Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een taaie start maar toch...
Geschreven door Elwin van Middelkoop
9 juni 2018 08:51

Het is donderdagavond; het gesloten seizoen zit er over 2 dagen op en dat is voor roofvissers toch een soort van nationale feestdag. Alles gereed maken dus voor het nieuwe seizoen. Als ik bezig ben gaat de telefoon. Ik neem op en krijg pa aan de lijn: “Sorry kerel, ik kan zaterdag niet mee.” Een pechgevalletje gooit voor pa roet in het eten. We spreken af dat we het een weekje opschuiven en hangen op.

Maar nu? Ik app wat vrienden, maar de meesten hebben al (vis)plannen. Shit, gaat niet werken zo.              Ik besluit om een oproepje op Facebook te doen. Ik maak een leuk berichtje en plaats dit op Snoek-forum!  Al snel krijg ik een privébericht. Een dol enthousiaste Ruben stuurt me dat het hem helemaal te gek lijkt om samen op rooftocht te gaan! “Helemaal top!”, reageer ik, “gaan we doen!”

Het is ondertussen zaterdagochtend erg vroeg als ik wakker word van de wekker. Yes, het is zover!  

Snel maak ik mijn ontbijtje klaar en stap ik in de auto . Een half uurtje later vaar ik op mijn gemakje de haven uit. Snel een hengeltje in de steun. Eens kijken of ze hongerig zijn. Ik ben nog geen 100 meter op pad als de steun hengel met een harde ros wordt krom getrokken. Zo dat is vlot. Een stevig bonkende vis knalt de diepte in en neemt aardig wat lijn. Ik probeer de druk wat op te bouwen, maar dan valt de weerstand weg. Shit, dit was echt een goede vis! Maar ja, ze zijn wakker; snel maar weer door. 

Al snel krijg ik een 2e aanbeet, ditmaal op de handhengel; een baarsje van net 30 cm ziet even de binnenkant van de boot en helpt me van de 0 af. 

Prachtig baarsje om mee te beginnen

Ik zie ook nog wat roofblei jagen, maar krijg ze niet te pakken. Wel vang ik hierna nog een paar baarsjes. En nog geen kwartier later komt het eerste snoekje zich melden.

Snoek nummer 1

Snel weer terug varen, want ik krijg een appje; Ruben is op de afgesproken plek. Ruben komt over als een vrolijke gast en dit blijkt ook zo te zijn. We gooien wat aas overboord, uiteraard aan de speld. En kletsen wat! Het is supergezellig, maar vis zien we niet. Ik zeg Ruben dat het misschien leuk is als hij er even wat kleins aanknoopt en zo misschien snel van de 0 afkomt. En dat werkt. Het is niet groot, maar Ruben vangt een aantal baarsjes.

 

Ook Ruben is van de 0 af

Het blijft een tijdje stil totdat ik weer een ram op de steunhengel krijg. Deze vis voelt niet zo zwaar als de 1e die ik loste, maar toch wel lekker! De vis bonkt wat en als die meekomt voel ik m’n lijn ergens vastlopen en schuren. Los, alles af. Nee toch, het wordt toch niet zo’n dag? Alles voorbereid: nieuwe lijn, scherpe haken en dan 2 goede vissen verspelen. Ik vaar er nog een keer overheen om te kijken wat nou de oorzaak is van de lijnbreuk, maar kan ook op de dieptemeter niks geks ontdekken.

 

Ondertussen begint het goed heet te worden, maar we gaan gewoon door. We varen en varen, maar geen beet. We maken wat foto’s, we gooien hier en daar een plantenbedje uit, we klooien wat met shads, maar er gebeurt helemaal niks. Dan zelf maar even eten. Ruben heeft voor lunch gezorgd en dit laten we ons goed smaken. 

 

Daarna besluiten we om allebei maar verder te gaan met alleen groot aas. Hopen op die ene kans. 

En die komt! Na ongeveer een uur of 1.5 wordt m’n 25 cm trout bruut gegrepen. Ik sla hard aan. De snoek is het er allemaal niet mee eens en stribbelt tegen. Ik vraag Ruben om het net te pakken. Deze moeten we vangen! De vis komt redelijk snel bij de boot, schud daarna nog een paar keer wild met z’n kop. Maar Ruben weet gauw het net er onder te krijgen. Net op tijd! Want we moeten bijna bukken voor een door de lucht vliegende trout. Zo dan, zit het toch een keer mee vandaag! 

Super getekende zomersnoek

We komen op 89 cm. Geen gruwelijk monster, maar op zo’n taaie dag voelt het toch echt als een bonusvis! Dolblij maken we snel een foto en zetten deze prachtige zomersnoek weer terug in het warme water. Als deze het water raakt, zwemt ze snel weer terug de diepte in. Dolenthousiast vertelt Ruben dat dit toch wel de grootste snoek is die hij ooit in real life heeft gezien. 

Snel weer terug in het warme water

We varen nog een stukje door. Het blijft stil, maar de sfeer zit er super in! Als we voldaan terugkomen bij de haven spreken we af dat we dit zeker nog eens over gaan doen! Dan hopelijk met meer vis en een dikke snoek voor Ruben. Ik heb in ieder geval een goed gevoel, een mooie vis, een gezellige dag en een nieuwe vismaat overgehouden aan mijn openingsdag! Ruben moest het helaas doen met een handvol baars en een zongebruinde kop.  Gaan we rechtzetten de volgende keer maat! 

Hopelijk hebben jullie als lezers een top opening gehad! 

Bij deze wil ik iedereen een geweldig roofvisseizoen toewensen! Met veel vis en een berg lol! 

 

Elwin van Middelkoop

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 2099


1. Geplaatst door: Divani op 11 juni 2018 08:47

Prachtig artikel en lijkt me dat je een hele leuke dag beleefd hebt! ????


rapporteer

2. Geplaatst door: Elwin op 11 juni 2018 08:47

Bedankt Divani ja ik kan echt van de visserij genieten en t was super gezellig!


rapporteer

3. Geplaatst door: Joep op 26 juni 2018 20:09

Ha Elwin ???? Met veel plezier gelezen. Wat doe je dat goed. Dat lekker genieten 0p het water en van de mooie natuur. De ultieme krachtbron.... Ben benieuwd naar wat er vast nog wel gaat komen.????????


rapporteer

4. Geplaatst door: Cornelis van Leeuwen op 26 juni 2018 20:09

Leuk verslagje en top dat je een niet boot visser meeneemt en m gelijk enthousiast hebt weten te krijgen ! grt. Cornelis


rapporteer

5. Geplaatst door: Elwin van Middelkoop op 26 juni 2018 20:09

Bedankt voor de reacties! Ja Cornelis genieten is het belangerijkste in elke hobby????


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl