Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Wederom een nieuw PR snoekbaars
Geschreven door Arie van Heteren
18 juli 2018 07:39

Bij deze een kort verslagje van een paar weken geleden. Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik met de openingsdag van het seizoen een nieuw PR snoekbaars gevangen. Ongelofelijk zware bak van 89cm waar ik erg blij mee was. Snoekbaarzen zijn bij ons in de boot vrijwel altijd bijvangsten terwijl we aan het snoeken zijn. Maar toch, beter een dikke snoekbaars als bijvangst dan helemaal geen dikke snoekbaars… ;-)

We trappen de dag af met een aanbeet op de 25cm Roach in de geel met groene uitvoering. Dit is meteen een mooie snoekbaars van 80cm. Het valt ons op dat deze kleur vaker snoekbaarzen over de streep trekt. Ook met de River Roach van Savage Gear in dezelfde kleur is ons dit al eens gebeurd.

Helaas geen al te beste foto, maar het is duidelijk dat het om een flinke snoekbaars gaat.

We trollen verder maar verder blijft het erg stil. De dag is bijna drie uren verder als ik weer een aanbeet krijg boven dieper water. Een mooie negentiger mag even poseren!Prachtvis.Niet veel later mag een dikke tachtiger even in het water op de foto. Gevangen op één van de nieuwe kleuren Rattletrout.

Over de uren hierna kan ik kort zijn, we krijgen wel zo heel af en toe een aanbeet maar het is ronduit taai. Spiegelglad water en een fel schijnende zon staat doorgaans ook niet echt garant voor goede vangsten. 

Halverwege de middag krijg ik een aanbeet op mijn Pikefighter. Dat het een zware vis is is gelijk wel duidelijk, dat het een snoekbaars is zien we pas aan de oppervlakte. Dit is een hele grote snoekbaars! Eén die menig verticaalvisser nog op zijn verlanglijstje heeft staan!


91cm snoekbaars, minder zwaar dan mijn vorige PR maar wel net even wat langer.


Nog een keer in de volle lengte.

Na deze vangst is het weer net zo stil als de uren ervoor. Het gaat niet meer los vandaag is ons al duidelijk. En dat hoeft ook niet, weer prachtige vissen gevangen vandaag. Toch krijgen we nog twee aanbeten. De eerste is van wéér een snoekbaars. Deze keer een zeventiger. De tweede aanbeet blijft bij een aanbeet. Vermoedelijk ook een snoekbaars.De laatste vis van de dag.

Begin van de avond verlaten we het water. Weinig aanbeten vandaag maar wel een paar fraaie vissen. Dat is wat vissen zo bijzonder maakt. Er is werkelijk geen één dag hetzelfde. Wat brengt ons de volgende visdag?

Groeten, Arie.

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 1940


1. Geplaatst door: Herber op 18 juli 2018 11:44

Weer mooi geschreven.
rapporteer

2. Geplaatst door: Jan Wardenaar op 18 juli 2018 22:33

Kweet dat Jöran en Dick nog steeds een wedstrijdje hebben wie de eerste 90er Snoekbaars vang.
rapporteer

3. Geplaatst door: ArievH op 19 juli 2018 09:34

Bedankt Herber! Klopt Jan, wat mij betreft kunnen ze samen m'n boot gaan poetsen, die kan wel een grote beurt gebruiken ;-)
rapporteer

4. Geplaatst door: Arend Burger op 19 juli 2018 11:03

Leuk verslag weer Arie, en inderdaad prachtige vissen, gefeliciteerd ook met je PR snoekbaars, mooie vissen idd zeker als ze over de 90cm gaan!
rapporteer

5. Geplaatst door: Dick op 22 juli 2018 11:32

Daarom heb ik die wedstrijd met Joran Jan ;-) Arie is gewoon een natuurtalent. Met Joran wordt het een lange strijd hahahaha
rapporteer

6. Geplaatst door: joost op 22 juli 2018 16:13

kort maar krachtig verslag, maar wat een vissen man. bizar gemiddelde zit je op bedankt!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl