Advertentie
 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

De jacht naar de roofblei is weer geopend!
Geschreven door Arend Burger
14 juni 2018 11:51

Normaal ga ik vissend op roofblei het seizoen uit maar afgelopen maart lag de focus voor de volle 100 procent op het vangen van een nieuw PR baars! Dit is uiteindelijk dik gelukt en ik wist zelfs tot 3 keer toe mijn PR te verbeteren! Met een twee topvissen als uitschieters 50,5 cm en 52 cm, en beiden 2,5+ kilo.

De twee kersen op mijn baarzentaart van afgelopen maart!

Wat een gave visserij is dit als je ze zo wadend kan bevissen, man wat heb ik daarvan samen met mijn broer Bert en vismaten van genoten!

Het plan voor het nieuwe seizoen was om eens te starten op de roofblei. Dat dit zo goed uit zou pakken had ik van te voren niet verwacht. In het hieronder volgende verslag neem ik jullie mee in de eerste sessies die ik viste de eerste week van het seizoen.

De openingsdag van mijn seizoen lag wat later dan zaterdag 26 mei omdat we sinds kort uitbreiding in ons gezin gekregen hebben in de vorm van een Australian Sheperd pup genaamd Annie. En we deze op moesten halen die zaterdag bij de oppas na een bruiloftsfeest van mijn broer van vrijdag 25 mei.

 Onze nieuwe aanwinst: Annie

De eerste mogelijkheid die ik had was een avondsessie van anderhalf uur. Ik pakte mijn spullen, rugzak met wat kleine tackleboxen, hengel netje en selfiestick ;-) Toch wel heerlijk zo licht bepakt naar het water na een drukke dag werken. Het was een warme zonnige avond en ik besloot een stuk rivier te pakken waar ik in het verleden vaker succes had gehad op de roofblei in deze tijd van het jaar.

Als de roofblei aanwezig is is het vaak zo dat je binnen 5 worpen wel een aanbeet kunt verwachten, ook nu was het bij de derde worp raak, vlak voor de kant knalde er een vis op mijn kunstaas en ging er meteen goed vandoor, toch leek het me geen roofblei, tijdens de dril voelde het meer als baars. En dat bleek ook wel toen de vis even later boven kwam en ik het net eronder schoof. Een mooie baars van 47 cm was mijn eerste vis van het seizoen, daar waar ik vorig seizoen afsloot met dikke baarzen begon ik ook dit seizoen er weer mee ook al was het doel eigenlijk wat anders ;-)

47 cm baars als eerste vis van het seizoen

Mooi hoe het soms kan lopen met die riviervisserij je kan alles verwachten als je met klein kunstaas aan de slag gaat.

De worp hierna leverde een veel hardere beuk op en nu was het wel duidelijk meteen gierde de slip het uit, ja dit was er één!! Heerlijk zeg die aanbeten, werkelijk verslavend, je zet de haak maar eigenlijk is het niet eens nodig en haken ze zichzelf al zo hard knallen ze erop.

Een mooie dril volgde en een paar keer zocht ze slim de stroming op maar uiteindelijk lag ze op haar flank en kon het net eronder. 72 cm roofblei als eerste blei van het seizoen, mij hoor je niet klagen hoor J ze mocht even bijkomen in het net terwijl ik de telefoon in me selfiestick klikte welke al klaar stond tussen de stenen. Zelfontspanner aan en snel schoot ik een paar foto’s waarna ze weer de rivier in gleed.

De eerste blei van het seizoen met 72 cm een prima vis

In het uur wat nog volgde wist ik nog 3 bleien te haken, twee vissen van in de 50 cm en 1 van eind 60 welke ook nog even mocht poseren.

 Puntgave vis met een gele vlek achter de bek

Tevreden reed ik even later terug naar huis, later die week zou ik nog eens gaan en dan wat langer dus dit beloofde wat!

Een paar dagen later stond ik weer aan de rivier en deze keer had ik wat langer de tijd. En dat was maar goed ook want de roofblei leek wel in een feedingfrenzy te verkeren. Voor deze sessie had ik besloten het nieuwe stukje kunstaas van EFFZETT, de Crazy Vibe van 6cm leek mij ideaal voor de visserij op roofblei en daarom ging deze vanavond als eerste aan de speld. Mijn eerste worp met de nieuwe Crazy Vibe leverde direct een harde beuk en gierende slip op, hoe kun je beter vertrouwen krijgen in je aas!! Fantastisch als alles zo op zijn plaats valt. Toen ik de vis even later in het net had zag ik dat ze vol over de Crazy Vibe heen geschoven was, en wederom was het een mooie 70er.

De EFFZETT Crazy Vibe volledig geïnhaleerd!

Snel werd de vis onthaakt en mocht ze na een foto weer gauw terug. Met deze warme temp is het belangrijk de vis zo snel mogelijk weer terug te zetten en als de foto’s dan niet altijd top zijn als ik alleen aan de waterkant sta neem ik dan maar voor lief.

Even snel een plaatje en hop weer terug

Ik zette de tweede worp in het aas lande in het water en al na 4 slagen werd het opnieuw onderschept, hoppaaa dat was nummer twee! Als dat zo doorging kon het nog leuk worden, zo heb ik ooit eens 21 roofbleien op een ochtend gevangen toen ze compleet los waren.

Ook deze vis mocht even kort poseren, met net geen 70 cm nog steeds een prima blei.

Net geen 70 cm 

De worp hierna weer een harde beuk maar deze miste ik, hierna was het compleet los, ik zag verschillende vissen tegelijk jagen en bijna elke worp leverde wel een vis of aanbeet op!

Lang niet alle vissen werden gefotografeerd om zo veel mogelijk te kunnen profiteren van dit moment, want zoiets maak je niet elke dag mee.

Tussendoor schoot ik van een paar vissen nog snel een plaatje, waar ik aan aantal andere die maar licht gehaakt zaten snel in het water onthaakte.

Toen ik weer een beuk en de vis meteen vol door de slip ramde voelde het meteen al wat groter dan de vissen van hiervoor. Een heerlijke dril volgde en tot twee keer toe draaide ze voor het net nog een keer weg om nog even een harde run te nemen, die was er duidelijk nog niet helemaal klaar voor. Maar bij de derde poging gaf ze op en kon ik haar netten. Even snel op het meetlint en ruim 75 cm roofblei lag daar voor mijn voeten. Prachtig wat een vis!

 Ruim 75 cm roofbleigeweld, wat een dril gaf deze vis!

In volle glorie

EFFZETT Crazy Vibe, een blijvertje!

De worp hierna weer een harde beuk en wederom een mooie 70er, pfff het kon niet op vanavond, ik zat inmiddels al op 18 vissen en de avond was nog niet voorbij!!

 70er nummer.... ik ben de tel kwijt 18 vissen iig al!

De zon begon al wat te zakken maar de roofbleien leek het vandaag niets uit te maken ze bleven maar door gaan, daar waar ze soms zo schuw zijn en met de noorderzon vertrokken lijken te zijn nadat je er een paar gevangen hebt leken ze daar vandaag totaal geen last van te hebben. Ze bleven maar jagen op het massaal aanwezige speldaas, soms moest ik een tiental meter verkassen maar ze bleven binnen bereik. Na weer 3 wat kleinere bleien van in de 60 cm kwamen er vlak voor de zon helemaal verdween nog een serie van 3 mooie 70ers op de kant die ik nog even liet poseren voor de camera.

De laatste 70ers van die avond in het strijklicht van de zakkende zon, een gouden afsluiter van een fantastische avond


 

Uiteraard gaan alle vissen weer netjes en met zorg terug hun element in

Een avond om niet snel te vergeten!

Wat een fantastische sessie zeg, met een totaal van maar liefst 24 roofbleien sloot ik de avond af, wat een topsessie! En de nieuwe EFFZETT Crazy Vibe die had zijn vaste plek in mijn tacklebox inmiddels meer dan verdiend!

De Crazy Vibe, de roofblei kan er niet vanaf blijven!

Snel maar weer eens een avondje pakken, want dit smaakt naar meer  

Reacties (9)
Aantal keer bekeken: 1050


1. Geplaatst door: Freek op 14 juni 2018 15:59

Supermooi om zo je vis te pakken. Goed bezig!
rapporteer

2. Geplaatst door: GNvS op 14 juni 2018 17:30

Prachtige vissen weer. Dat zijn DroomBaarzen van heb-ik-u-daar, zeg!
rapporteer

3. Geplaatst door: Bart op 14 juni 2018 18:21

Mooie serie vissen(en hond)Arend!
rapporteer

4. Geplaatst door: pietje op 14 juni 2018 21:29

geweldige vissen mannen,zulke baarzen heb ik al jaren niet meer gevangen
rapporteer

5. Geplaatst door: hans op 14 juni 2018 22:19

Wat een visdag moet dat geweest zijn, prachtig!
rapporteer

6. Geplaatst door: Elwin op 14 juni 2018 22:48

Leuk verslag Arend! Heel erg moooie vissen!!
rapporteer

7. Geplaatst door: Herber op 15 juni 2018 09:41

Mooi verslag! Gave vissen.
rapporteer

8. Geplaatst door: Divani op 15 juni 2018 20:13

Te gek man! Super visdagen en prachtige vangsten! Ik kijk al uit naar je volgende bijdrage!
rapporteer

9. Geplaatst door: Divani op 15 juni 2018 20:13

Te gek man! Super visdagen en prachtige vangsten! Ik kijk al uit naar je volgende bijdrage!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl