Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een hoofdrol voor Esox
Geschreven door Wouter Nijlant
30 oktober 2017 20:35

Direct vanaf de seizoenstart stond Esox Lucius zoals altijd in de hoofdrol. Slechts bewapend met kunstaas-/vlieghengels, met onze boot die wijdse randmeren op. Heerlijk vind ik dat. Het kan er vriezen en het kan er dooien. Zoekend naar plukken fonteinkruid of juist die diepere randen. Garanties zijn er nooit, maar soms valt hier alles op de plek.

Voor dag en dauw op de openingsdag

Cornelis in actie

  

De eerste meter op de streamer dit jaar 

    
Met 108 cm een nieuw PR voor Bart


Ook de IJssel hoorde tot ons speelveld. Vind het ook zo’n mysterieus stuk rivier. En als ik hoor en zie wat er zoal gevangen wordt ... hier kun je echt tegen van alles aanlopen. Ik besef dat ik er meer tijd in moet gaan steken.  
BAM! 86 cm voor neefje Mika!

Maar hoe vermakelijk die zomervisserij ook, ik hunker toch vooral naar de herfstige bokbiertijden waarin we nu zijn beland. Op momenten waar menigeen zich thuis bij de verwarming nestelt, gaan wij er juist op uit. Buiten, in weer en wind, zijn wij dan in ons element. Ik kom tijd te kort.


Net geen meter


De laatste weken is het vooral weer bikkelen vanuit de bellyboat. Een paar uurtjes maar. Afstanden maken is er niet bij, stekkeuze is dus belangrijk. Taludjes zoeken, aasvis lokaliseren, milimeteren en soms scoren of juist hopeloos falen.  Cornelis flikt het alweer:110 cm pure power 

Vorige week nog zo’n moment meegemaakt: Eerst een snoek van tegen de meter verspelen, dan een stief uurtje later de dag alsnog redden met een exemplaar die wel die grens passeert. Damn, zo verslavend mooi. En wat zijn ze nu sterk. Drillen boven een meter of 4-5, hengel hoepelkrom en ergens in de diepte iets dat niet van plan is haarzelf gewonnen te geven.. Hopelijk gaan we nog mooie dingen meemaken de komende maanden. Stay tuned!

Wouter Nijlant

 Reacties (24)
Aantal keer bekeken: 4151


1. Geplaatst door: Bart op 9 november 2017 19:19

Mooi fotoverslag heb je er weer van gemaakt Wouter! Je volgende vliegenmeter moet je maar vangen als je niet alleen vist????


rapporteer

2. Geplaatst door: Cornelis op 9 november 2017 19:19

Dat werken vreet vistijd... Wanneer gaan we weer ?


rapporteer

3. Geplaatst door: Jerker op 9 november 2017 19:19

Mooi fotoverslag Wouter!


rapporteer

4. Geplaatst door: edwin op 9 november 2017 19:19

nou nou... moedeloos is toch ook een beetje overdreven Pieter... het is toch gewoon een feit???!! ik bedoel er niet heel veel mee hoor, het valt me gewoon heel erg op!! ik geef geen commentaar, ik vind dat gewoon jammer om te zien. Ja, ik kwam eerder ook wel eens in Elburg etc in de ingang van de haven, maar na de bellyboatdagen absoluut niet meer


rapporteer

5. Geplaatst door: Pieter op 9 november 2017 19:19

Een mooi verslag Wouter, met openheid over het gebruikte kunstaas. Dan komt Edwin met zijn commentaar. Om moedeloos van te worden.


rapporteer

6. Geplaatst door: Edwin op 9 november 2017 19:19

Beetje teveel uitgekauwde Marc zitvast en kerssies stekken helaas...


rapporteer

7. Geplaatst door: Peter op 9 november 2017 19:19

@edwin, je bedoelt zeker stekken van anderen waar kerssies en zitvast net deden of ze het zelf ontdekt hadden?


rapporteer

8. Geplaatst door: @edwin op 9 november 2017 19:19

Je hebt wel een beetje gelijk edwin, maar t is een komen en gaan van vissers op die wateren..en doordat iedereen en alles foto en video neemt en alles rondbazuint is het er alleen maar drukker geworden. Maar das overal de tendens geworden. Reden voor mij iig om dat soort stekken te mijden. Ik vis liever op ander wateren waar het rustig is maar waar het ook al drukker wordt en helaas het vissbestand wat dunner is.


rapporteer

9. Geplaatst door: @edwin op 9 november 2017 19:19

en zitvast heeft zelf er naar gemaakt met kanalgratis een film er op te nemen... en dan ook nog beweren in de comments dat er meer dan genoeg vis zit overal bla bla. Ach ja je moet iets om je product te verkopen.


rapporteer

10. Geplaatst door: Sjaak op 9 november 2017 19:19

Filmpjes opnemen op toplocaties is niet handig. Daar zijn helaas meer voorbeelden van bekend. Bekende vissers die voor een paar honderd euro een topstek "verhoeren". Het is de moderne tijd. Alles lekker digitaal. Zelf iets ontdekken of uitzoeken is er niet meer bij. Gewoon als kudde dieren achter elkaar lopen en varen. Besef goed dat als een plek iets te uitgebreid in beeld komt het mooie er vaak al weer af is. En we kijken er allemaal naar. Maar Marc is inderdaad wel voorloper geweest in het bekend maken van een paar topstekken waar ie met de vlieghengel in een haven zit te vissen.


rapporteer

11. Geplaatst door: @sjaak op 9 november 2017 19:19

Ik vind het erg jammer deze gang van zaken. Ik vis sinds mijn 19e ben minmiddels bijna 35 en zelfs hier wordt het maar drukker en drukker.. niks aan. Steeds meer snoeken die alleen maar ff naar je aas kijken en vertrekken. Topstekken zijn uiteindelijk ook maar even topstekken. Niemand kan echter een stek claimen maar t wordt gewoon een beetje te druk in nederland. Tel er bij op dat een paar prominente gidsen en anderen nederland presenteren als het mekka voor grote snoek dus meer gasten uit: duitsland, belgie etc en t word nog drukker.


rapporteer

12. Geplaatst door: Peter op 9 november 2017 19:19

Hebben we daar dan niet de moraal van sites als deze te pakken @sjaak? Het laten zien van vangsten? Zit toch in hetzelfde schuitje als je het zo brengt..?


rapporteer

13. Geplaatst door: @peter op 9 november 2017 19:19

Vangsten delen: ja. Stekken aan de hele wereld laten zien: nee


rapporteer

14. Geplaatst door: Sjaak op 9 november 2017 19:19

@Peter: Het laten zien van stekken is hier niet gebruikelijk. Wouter heeft hier voor kennelijk wel gekozen. Das zijn keuze. Ik zou er voorzichtiger mee zijn als ik hem was. Maar zoals al eerder gezegd: we leven in een vrij land, iedereen heeft een vispas en mag overal vissen. Het water en de stekken zijn van niemand of het moet van iedereen zijn. Maar dat het soms kwade gezichten oplevert is niets aan te doen. Ieder heeft zijn eigen belang en ieder heeft vrijheid van meningsuiting en publicatie.


rapporteer

15. Geplaatst door: Sander op 21 november 2017 13:00

Wat een grappige berichten. Ik moet hier echt om glimlachen. Mensen....Nederland is gewoon een heel klein land waar heel veel mensen de hengelsport beoefenen. En gezien de eenvoudige wijze waarop men een vispas kan verkrijgen....tel daar ook nog eens de vele buitenlanders bij op. Niets is geheim in Nederland! Er bestaan geen "geheime" top locaties die blijven produceren in dit kleine kikkerlandje. En als die er al zijn duurt het niet lang voor je collega hengelaars hebt. Respecteer en gun elkaar in wat we doen.
rapporteer

16. Geplaatst door: @sander op 24 november 2017 22:42

Ik zou gewoon een pact willen zien tussen vissers dat ze niet meer online publiceren waar ze allemaal vissen. Echt het kost je vis, niet iedereen is behendig, niet iedereen is C&R. Als je het mij persoonlijk vraagt is het mij te druk in Nederland. Ik zou er bijna om emigreren naar Canada, want vissen is wel mijn mega-hobby, maar vangsten gaan echt dramatisch achteruit.
rapporteer

17. Geplaatst door: Karel op 25 november 2017 22:42

goed plan Sander. Niet creatieve mensen vangen nu op de stekken van de wel creatieve mensen. Das best wel eens jammer. Ik gun iedereen zijn visje maar het blindelings volgen van "goede vissers" om een nieuw stekkie te vinden is triest. Dus iedere foto automatisch blurren of iedere mobiel in de panorama stand zodat je niks bijzonders ziet is prima.
rapporteer

18. Geplaatst door: Sander op 27 november 2017 14:36

Begrijp mij niet verkeerd.....ik begrijp de frustratie van wat hierboven wordt beschreven echt wel want ik ervaar die zelf ook wel. Je moet echt voor jezelf bepalen of je foto's online post....en of je deze onbekend wilt maken. Ik heb echter voor mijzelf uitgemaakt dat Nederland te klein en te druk is om met het blurren van foto's te voorkomen dat stekken bekend worden. Misschien een interessant punt om over na te denken....is Nederland groot genoeg voor het aantal vispassen dat wordt uitgegeven? BTW Ik ben echt een van kinds af aan die hard roofvisser.....
rapporteer

19. Geplaatst door: @sander op 27 november 2017 22:08

Nou best interessant. Het is misschien een beetje discriminatie om een limiet te stellen, maar het land is echt te klein voor beroeps en sportvissers allen tezamen. De druk op wateren neemt echt significant toe. De enigen die nog niet tot minder klagen zijn de visgidsen en profstaffers, die moeten natuurlijk goed overkomen. Het grote verschil is dat die 5 dagen per week op het water zitten, maken dus veel meer uren dan de weekend hobby vissers. Die vangen uiteindelijk wel iets, door zowel ervaring als het maken van vele water uren, de weeken visser heeft 1 of 2 dagen en hoopt dat dan die vis komt, kan voor de weekend visser is dan echt afgenomen.
rapporteer

20. Geplaatst door: mats op 28 november 2017 09:49

Zo lang er geld mee gemoeid is,of er gemakkelijk geld mee verdiend word gaat alles naar de kl... En het roofvissen is momenteel een hype.Maar als het een troost mag zijn in bepaalde streken in Zweden is het van het zelfde laken een broek.We leven nu in een maatschappij dat alles er aan moet geloven.Eerst kapot maken en dan nadenken.
rapporteer

21. Geplaatst door: van beuzekom op 28 november 2017 18:59

ik maak me meer druk om de tonnen vis die nog steeds elk jaar gevangen word,zowel illegaal als legaal,de beroepsvissers op het IJsselmeer gaan binnekort weer met de zegen op de brasem,de vrachtwagens staan klaar en hop naar belgie ermee in de visvijvers,de bijvangsten natuurlijk niet want snoek en snoekbaars en baars gaan mee naar urk of omgeving,over een paar jaar is de snoekbaars uitgestorven net zoals de paling,ik merk ook dat de snoek meer mee word genomen als vroeger dus gaat goed in nl
rapporteer

22. Geplaatst door: Joost op 3 december 2017 20:20

Grappig dat Wouter wel ff een bericht neer plempt maar zoals altijd niet even reageert op alle berichten eronder...
rapporteer

23. Geplaatst door: Wouter op 6 december 2017 16:08

Dat klopt Joost.
rapporteer

24. Geplaatst door: joost op 10 december 2017 13:40

Ja Joost, wouter hoeft daar toch niet op te reageren? Als hij een bericht neer wilt plempen doet hij dat. Punt.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl