Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een dag met fraaie verrassingen
Geschreven door Dick van Hattem
25 juni 2018 17:42

Vandaag waren Alex en Alex mijn gasten. Helemaal uit Duitsland gekomen om een dagje met mij achter de snoekbaars aan te gaan. Maar al het andere wat zou bijten was ook goed.

Momenteel is het rivierwater nog steeds erg warm. 22.5 graad begin juni is veel te veel. De snoeken laat ik dan ook maar met rust en ik concentreer mij hoofdzakelijk op de rivieren met zijn diversiteit aan vissoorten.

Als de boot op de gebruikelijk soepele manier te water is gelaten en de eerste bak koffie erin zit draaien we zoals altijd de motor warm alvorens wat gas te gaan geven. Ongelooflijk hoeveel collega vissers en andere watersporters denken dat de motor binnen 15 meter varen op bedrijfs temperatuur is. Starten en volgas weg varen is hetzelfde als aan een sprinter die de 100 meter loopt vragen om direct bij het uit zijn bedje stappen voluit te gaan rennen. Dat gaat een aantal keren goed maar uiteindelijk loopt hij een nare blessure op. Das met je buitenboordmotor ook zo. Met je auto trouwens ook....

Maar goed. We gingen vissen... :-)

Verticalend werden er wat kribben uitgeharkt maar de snoekbaarzen gaven niet thuis. Een enkel klein friemel aanbeetje was het enige wat gebeurde. Dan maar trollen om effectief te zijn. Trollend viel het ook niet mee al lagen de eerste 2 snoekbaarzen snel in de boot.

De eerste liet zich al snel foppen op de good old Hornet 9


Mooie zestiger.


En nog een mooie zestiger, beide puntgaaf!

Op goede stukken rivier viel het gewoon helemaal stil. Op de slechte ook trouwens... Dit patroon kwam mij bekend voor. Warm weer vroeg in het jaar maken we vaker mee... Als tegen het einde van de morgen de teller op slechts 3 vissen staat komen de vrienden van rijkswaterstaat aan varen. Ik doe scheinheilig mijn dodemanskoordje om, je weet immers maar nooit wat voor goeds of kwaads ze in de zin hebben. Op het moment dat je passeren klapt de steunhengel dubbel. Ik grijp instinctief de hengel maar bemerk dat ik vast zit aan het rode koord! Damn! Ik wil de motor niet af laten slaan in de volle stroming dus ik doe het koordje af zodat de motor blijft lopen. Ik probeer de hengel uit de steun te krijgen maar de druk is enorm. #$#@$@^@@ In de haast tik ik de anti retour van de molen aan en plotseling valt alle druk weg en ontstaat er een pracht van een pruik op mijn molen. De lijn is door het per ongeluk aantikken van de anti retour knop als een dolle afgelopen en zit nu echt in de knoop. Ik pak de hengel nu wel goed uit de steun, de druk is er immers af. Ik probeer de lijn te ontwarren maar de vis aan de andere kant heeft er geen zin in. Een soort tank komt op gang aan de andere kant. Geen houden aan. PANG!!!!! Lijn breekt bij de molen waar alles in de knoop zit af! We zijn er alle 3 beduusd van. Dit was een grote bak. Twijfelen tussen grote snoekbaars en meerval. Moet bijna wel de laatste zijn geweest.

We vervolgen onze weg. Het eerste uur vallen de wooren "scheisse" en "klote" vaker dan de gebruikelijke vistermen. We balen in koor. Er verstrijken uren zonder veel actie. Een 50+ winde, een baars van 45, nog een baars van 45 die niet poseren wil en die jammerlijk verloren gaat bij het landen zijn de enige wapenfeiten.


Fraaie streeploze baars die zich aan de Whacky 15 vergreep.

Deze winde doorbrak de stilte na een lange tijd.

We komen op een stuk aan  waar vaker meerval wordt gevangen. Ik trol er rustig overheen en zie op mijn Lowrance onderstaand plaatje.. Ik zeg tegen mijn gasten dat dit er wel eens eentje kan zijn. De aanbeet blijft uit. Plotseling is het Alex die met een kromme hengel zit. Iets agressiefs heeft zijn Hornet 6.5 te pakken genomen. Het blijft lekker diep zwemmen en goed vechten. Daar komt dan eindelijk een mooie roofblei aan denken we. De vis blijft gas geven en als ik een schim zie krijg ik een deja vu aan de dag met Lucien een tijdje terug. Die dacht ook een roofblei te hebben maar ook dat was een BARBEEL! Ook nu blijkt de vechter in de diepte een barbeel te zijn. Gezien de maat kies ik ervoor om deze te scheppen. Eenmaal in het net volgen de high5's. Wat een geweldige vis. We nemen wat foto's en filmen een aantal seconden. Prachtig dit beest. Met 78 cm een ware gigant.


Waanzinnig prachtige barbeel van 78cm.


En weer terug in haar element. C&R! 

We trollen nogmaals over hetzelfde stukje rivier en dan is het de lange steunhengel die krom klapt. Nu blijkt een mini meerval van 65cm ( geschat) de hornet 9 genomen te hebben.


Mini poesje. 

Wederom zijn we content nu we al 6 vissoorten in de boot hebben gehad. Als er ook nog een roofblei komt dan zou ik voor het eerst 7 soorten op 1 dag in de boot hebben. We pakken nogmaals hetzelfde stukje rivier. En ja hoor: boem!! Weer een hengel dubbel en een gierende slip! Alex 2 pakt de hengel en begint te drillen. Een herhaling van zetten volgt... Weer een forse barbeel! niet normaal. In de 8 jaar dat ik dit stuk rivier bevis 1 x eerder een barbeel gevangen. Nu vangen we er 2 in amper een half uur.
Even het schepnet in. 

Wat een prachtige vissen zijn het toch!

De rivier blijft gewoon prachtig. Iedere keer weer is het een verrassing wat er aan je hengel gaat hangen.

We zetten een punt achter de dag. Het is mooi geweest. Zeer tevreden klanten en gids, Prachtige sport. Dikke pech, grote lol, en goede gesprekken gingen weer goed samen.

Tot de volgende keer heren,

Dick

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 2532


1. Geplaatst door: Elwin van Middelkoop op 29 december 2019 16:55

Klinkt als een super dag! Wat een prachtige barbelen zeg!


rapporteer

2. Geplaatst door: Divani op 29 december 2019 16:55

Prachtige dag Dick en super van die barbelen! Heb ik zelf nog nooit gevangen. Jammer van die pruik ... je hebt zo van die dagen


rapporteer

3. Geplaatst door: Joost op 29 december 2019 16:55

Erg leuk verslag! Bedankt!


rapporteer

4. Geplaatst door: Stephan op 29 december 2019 16:55

Mooi beschreven Dick en dat koortje grrr????


rapporteer

5. Geplaatst door: ton op 29 december 2019 16:55

Geweldig


rapporteer

6. Geplaatst door: Dennissss op 29 december 2019 16:55

Schitterend verslag!!


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl