Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Topdag met veel vissen!
Geschreven door Arie van Heteren
5 juli 2018 16:47

Zoals gewoonlijk beginnen we de dag erg vroeg. Voor zonsopkomst ligt de boot in het water. Eerst maar eens een stukje trollen!

Lang hoeven we niet te wachten. De eerste twee komen zich melden aan Adrian z’n hengels. De eerste is geen mooie snoek maar omdat het de eerste van de dag is toch even snel een plaatje. Nummer twee is iets groter en mag ook even op de foto.


De eerste op de Lucky Roach.

En de tweede, goed begin van de dag zo.

Verder trollend krijgen we zo af en toe een aanbeet. Niet alles blijft hangen maar de snoek die mijn Esox V2 pakt gelukkig wel. Op de plank komen we tot 95cm.Mooie vis op één van mijn favorieten, de enige echte originele uiteraard.

We krijgen geregeld aanbeten wat de visdag erg leuk maakt. Met het prachtige weer erbij is het natuurlijk helemaal geweldig. Als ik tijdens het trollen de motor uitzet om de boot te draaien, draai ik mijn Lucky Roach langzaam binnen om de snelheid erin te houden. Er beukt een mooie snoek op!Weer een 90cm+ bij een mooie rietkant gevangen.

We proberen zo af en toe wat te werpen maar krijgen op die manier niet veel actie. Trollen is echter des te beter dus doen we dat. Adrian pakt een mooie snoek op zijn Trout 30cm boven diep water. Niet lang, wel dik en prachtig getekend.Prachtsnoek.

Ook zijn 25cm Roach wordt een keer gegrepen, deze keer op ondieper water.


Schitterend mooi kunstaas wat doet waar het voor gemaakt is.

De warmste uren van de dag breken aan. We krijgen nog maar spaarzaam aanbeten. Maar klagen mogen we absoluut niet. Inmiddels staan we op een mooi aantal vissen en ongetwijfeld gaat daar eind van de middag begin van de avond nog wat bijkomen. 

En zo gebeurd het, Als de middag al een eind gevorderd is komt er weer een mooie snoek aan boord die een foto zeker waard is. Weer een negentig plus vis!


Gevangen op de nieuwe oranje 4D Perch, kleine maat.

Tegen de avond word het even een gekkenhuis in de boot. Adrian vangt een mooi dikke tachtiger op zijn Percy van Westin. Ik maak even wat plaatjes in het water.

Mooie massieve vis.

Als de vis binnenboord is willen we zoals altijd gaan onthaken maar krijgen daar de kans niet voor. Eén van mijn hengels klapt dubbel. Snel aanslaan. Paar seconden later gaat ook mijn andere hengel. Bizar dit. Adrian grijpt mijn tweede hengel maar heeft de eerste snoek nog in zijn hand. Die onthaken we snel en laten we los. Vervolgens halen we allebei één van de andere snoeken binnen. Dit is het resultaat!Een mooie dubbel waarvan de grootste 97cm is!Grootste van de twee nog een keer apart op de foto.

Drie snoeken tegelijk is ons nog nooit eerder overkomen in Nederland, leuke ervaring. Het feest is nog niet voorbij. Weer twee aanbeten nagenoeg tegelijk. De ene vis zijn we snel vergeten, de andere niet! Het blijkt de grootste van de dag te zijn.103cm met de Lucky Roach (ook origineel Luckylures) dwars in de bek.En nog een keer in de volle lengte en breedte.

Dat was een mooie vangst om de dag mee af te sluiten. We eindigen de dag met 25 snoeken. Met verschillende negentigers en als laatste een mooie meter voor Adrian. Gewoon een topresultaat!

Roofvisgroeten, Arie.

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 2328


1. Geplaatst door: Elwin op 5 juli 2018 19:49

Wat een super dag!!
rapporteer

2. Geplaatst door: Divani op 5 juli 2018 19:59

Wat een prachtige dag! En super mooi getekende snoeken! Keep it up!
rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 8 juli 2018 11:48

Topdag maat met veel mooie vissen. Woensdag maar eens aan de gang !
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl