Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Vissen in Zweden deel III
Geschreven door Arie van Heteren
25 september 2018 19:14

We beginnen waar we gebleven zijn, de volgende visdag. Deze keer zijn we wel op tijd uit de veren. We rijden vanaf ons huisje nabij Filipstad naar het viswater en de boot glijd van de trailer in een rimpelloos water, het is windstil. Niet veel later zetten we al het kunstaas uit wat vandaag mag zwemmen. Uiteraard hetzelfde menu als de vorige visdag. Trouts van 30 en 40 centimeter, Roach van 32cm, wat Burbots en nog wat ander spul. Juist als ik de lijn met een Trout 40cm in mijn hand heb om hem in een clip te doen voel ik een aanbeet aan de andere kant van de lijn. Dat begint weer lekker.


Trout 40cm in de Carp kleur is de sjaak.

Een kwartier later is de eerste meter alweer aan boord. Gaat het weer net zo´n dag worden als de vorige? 


103cm gevangen met een 3D Burbot.

Verder blijft het echter merkwaardig stil. Een stormachtig begin wordt gevolgd door een rustige periode. Of zitten we op de verkeerde plek? Als dat zo is moeten we toch weer aanbeten krijgen als we terug varen over dezelfde stekken als een uur of twee terug., waar we begonnen zijn? En het werkt! De aanbeten beginnen weer te komen en het zijn vaak weer de negentig+ vissen vandaag.


Snoek met een apart dof wit oog. Blind?

De volgende, de aanbeten komen snel achter elkaar nu.Doublestrike waarvan één metersnoek en de andere nét iets kleiner.Mooie dikkerd voor Adrian.En weer een klapper van 114cm.Nog een keer, gevangen met de 32cm Roach.De ene na de andere 90+ vis komt de boot van binnen bekijken, het houd niet op!

Het valt ons op dat we erg weinig aanbeten krijgen aan het kunstaas achter de boot. Misschien heeft het geen reden maar het is wel vreemd. We leggen ons kunstaas nu een stuk verder achter de boot en al vrij snel krijg ik een aanbeet op de Lucky Perch.


Compleet geïnhaleerd, hij past er net in.Adrian met alweer een prachtvis.En deze foto is 4 minuten later genomen, 94cm snoek.

Soms is het echt een chaos in de boot. De ene na de andere lijn schiet uit de clip. Soms is er tussen de aanbeten door geen tijd om de hengels opnieuw uit te zetten, het is ongelofelijk. Rond de middag begint het wat rustiger te worden met de aanbeten. Waarschijnlijk door het warme weer. De zon staat te branden op het water, de watertemperatuur stijgt zienderogen. Toch krijgen we nog steeds regelmatig aanbeten en dan meestal twee of drie in korte tijd waarna het weer even stil is.


Stuk voor stuk mooie gezonde vissen.Esox V2 is ook van de partij vandaag.Volgende voor Adrian.Fish-on!Krokodil.92cm snoek, we hebben vandaag nu zo’n beetje alle centimeters wel gehad in de negentig ;-)Even een kleine Rattletrout erbij gooien. Al snel is het hangen.Mijn favoriete Trout 40cm is bijna in tweeën. Daar moet lijm aan te pas komen. Net een paar millimeter te kort voor de meter, maar wat een prachtvis weer.

Het is inmiddels al een aardig eind in de avond maar nog steeds krijgen we regelmatig aanbeten. Het begint te schemeren maar we besluiten gewoon nog even door te gaan. 


96cm snoek.Negentig rond, dat is beneden het gemiddelde vandaag, bizar met zulke aantallen!


 Om elf uur s’avonds een harde beuk op de Esox V2. Een mooie meter+ snoek komt kortstondig aan boord.Percy the Perch werkt ook lekker vanavond en brengt aardig wat mooie vissen op.Net voor twaalf uur, dit is Zweden in Juni.De laatste van vandaag, of liever gezegd van deze vissessie want die begon gisteren.

Als we stoppen met vissen is het over 12 uur. Al hadden we langer doorgegaan dan hadden we nog meer gevangen. Er kwam geen einde aan de aanbeten. Meestal bij vlagen en dan weer een tijdje stil, maar het stopte nooit. We vangen vandaag 43 snoeken, waarvan ruim de helft negentig centimeter of groter. Ongekende getallen die we zeker nooit gaan vergeten. Moe maar voldaan rijden we terug naar ons huisje.

 

Snoekgroeten,

Arie.

Reacties (9)
Aantal keer bekeken: 2495


1. Geplaatst door: hans op 25 september 2018 20:43

Prachtige aantallen en hele mooie vissen. Gefeliciteerd heren.
rapporteer

2. Geplaatst door: Elwin op 25 september 2018 22:07

Wederom een topverslag! Gaaf om te lezen en best wel heel bizar zoveel dikke vissen!
rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 26 september 2018 13:40

Waanzinnig zoveel mooie snoeken op 1 dag. super gevist mannen!
rapporteer

4. Geplaatst door: Herber op 27 september 2018 13:17

Mooi verslag Arie. Was genieten bdeze zomer in Zweden. Je blijft je grenzen verleggen. Limit your catch, don't catch your limit.
rapporteer

5. Geplaatst door: Freek op 28 september 2018 09:52

Lijkt mij prachtig om zo'n dag te mogen meemaken.
rapporteer

6. Geplaatst door: Bart op 4 oktober 2018 11:43

Topsessie! Erg mooie foto's ook!
rapporteer

7. Geplaatst door: Divani op 7 oktober 2018 12:37

Prachtige vangsten Arie! Waanzinnige dag!
rapporteer

8. Geplaatst door: gerrit op 9 oktober 2018 11:25

met hoeveel km/uur trollen jullie?
rapporteer

9. Geplaatst door: ArievH op 9 oktober 2018 19:29

Ja deze dag was helemaal bizar! @Gerrit, wij varen tijdens het trollen rond de 3,5 km/h
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl