek gaat!


Prachtige metersnoek uit het diepe!

Maurice twijfelt geen moment en schept voor mij de snoek! Ja binnen!! Yes!! Dit verwacht je toch niet! Mijn dag kan niet meer stuk!


Deze meterbak kon een dieplopende plug niet weerstaan!


Wat een massieve vis!


Flinke kop!

We trollen weer verder en ik zit nog steeds op een roze wolk. Helaas blijft het stil.. Heel stil! Ik had gehoopt dat Maurice nog tegen een mooie verrassing zou aanlopen. Maar helaas! We krijgen allebij nog wel wat aanbeten maar deze lossen.. Jammer! Maar ach onze visdag kan natuurlijk niet meer stuk! We hopen stiekem dat het tegen de schemer nog even los gaat! Maar dat was niet het geval.. Tijd om te stoppen.Het is mooi geweest!

We maken even snel een warme hap klaar, en praten nog even na over deze sessie! Voor Maurice was de rivier visserij nieuw. Gelukkig heeft hij goed kunnen zien hoe deze visserij in zijn werk gaat, en dat de rivier vol verrassingen zit. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. En dat maakt deze visserij zo leuk! 

Een mooiere afsluiter hadden we ons niet kunnen wensen!

Ook van deze sessie heb ik een filmpje gemaakt. Hij is iets langer geworden dan normaal, echter wil ik jullie graag laten mee genieten van de drils in deze sessie. Veel kijk plezier! Klik op het logo hieronder om de film te bekijken!Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 7554


1. Geplaatst door: Matthijs op 11 september 2017 07:40

Leuk verslag van deze succesvolle dag!
rapporteer

2. Geplaatst door: Eend op 11 september 2017 10:55

Leuk verslag!! En wat worden er veel meervallen gevangen de laatste tijd!! Hopelijk gaat dat niet ten koste van het snoekbestand. In de Ebro zwemt helemaal geen snoek meer, opgegeten door de meerval.
rapporteer

3. Geplaatst door: Eend op 11 september 2017 10:55

Leuk verslag!! En wat worden er veel meervallen gevangen de laatste tijd!! Hopelijk gaat dat niet ten koste van het snoekbestand. In de Ebro zwemt helemaal geen snoek meer, opgegeten door de meerval.
rapporteer

4. Geplaatst door: Jos op 19 september 2017 10:28

Je kan de Ebro nu wel moeilijk vergelijken met onze Nederlandse wateren. Zowel snoek als meerval kunnen perfect samen gedijen.
rapporteer

5. Geplaatst door: Jos op 19 september 2017 10:33

Sterker nog, snoek komt van nature niet voor in de Ebro (net zoals in de rest van Spanje).
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl