Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

De aanhouder wint ( een meerval)
Geschreven door Dick van Hattem
16 juli 2018 07:57

We zitten nog steeds in de hitte. Het is alweer even geleden maar een weekje Zweden ( verslag volgt ook nog) en een bomvolle agenda zorgen ervoor dat deze taaie dag uiteindelijk toch ook beschreven wordt....

Frank en Itolga melden zich rond half 6 aan de helling. De rivier is weer het strijdtoneel van vandaag en de heren zouden graag een meerval op kunstaas vangen. Iedere andere vis is overigens ook welkom. De hele dag met een bos pieren ronddobberen is (nog) niet geheel mijn ding.


Het wapen in de strijd vandaag. 

Lekker veel actie aan kleine pluggen is meer mijn ding en dat daar meer en meer meerval tussendoor looptmaakt het vissen zo avontuurlijk op de Nederlandse rivieren.

Als de boot te water ligt en de Suzuki warm is gedraaid gaat het gas open en gaat het gas pas weer dicht als we op een goed stuk zijn aangekomen. 

Het is Itolga die als eerste een vis mag vangen. Een Fox plugje is hard gepakt en een fraaie zestiger is zijn deel.


De Fox plug werd hard genomen.


De boosdoener in vol ornaat.

 

Prima start maar hierna valt het behoorlijk stil. Heel af en toe kriigen we een aanbeet. Niks woest. Niks groots. Winde, baarsje. We vangen van alles wat maar het is en blijft taai. 

Als de klok op 15.30 staat en we ons al richting de helling begeven klapt er een 180 grams plughengel dubben in de steun. De beurt is aan Frank. De Hornet 9 is keihard genomen en de vis laat zich niet makkelijk omhoog drillen. Enkele woest uithalen is hetgeen deze meerval te bieden heeft maar een 180 grams hengel tegen een meerval van pakweg 10 a 12 kilo is een oneerlijke strijd die de meerval onmogelijk kan winnen. De ankers van de Hornet 9 zitten goed vast. Ik besluit dan ook om de meerval langs de kant te landen zodat we mooie foto's kunnen maken. 


Prachtige vis, Hornet 9 was de plug die hem over de streep trok.


Samen poseren met de vangst van de dag.

Met 110cm geen slechte vis maar ook zeker geen topper. De maat heb je niet voor het uitzoeken. Ik weet zeker dat er nog grotere gaan komen de komende maanden.

De temperatuur is gewoon heet.. Gelukkig zijn mijn buitenlandse gasten redelijk gewend aan deze extremen. Voor de gelegenheid had ik een ijskoud biertje mee genomen mochten we een meerval vangen. Die kon dus mooi open! Proost. 

Als de meerval weer rustig de donkere rivier is ingezwommen en we nog een klein stukje verder trollen komt er nog een mooie snoekbaars uit. Met ongeveer 10 vissen zijn we niet ontevreden al voelde het als een taaie dag. 


Nog een fraaie zander op de Hornet 


Laatste wapenfeit van vandaag

Op naar nieuwe avonturen. Hopelijk iets minder warm de komende tijd...

Iedereen weer succes gewenst.

Dick

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 2238


1. Geplaatst door: Elwin op 29 december 2019 16:54

Die meervallen redden toch vaak de dag! Ik vind ze stiekem toch wel echt mooo worden????


rapporteer

2. Geplaatst door: Micheal op 29 december 2019 16:54

Mooi verslag weer, fijn om te zien dat de site weer helemaal opbloeit. Kom hier altijd zeer graag. Ik heb echter een vraagje, ik heb sindskort een bootje, en nu ga ik hier ook wel eens de rivier(IJssel) op, maar ik krijg zelfs nog geen baars gevangen. Op welke diepte slepen jullie ongeveer?


rapporteer

3. Geplaatst door: Joost op 29 december 2019 16:54

Top!!


rapporteer

4. Geplaatst door: Dick op 29 december 2019 16:54

@Michael. Ik ken de Ijssel redelijk, afhankelijk van de waterstand en de jaargetijden is het iedere dag weer anders. Ik vang de snoekbaars in juni vaak op 1 a 2 meter. Andere maanden veel dieper. Ook het zicht is belangrijk. Hoe troebeler het water des te ondieper zijn ze te vangen.


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl