Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Taaie warme dag op het grote water
Geschreven door Arie van Heteren
8 augustus 2018 16:53

Na een lange drukke periode eindelijk weer eens met Gerhard het water op, op zoek naar grote snoek. De verwachtingen zijn hoog, ook gezien de goede vangsten van de afgelopen weken. Toch hoeft dat zeker geen garantie te zijn voor vandaag omdat elke dag dat het warm weer is, en dat is het op dit moment, ervoor kan zorgen dat de vangsten achteruit gaan. 

En zo’n dag lijkt het vandaag te worden. We zijn al weer een tijd aan het trollen zonder een aanbeet te krijgen. Helemaal niks. Toch bijzonder als je weet dat we de meeste visdagen wel wat aanbeten krijgen in de eerste uren van de dag. Juist als we al het kunstaas willen opdraaien om over te schakelen van trollen naar werpend vissen komt er dan toch een aanbeet. De kleine snoek mag even op de foto.


Percy the Perch.

De uren daarna verstrijken zonder een vis. Ik kan er erg kort over zijn. Gerhard z’n nieuwe Trout 30cm wordt wel een keer gepakt. Hier hebben we niets van gemerkt maar er staan wel een paar diepe voren in zien we later… ook krijgt hij nog een aanbeet die helaas meteen los schiet. 

De optie om gewoon naar huis te gaan met dit warme weer ligt open. Maar toch blijven we doorgaan voor nog een vis. Het is namelijk gezellig om na zo’n lange tijd weer een keer samen te vissen en daarnaast zou het gewoon zonde zijn als Gerhard zonder vis naar huis gaat.

Verschillende keren hebben we nu het trollen en werpen afgewisseld maar het is echt heel taai. Er gebeurd gewoon werkelijk helemaal niets. We besluiten het op nog iets dieper water te gaan zoeken en gewoon taai door te trollen met groot kunstaas. De diepte is hier 8 tot 10 meter, het kunstaas de grote trouts van Savagear. Onverwacht klapt de hengel van Gerhard dubbel. Hoe kan het ook anders waarom werd er anders zo’n lang verhaal getypt ;-) Een mooie dril volgt en zodra de vis bij de boot ligt pakken we hem met het schepnet. Een prachtvis komt aan boord. Echt een schilderij die op de meetplank ook nog eens net over de meter blijkt te zijn.


Na lange tijd weer een mooie metersnoek voor Gerhard.

De vis zwemt weer netjes weg. We zijn er blij mee. Ik zei zojuist dat het onverwachts was en dat was ook zo, je weet dat het kan maar na zoveel uren visloos wordt de kans steeds kleiner en dan toch die beuk… Zo zie je maar weer, taai doorvissen wordt soms beloond en in dit geval was het een geweldige beloning!

 

Arie van Heteren.

Reacties (10)
Aantal keer bekeken: 1740


1. Geplaatst door: Joost op 9 augustus 2018 09:15

De aanhouder wint absoluut in dit geval! prachtige vis. bedankt voor het verslag!
rapporteer

2. Geplaatst door: ArievH op 9 augustus 2018 12:16

Zeker Joost! Bedankt voor je reactie.
rapporteer

3. Geplaatst door: Elwin op 9 augustus 2018 16:13

Leuk verslag! En wat een plaatje????
rapporteer

4. Geplaatst door: hans op 9 augustus 2018 23:56

Prachtvis, daar kun je best wat uurtjes voor maken toch?
rapporteer

5. Geplaatst door: Gerhard op 10 augustus 2018 10:10

Mooi verslag arie!!We gaan het herhalen;-)
rapporteer

6. Geplaatst door: wouter op 10 augustus 2018 10:28

de volhouder wint, vind het wel discutabel om bij deze temperaturen gericht op snoek te gaan. Ik zou persoonlijk de stekels opzoeken, die bijten ook wat makkelijker bij deze omstandigheden.
rapporteer

7. Geplaatst door: ArievH op 10 augustus 2018 12:08

Elwin en Hans, zeker weten, een prachtvis en zeker al die uren waard!
rapporteer

8. Geplaatst door: ArievH op 10 augustus 2018 12:13

Wouter, zoals elk verslag op deze website is ook dit al een tijdje geleden, het gaat hier om 1 van de eerste weken van het nieuwe seizoen. Geen snoeken uit te warm water dus...
rapporteer

9. Geplaatst door: Arend Burger op 13 augustus 2018 10:07

Hele fraaie metervis idd!
rapporteer

10. Geplaatst door: Wouter op 13 augustus 2018 15:04

Helder, dank voor de toelichting. Vangze
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl