Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Meerdere Metersnoeken Op Groot Kunstaas!
Geschreven door Kevin
9 oktober 2017 22:05

Na ons midweekje weg hadden Ab en ik nog een visdag gepland staan. Echter was de weersvoorspelling niet echt gunstig. In de middag zou het noodweer worden. Vandaar dat we gaan vissen op enigszins beschut water. We starten lekker vroeg, en zodra het weer omslaat gaan we van het water af.


Snel de boot traileren en lekker vissen!

De boot ligt in het water en we maken voor de eerste keer onze lijnen nat. Het kunstaas zwemt rustig achter de boot, en wij genieten van het uitzicht.. Ownee toch niet ;-)! Het is flink mistig. Op sommige stukken kunnen we amper 10 meter voor de boot kijken. En toch heeft dat wel iets zo'n kleine wereld! 


Kleine wereld!

Het blijft de eerste tijd nog vrij rustig. Ik had zelf verwacht dat de vis al meer gecentreerd zou liggen maar dat bleek niet het geval. De aasvis lag nog ook nog erg verspreid. Na goed 1.5 uur trollen krijg ik eindelijk de eerste aanbeet. Ik voel een log gewicht aan de andere kant van de lijn. Dit kan wel eens een prachtige vis zijn! Eenmaal bij de boot zie ik dat het een aardig volgevreten snoek is! Geen mega formaat maar wel lekker dik! Blij mee! Deze snoek zag wel wat in 25 cm swimbait!

Deze moddervette 90ér gaf toch wel even sport!

We trollen weer verder. Ik heb aan de ene hengel nog steeds de swimbait van 25 cm, en aan de andere hengel een plug waarmee ik op 2.5 meter over de bodem stuiter.

Al snel haak ik op de dieplopende plug een klein snoekje.


Kleine rakker!

Hardstikke leuk, maar niet echt het formaat waar we voor zijn komen. Ik verwissel gelijk de plug voor iets groters. Ik hang mijn vertrouwde spinnerbait systeem met een stuk rubber van 20 cm eraan. Een mooi groot hapje, en ik hoop hiermee kleinere snoek uit te sluiten.

We trollen verder en nog geen 10 minuten later krijg ik een heel flauw tikje op mijn handhengel waar het spinnerbait systeem aan zit. Ik reageer meteen en laat mijn kunstaas direct stilvallen. Met een enorme beuk tot gevolg! Hangen!

Voor de boot zie ik al snel dat het om een serieuze vis gaat!

Snel in het net!

In het net zie ik gelijk dat het om een dikke metersnoek gaat! Super! 

Ook al goed in het spek!

We trollen weer verder en de mist begint steeds verder op te klaren. Het zonnetje komt er zelfs door. Waar blijft dat noodweer dan? Ik krijg zo'n vermoeden dat de weermannen er weer eens flink naast zitten.

Even later is het eindelijk de beurt voor Ab! Een klein snoekje vergrijpt zich aan zijn plug!

Dapper!

We lopen nog wat te geinen over het formaat en gaan weer vol goede moed verder. In ieder geval is Ab ook van de 0 af! Een paar kilometer verder heeft Ab weer beet. Dit keer een iets groter snoekje maar deze schiet los voor de boot.

Daarna blijft het toch weer even stil. Ab krijgt nog wel een aanbeet, maar deze schiet direct los. Bij mij geen enkel teken van leven, maar het vertrouwen is er! Al 2 mooie vissen, dus wie weet wat er nog gaat komen.

Terwijl ik een boterham pak, zie ik in mijn ooghoek mijn swimbait hengel dubbelklappen! Ik ros snel de hengel uit de steun, ja hangen! Deze vis geeft zich echter niet snel gewonnen, en is goed voor een flinke sport. Toen de vis voor de boot omhoog kwam zag ik het gelijk! Weer een dikke meter!

Ook deze meterbak zat weer goed in het spek!

En weer op mijn favoriete swimbait, de line thru trout japanse kleur in de 25 cm variant! Wat ik mooi aan dit kunstaas vind, is dat het kwa formaat echt precies goed is. Het is niet te klein voor een grote snoek, en kwa inhakings kans is dit de perfecte maat. De grotere varianten line thru zijn natuurlijk ook erg mooi, echter worden deze gelijk een heel stuk groter. En daar los je toch beduidend meer vis op! Met dit formaat waar ik mee vis, is happen toch eigenlijk bijna altijd hangen. En als je niet veel kansen krijgt, is dat toch wel erg prettig!


Een prima hapje voor een grote snoek!

Tijd voor een kopje thee en een bammetje! Wat een prachtvissen hebben we al in de boot gehad. De dag kan natuurlijk al niet meer stuk, 2 mooie meterbakken en een dikke 90ér! Wat wil je nog meer! 

Ab haakt tussendoor nog een snoekje van een cm of 70, echter wist deze zich voor de boot van het kunstaas te ontdoen. Even later vangt Ab nog wel een klein snoekje. Deze werd naast de boot los getikt.

Kwa aantallen en aanbeten heeft Ab echt veel meer actie gehad. Echter gaan de grotere snoeken toch voor het grotere kunstaas. Toeval of niet? Ik geloof er heilig in dat een groot hapje veel aantrekkelijker is dan een klein hapje. Zowel in de zomer als in de winter. Ik zeg tegen Ab: doe ook even een grote swimbait van mij eraan joh! Maar Ab wil toch nog even door vissen met zijn vertrouwde pikefighter. Prima!

We zijn al weer even aan het trollen en opeens krijg ik de schrik van mijn leven! Ik zat een beetje voor me uit te turen, en had de hengel losjes op mijn schoot. Uit het niets krijg ik een enorme beuk op deze hengel. Alsof ik een blok beton haak! Niet normaal, bijna schoot de hengel uit mijn handen! Wat een klap! Dit is echt een buffel ik voel het, leg het net maar vast klaar roep ik!

Voor de boot werd direct mijn vermoeden bevestigd. Deze kan wel eens de magische grens over gaan! En niets is minder waar! Net iets groter dan 1.20! Fantastisch! 

Wat een buffel!

Hier doe je het toch allemaal voor!

Adios! Hope to see you next time! 

We trollen verder en ik neem eerst even een lekker bakkie en een peukie. Dit is toch ongekend! Wat een super seizoen is dit! 
Ik kijk Ab aan, en duw hem ook een grote japanse line thru in zijn hand. Hier probeer nou maar gewoon! Baat het niet dan schaad het niet! Die kleine pluggen hebben immers ook niet veel uitgehaald vandaag. Ach waarom niet zegt Ab!

We trollen verder en nog geen 10 minuten later staat Ab met een kromme hengel.. Ik zie zijn hengel buigen en begin gelijk te lachen. Dit is er 1 joh! Dit is gewoon weer een serieuze vis! Ik leg voor de zekerheid het schepnet al klaar. Toen de vis boven kwam schoof ik gelijk het net eronder! Yes binnen! Ik kijk naar de snoek en zeg deze kan de meter nog wel eens halen! Na meten bleek dat ook de kloppen. Exact een meter!


Ook een prachtbak voor Ab!

Nu vraag je jezelf wel af.. Dit kan toch geen toeval meer zijn? Ach wat maakt het ook uit. Voor het vertrouwen is het in ieder geval goed! En het heeft gewerkt, dat is wat telt.

We zien in de verte slecht weer aan komen. Het het nadert snel. We besluiten om even te speed trollen richting de helling. We hangen er allebij even een plugje aan. Misschien haken we nog iets als we ons snellen richting de helling.

Vlak bij de helling weet Ab toch nog een visje te vangen op zijn vertrouwde pikefighter!

Weer een klein snoekje op de pikefighter!

We arriveren bij de helling. Het is mooi geweest. Wat een super dag! De toppers van de dag gaan weer de koffer in.. Jullie hebben goed je best gedaan ;-)!

Toppers van de dag!

We gooien de boot op de trailer en op het moment dat we de auto in stappen begint het gigantisch hard te plenzen. Perfecte timing dus! Lekker naar huis en na genieten van deze mooie sessie!

Ook van deze fantastische dag heb ik weer een filmpje in elkaar gezet! Veel kijk plezier, en vergeet niet te abonneren. Klik op het plaatje hieronder om de video te starten!

 

Reacties (9)
Aantal keer bekeken: 9632


1. Geplaatst door: Bo op 13 oktober 2017 12:34

Weer een Mooi verslag Kevin met hele mooie vissen! Jij bent degene die deze site momenteel goed in leven blijft houden! Dankje!
rapporteer

2. Geplaatst door: Kev op 14 oktober 2017 01:31

Thanks Bo! Het gaat de laatste tijd wel super! Ik vis niet veel, maar de sessies die ik vis pakken goed uit! En probeer er dan een verslagje of filmpje van te maken! Graag gedaan!
rapporteer

3. Geplaatst door: Cornelis van Leeuwen op 17 oktober 2017 14:49

Prachtige vissen Kevin !
rapporteer

4. Geplaatst door: Mark op 27 oktober 2017 10:11

Mooie vissen hoor en een aparte kleur van deze swimbait. Iemand enig idee waarom er zo weinig meer gebeurd op deze site?
rapporteer

5. Geplaatst door: Tim op 6 november 2017 00:29

Mooie vangst, knap dat je zulke vissen vangt op kunstaas. Mij lukt dat tegenwoordig niet meer door de hoge hengeldruk. Heb ook wel van die line tru trouts maar ze leveren bij mij nog niet echt wat op. Hoe diep laat je de trout lopen(diepgang vh aasje) boven hoe diep water?
rapporteer

6. Geplaatst door: Kev op 8 november 2017 22:57

Hoi Tim, Is echt per water verschillend hoe diep ik ze vis. En hangt ook wel van de weersomstandigheden af. Maar als het zo'n 2.5 meter diep is, dan vis ik ze rond de 1.5 a 2 meter diep. Maar vis ze ook boven 10 meter water. Dan vis ik er 1 op 2 meter en 1 dieper op bijv 5 meter!
rapporteer

7. Geplaatst door: Marc op 11 januari 2018 20:13

Vraagje over de line thrue welke gebruik je slowsink of moderatesink? Ik vis meestal op water tussen de 1.5 en 2.5 m diep trollend welke heb ik dan nodig?
rapporteer

8. Geplaatst door: mats op 19 januari 2018 09:23

slow sinking Marc
rapporteer

9. Geplaatst door: Kevin op 24 mei 2018 15:27

Ik gebruik de moderate sink Marc. Af en toe ene slow sink. Moderate is op zulke wateren prima inzetbaar.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl