Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Knallen op baars
Geschreven door Elwin van Middelkoop
26 juni 2018 19:35

Het is zomers weer in Nederland en dat is ook met de visserij duidelijk te merken. De watertemperaturen zitten al weken boven de 20 graden. Een snoek is hier en daar wel te vangen, maar we krijgen toch heel veel minder actie als anders. Omdat niet vissen absoluut geen optie is, zullen we een ander plan moeten bedenken. Gelukkig weet Hans raad…

 

We gaan een ander water aanpakken: klein aas, op zoek naar grote baarzen. Hans heeft op deze manier vele top dagen mee gemaakt. Ik ben dus zeer benieuwd! In verband met de vele pleziervaart met deze warme dagen besluiten we om erg vroeg weg te gaan! Ik sta rond 4 uur bij Hans. Even alles inladen en dan snel op pad. 

 

Ongeveer een uur later  worden de 1e worpen gedaan. De 1e stek levert niks op. Bij de 2e is er meteen actie. Als Hans zijn 2e worp maakt, krijgt hij een harde ram op zijn UL-stokkie. De vis trekt het stokkie krom tot aan het kurk en we hebben snel door dat dit geen baars is. De vis laat er geen gras over groeien, maar moet in Hans toch zijn meerdere erkennen. Als ik de snoek achter de kop grijp merk ik pas dat dit toch wel een dikke vis is. 

 

Dikke 80-er voor Hans

 

Nog een laatste blik voor ze weer de diepte in mag

 

We doen nog wat worpen maar verder is er niet veel actie. Tijd om een stukje te trollen. We krijgen allebei een aanbeet.. waarschijnlijk kleine baars, maar deze hangen niet. Dan buigt Hans z’n steunhengel hard krom. Een dikke baars heeft zich op de Rapala Shadrap gestort. Na een leuke dril kan Hans zijn eerste baars vasthouden.

 

 42cm baars, een lekkere start

 

Alsof het niet genoeg is, vangt Hans ook vis nummer 3 en 4 van de dag. ‘T moet niet gekker worden. Dan ben ik aan de beurt. Ik hang er een oranje-bruin hornetje aan en die valt duidelijk in de smaak. Binnen 100 meter vang ik 2 kleintjes en knalt er een dikke op. Wat een gave sport op dat lichte materiaal!

 

Eerste serieuze vis voor mij

 

Terug in het spiegelgladde water

 

Waar Hans blad aan het harken is, vang ik de ene na de andere baars. We staan dan ook al snel op 10 vis. Als ik denk dat de oranje hornet vastloopt en wil stoppen, begint deze langzaam bonkend te zwemmen. Na een pittige dril komt er een schitterende baars boven; 45 cm aan schoonheid mag even poseren en vind daarna zijn weg weer terug naar de planten.

 

45cm baars

 

Waar ik net achter elkaar beet kreeg, is het nu Hans weer die er een aantal uit tikt en ook hier zit weer een hele mooie bij! 

 

Mooie baars voor Hans

 

Ook de volgende aanbeten zijn voor Hans. Eerst een kleintje maar daarna slaat er een grotere vis toe. Een mooie snoekbaars komt in het oppervlak, maar verlost zich daar van de hornet en laat 2 vissers balend achter. Daar gaat je grand slam.. maar er is nog tijd. 

 

We vangen nog wat kleine visjes en staan rond 12 uur op zo’n 20 vis . Helaas krijgen we ze daarna totaal niet gevonden. Ik vang een mooie eind 30-er, maar daarna blijft het zeker een uur aardig stil. 

 

Deze had wel zin in de hornet

 

We besluiten om snel weer terug te gaan naar het stuk waar we veel beet kregen. We spreken af dat we voor de 50 vis niet stoppen. Even ben ik bang dat dit me een vrije dag gaat kosten. Maar dan begint het weer te lopen. Waar vanochtend alles groot leek, is nu bijna alles wat kleiner. Maar de aantallen tikken lekker door. Al snel passeren we de 30 vis. Het lijkt soms wel witvissen! We krijgen zelfs een aantal dubbel hook-ups. 

 

Dubbele hook-up

 

Dan haakt Hans weer een vis van beter formaat. Het UL-stokkie krijgt het zwaar te verduren. Even denken we aan roofblei maar het is toch echt de 2e snoek van de dag voor Hans. Zo krijg je ze niet gevonden en zo ga je baarzen en vang je er 2. Heel groot is ie niet maar op dit materiaal en in de zomer knokken ze lekker!

 

Leuke snoek voor Hans

 

Na deze snoek maakt Hans zijn belofte waar. Hij vangt de ene na de andere baars. Zou die beloofde 50 vissen er dan echt inzitten vandaag? Jazeker! Als ik nummer 42 vang, tikt Hans hard door richting de 49. Dan lossen we beide een leuke vis voor de 50e. Uiteindelijk mag ik nummer 50 vangen.. een ukkie maar hij telt. We vangen er nog 3 bij en dan stoppen we. Een dikke 80+ snoek, een aantal dikke 40-ers en een hele hoop 30-ers. Een super geslaagde dag! Maar die grandslam.. daar gaan we nog een keer voor terug!! 

 

Stay tuned! 

 

Elwin van Middelkoop

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 2388


1. Geplaatst door: Freek op 9 september 2018 16:15

Ik vind dit ook een erg mooie visserij; lekker bezig zijn met baars en zo nu en dan een mooie dikke vis tussendoor. mooi verslag


rapporteer

2. Geplaatst door: Lourens op 9 september 2018 16:15

Heel erg vet zeg !!! Waneer spreken we af?


rapporteer

3. Geplaatst door: Divani op 9 september 2018 16:15

Vlot geschreven en zalige foto’s Elwin! Top! En zo een baarzen wil ik ook eens vangen ;-)


rapporteer

4. Geplaatst door: op 9 september 2018 16:15

Goeie vissersmannen die zoveel vissen kunnen vangen ????????????


rapporteer

5. Geplaatst door: Corry Aalders op 9 september 2018 16:15

Ik wist al heeeeel lang dat je vissen kon Elwin, maar schrijven gaat je ook goed af... Erg leuk om te lezen.. Wat een topdag voor jullie zeg!


rapporteer

6. Geplaatst door: Elwin van Middelkoop op 9 september 2018 16:15

Allemaal bedankt voor de leuke reacties!!


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl