Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Vissen in Zweden deel II
Geschreven door Arie van Heteren
6 september 2018 20:24

Vandaag geeft het Zweedse weerbericht aan dat het minder hard gaat waaien. In de ochtend nog wel flink wat wind maar afnemend tot bijna geen wind in de middag. Perfect om te gaan trollen op een groter meer dus. De wekker staat vroeg maar helaas gaat er iets fout, hij stond op de verkeerde dag ;-( en zodoende gaan we dus later op pad.

Eenmaal op het water kiezen we ervoor, kijkend naar de wind die nog flink aanwezig is, om eerst een stuk met de wind mee te trollen. We varen dan wel iets harder maar het moet net gaan. Adrian krijgt al snel een beuk op zijn 4D Perch. Prachtig kunstaas van Savagear.


Het is op deze foto goed te zien dat het nog flink waait.

Dat is het begin van een serie vissen. We krijgen de ene na de andere aanbeet. Zoals altijd blijft niet alles hangen. Veruit het meeste gelukkig wel.

Mijn eerste vis van vandaag is gelijk van het formaat meter+.

Omdat er veel vis op dit stuk ligt besluiten we o het nog een keer af te trollen. We draaien langzaam. Scherp sturen met planers is niet mogelijk want dan zou alles door elkaar gaan. Toch gaat het kunstaas in de binnenbocht vaak wat langzamer en in de buitenbocht wat sneller. Er schiet in de buitenbocht een lijn uit de clip. Burbot is gepakt. Weer een meter mag even aan boord komen en niet veel later 1tje die de meter net niet haalt.


Mooie 106cm snoek.Prachtige negentiger.

De wind neemt inmiddels af wat het echt geweldig goed weer maakt voor het trollen. Regelmatig krijgen we aanbeten. De kleinere vissen worden snel overboord gezet. Bijna alles wordt buiten boord onthaakt. Bij de grotere vissen voor de zekerheid wel even boven het net.


Onthaken achter de boot.

Hier wat foto’s achter elkaar van de vangsten, we vangen vrijwel alles op kunstaas van 30cm of groter:

Kleiner snoek op de grote 32cm Roach.

 


Negentiger.

 

Mooie vis voor Adrian op de 30cm Trout.

 

Niet alles blijft hangen. Maar als je je kunstaas zo uit het water haalt weet je zeker dat het een aanbeet was.Massieve 106cm snoek uit een serie vissen die er achter elkaar op knalden.Beauty van tegen de meter voor Adrian. Geweldig mooi weer hebben we vandaag, dat zie je wel terug op de foto’s.Ook dit is een negentiger zoals meer dan de helft van de vissen vandaag.En nog één.

Soms is het tussen de aanbeten door even stil. Het gaat dan om een half uur tot een uur. Maar telkens komt er toch weer een beuk. Het is echt helemaal geweldig als het zo goed loopt.


Prachtige zware negentiger die de BBZ wel zag zitten.Opgeslobberd.Eén van de kleinere vissen die even op de foto mag. De Savagegear Burbot staat vandaag in de top drie kunstaas.

Het is inmiddels avond en het blijft lopen. Weer vliegt er een hengel van Adrian krom. Een lange dril volgt en ik mag een geweldige metervis scheppen met het net. Weer een massieve vis.


Het blijft maar gaan vandaag.Er loopt regelmatig ook wat kleinere snoek tussendoor zoals deze. De 36cm Burbot compleet naar binnen gewerkt. Lastig onthaken in zo’n klein bekkie.

Het valt weer even stil. Adrian neemt plaats aan de stuurknuppel en ik doe even m’n ogen dicht. Maar niet voor lang. Weer wordt dezelfde Burbot gepakt maar dit is een serieuzere vis. De dril duurt lang. Als de vis boven komt zien we waarom. Wat een enorm monster. Echt een TANK van een vis.


Met 114cm een topvis van een snoek. Enorm blij mee. Zelden een vis met deze omvang gezien.Op de meetplank is de gruwelijke dikte ook goed te zien.

De dag was al helemaal geslaagd, maar nu dus nog een keer dubbel. Toch gaan we nog even verder. Stoppen is erg moeilijk als je weet dat er sowieso nog een aanbeet gaat komen. Aan mijn handhengel doe ik een Biwaa Swimpike. Leuk aasje al gebruik ik ze bijna nooit. Er klapt een mooie snoek op die ook weer negentig+ is.Het kunstaas zit er hier nog in! Niets meer te zien van het 24cm lange kunstaas.Ook Adrian krijgt nog een aanbeet op een Trout 40cm die helaas resulteert in een losser.

Het is mooi geweest, voor vandaag houden we het voor gezien. Totaal vangen we vandaag 31 snoeken waarvan meer dan de helft negentig centimeter of groter. Een super goed resultaat!

 

Arie van Heteren.

Reacties (9)
Aantal keer bekeken: 3624


1. Geplaatst door: hans op 11 september 2018 19:34

Wat een prachtige serie vissen, een zeldzame dag misschien.


rapporteer

2. Geplaatst door: Simon op 11 september 2018 19:34

Mooi verslag Arie. En wat een vissen


rapporteer

3. Geplaatst door: Freek op 11 september 2018 19:34

Goed gedaan! Als ik je verslag lees, krijg ik weer zin om te gaan. kan niet wachten tot 2019. die 114 is ook prachtig.


rapporteer

4. Geplaatst door: Cornelis van Leeuwen op 11 september 2018 19:34

prachtige vissen ! dat was vast genieten. grt. Cornelis


rapporteer

5. Geplaatst door: Divani op 11 september 2018 19:34

Wat een vakantie! Super gevist!


rapporteer

6. Geplaatst door: joost op 11 september 2018 19:34

geen woorden voor... over deze dag praat je met je kleinkinderen waarschijnlijk nog. en wat een ongelofelijk KALF zeg die 114, prachtig!


rapporteer

7. Geplaatst door: ArievH op 25 oktober 2018 22:15

Ja het was echt een geweldige vakantie! Bedankt voor de reacties.


rapporteer

8. Geplaatst door: Rene op 25 oktober 2018 22:15

Hoi, Wat voor een type planerboard gebruiken jullie in combinatie met die mast. Heb je een foto van die planerboard? Mag eventueel ook gestuurd worden naar mijn emailadres: rene.bakker@hotmail.com


rapporteer

9. Geplaatst door: Stevegeada op 5 november 2018 07:47

Hello. And Bye.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl