Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Blij met een PR roofblei
Geschreven door Elwin van Middelkoop
9 september 2018 19:00

Sinds de opening van het seizoen is het water warm. De laatste periode brak jaren oude records qua droogte en warmte. Het vissen op snoek was daardoor helaas weken een no go. Gelukkig is intussen de (water)temperatuur flink gezakt, maar in dit verslag wil ik jullie mee terug nemen naar een zeer warme zomeravond waar ik samen met Arend achter een andere spectaculaire rover aan ging: de roofblei.

Het is donderdagavond als ik Arend oppik. Hengels in de auto en snel naar de rivier. Beide hebben we wel een aantal mooie stekken in gedachte en we staan dan ook al snel te werpen. Arend begint met een Topwater en ik tover een Spro Asp uit de koffer. Het zal ongeveer de 10e worp zijn als ik de Asp na een lange worp binnenhaal. Met een redelijke snelheid trek ik het aasje nog even voor m’n voeten langs… boemmmm, een zilveren schim knalt door het water en stort zich op de Asp. Na een korte maar stevige dril schept Arend een mooie blei! Even meten hoor, dit kan wel eens een nieuw PR zijn. We komen op 68.5cm, inderdaad een mooi nieuw PR. 
Een nieuw PR rooflbei, wat een begin!

Met een krachtige slag zwemt mijn nieuwe PR terug naar zijn plekje in de rivier. We kammen dit stuk nog even goed uit maar verder komt er geen actie. Een stukje verderop is het wel weer raak; nu voor Arend. Een leuke roofblei knalt op het Effzet aasje. Deze is niet zo groot als de 1e en mag zonder foto weer terug. 2 bleien op de 1e stek.. niet verkeerd. Op de 2e stek gebeurt er niks. Op de 3e vangt Arend wederom een leuke roofblei. Ook deze gaat snel weer terug. Arend is er van overtuigd dat er nog grotere gaan komen.. en gelijk heeft ie. Op de volgende stek gaat het namelijk helemaal los. Nog voor we onze eerste worpen gemaakt hebben, explodeert het oppervlak. Roofblei! Dit kan wel eens leuk worden. We knopen er allebei een oppervlakte aasje aan en gaan aan de slag. Waar Arend meteen een hele mooie roofblei vangt, gooi ik de hele boel in de knoop.
Eerste dikke blei van de avond voor Arend

Nog voor ik een nieuwe onderlijn aangeknoopt heb, vangt Arend ook zijn 4e en 5e roofbleien van de avond. Wederom een paar hele mooie vissen.

 
Zilveren pijl
Dikke blei voor Arend

Dan kan ook ik weer vissen. Maar het is toch weer Arend die met een kromme hengel staat . Een loeisterke blei is het er allemaal niet mee eens maar beland toch keurig in het netje. Op de meetband komen we op 73. Wat een torpedo!
Dikke mopskop roofblei. Iemand dit al eens eerder gezien?

Wat een vis en wat een avond.. waar gaat dit heen. Met dit tempo kunnen we de dubbele cijfers wel eens gaan halen. 

Een aantal worpen gebeurt er niets. Maar dan gaat het spektakel gewoon weer verder. Nu is het mijn beurt en kort na elkaar vang ik 2 prachtige bleien.
Prachtige blei
Hoog gebouwde roofblei

Uiteraard zijn ook deze prachtige roofbleien netjes teruggezet.. Inmiddels begint het dan echt donker te worden. Het blijft een aardige tijd stil, maar toch weet Arend in het laatste licht nummer 10 te vangen! Wat een avond!
Nummer 10! Wederom een prachtvis.

We besluiten om maximaal nog een worp of 10 te doen en er dan mee te stoppen. Je moet een topavond een keer beëindigen, hoe goed het ook gaat! Toch vangen we in het pikke donker beide nog een mooie roofblei. 
De laatste voor mij 
En de laatste voor Arend

Dan stoppen we er echt mee. In opperbeste stemming lopen we terug naar de auto. In de auto is het tijd voor een drankje en proosten we op een zeer geslaagde avond! Arend, bedankt! 

En voor de lezers.. allemaal heel veel succes de komende periode! Vang een bak!

Elwin van Middelkoop

Reacties (7)
Aantal keer bekeken: 2695


1. Geplaatst door: Divani op 9 september 2018 19:56

Top verslag Elwin! Vreemd dat ik net die roofblei met oranje/rode staartvin ving. Nooit eerder gezien maar wat een bakken! Super!!
rapporteer

2. Geplaatst door: Elwin op 9 september 2018 20:19

He Divani dankjewel! Bij jongere (wat kleinere) roofblei heb ik het al vaker gezien die rode vinnen. Wel heel mooi!! Die van jou leek net een baars.
rapporteer

3. Geplaatst door: Bas Jansen op 10 september 2018 08:19

super verhaal kerels! en top gevist!!!...hmm...dit zet me aan het denken...tóch maar eens gericht achter de roofblei aan :-)
rapporteer

4. Geplaatst door: Bas Jansen op 10 september 2018 08:19

super verhaal kerels! en top gevist!!!...hmm...dit zet me aan het denken...tóch maar eens gericht achter de roofblei aan :-)
rapporteer

5. Geplaatst door: Elwin op 10 september 2018 11:33

Dankjewel Bas Jansen! Zeker doen is een hele mooie visserij! Succes
rapporteer

6. Geplaatst door: Bas van Bracht op 10 september 2018 15:33

Weer een prachtig verslag en dito foto's mannen van een zeer geslaagde avond vissen. Door je verhaal begint het bij mij toch te kriebelen om eens een keer wat gerichter op de Roofblei te gaan vissen? Succes verder met jullie vangsten
rapporteer

7. Geplaatst door: Elwin op 10 september 2018 19:34

He Bas leuk dat mn verslag motiveert!! En bedankt! We blijven ons best doen.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl