Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Najaarsvisserij voor grote Snoek
Geschreven door Arie van Heteren
3 november 2018 23:12

Hier weer eens een verslag van mijn kant. De warme zomer is voorbij en we zitten alweer een eind in het najaar. De laatste weken is het gunstig visweer geweest en zijn we er verschillende keren op uit geweest met de boot. Kunstaasvissen op grote snoek in het najaar staat bij mij op nummer 1. September en Oktober vind ik de mooiste maanden van het jaar als het om snoekvissen gaat. Hieronder vinden jullie een serie foto’s van de visdagen van afgelopen weken!

Een dag met collega Henk. De eerste uren van de dag zijn bijzonder taai. We krijgen geen één aanbeet. Rond het middaguur vangen we de eerste snoeken, gelijk twee tegelijk. Een tijd later vangen we er nog eens twee tegelijk en hebben we wat losschieters. De verder middag krijgen we maar heel af en toe een aanbeet, maar er komt wel een mooie negentiger aan boord én een meter, niets te klagen dus.


Eén van de eerste van vandaag.Mooie 107cm Snoek die bijzonder sterk was.Plaatje van een negentiger op een lange shad met schoepstaart gevangen. 

Een dag met Marchel op pad. Deze dag is het tegenovergestelde van de vorige visdag. S ‘Ochtens begint het stormachtig met de aanbeten, de rest van de dag is het héél rustig. Geen pijl op te trekken, dat is vissen!


Negentiger met het eerste daglicht gevangen op de Esox V2.Niet veel later een aanbeet op de Fatso 14cm. Een geweldige bak komt de boot even van binnen bekijken. Echt enorm blij mee. 119cm.De desbetreffende Fatso. Nog een negentiger op de V2.

 

Vis voor Marchel terwijl we een stukje werpend vissen in de middag.

Met Yrjan het grote water op. Nu weer een taaie start. Het duurt een tijd voordat Yrjan een visje vangt op zijn spinnerbait. Zelf krijg in een aanbeet op de Esox V2 maar het blijft jammer genoeg bij een aanbeet. Het begint pas te lopen als we het heel ergens anders gaan proberen. En hoe! Er komen een paar dikke vissen aan boord. Eerst breek ik mijn lijn op een vis. Ongelofelijk maar waar. Als we daar allebei nog van zitten te balen klapt er een andere hengel dubbel. Bij de boot komt er een bak van een snoek boven.

122cm en puntgaaf. Mooier zie je ze niet vaak.Mooie metervis voor Yrjan die zijn kunstaas pakt tijdens het afzinken.


Nieuw PR Snoek voor Yrjan, 117cm. Wat een prachtvis!En nog maar een keer omdat hij er zo blij mee is ;-)Niet alles is groot.Maar het is nog niet op, nog een metersnoek, gevangen op een Trout in baarskleur.

Dag vissen op een taaie zandput. Alles of niets. We krijgen gedurende heel de dag 3 aanbeten en vangen ‘’slechts’’ één vis. Maar dat is niet erg als het er zo één is.Weer een 120er. Bizar brede bak en wéér helemaal puntgaaf.Super blij met deze prachtbak die mijn shad greep boven meters diep water!

Een dag vissen met neef Marien die nog nooit een vis gevangen heeft is ook erg leuk. We vangen twee 110+ snoeken wat zijn PR meteen op 114cm zet. Niet slecht ;-) Ook een dag met Gerhard gevist dit najaar en niet zonder resultaat. Ook deze dag begint tegen verwachting erg taai maar bij de eerste aanbeet is het ook meteen goed raak. Een mooie 117cm snoek mag even poseren.


Het kan weer niet op.Na de release zien we deze kleine kreeft in het net zitten. Bijzonder dat dergelijk grote snoeken deze kleine kreeftjes opeten.Een meter voor Gerhard.Groot kunstaas grote snoek? Niet altijd.Prachtige dikke metersnoek.De rest van de dag krijgen we nog wel wat aanbeten maar alles schiet los of heeft zelfs helemaal niet vast gezeten. Het kunstaas komt regelmatig zo binnen. Hét bewijs van een aanbeet.

Als laatste een ochtend vissen met mijn vader. Hij gaat voor het eerst op de foto met een snoek en ook ik mag nog een keer flink aan de bak. Een ongelofelijk sterke snoek die minutenlang knokt om verlost te worden van het kunstaas terwijl we niets te zien krijgen. Ik schat de vis weer boven de 120cm. De kop heeft zij zeker wel maar het lichaam is een stuk korter.


Enorm sterke TANK van 113cm. Geweldig.

Dat was mijn bijdrage aan onze website weer voor deze keer. Er kwamen veel grote snoeken aan boord de laatste weken. We hebben geweldige dagen meegemaakt met vaak meerdere (dikke) metersnoeken op een dag. Wat hebben we toch een mooie hobby!

 

Snoekgroeten,

Arie van Heteren.

Reacties (9)
Aantal keer bekeken: 2732


1. Geplaatst door: Symon op 4 november 2018 12:10

Mooi verslag Arie. Wat een top vissen
rapporteer

2. Geplaatst door: Joost op 4 november 2018 16:34

Dit is echt niet meer normaal man... Goeie genade. Grote klasse zeg!
rapporteer

3. Geplaatst door: cornelis op 5 november 2018 11:48

Goed gevist mannen...zitten echte prachtbakken bij!
rapporteer

4. Geplaatst door: hans op 5 november 2018 20:29

wat een prachtige serie vissen, super heren.
rapporteer

5. Geplaatst door: Elwin op 6 november 2018 12:51

echt als een baas gevist. Heel gaaf!
rapporteer

6. Geplaatst door: Freek op 7 november 2018 07:24

wauw! Wat een serie vissen. Echt indrukwekkend.Ik hoop dat je nieuwe doodaashengels deze winter ook zo'n serie op gaat leveren.
rapporteer

7. Geplaatst door: Bas op 8 november 2018 20:04

Schitterende vissen weer gevangen mannen, er zitten een paar prachtige kanjers bij. Nog veel succes met jullie/onze prachtige hobby!
rapporteer

8. Geplaatst door: Divani op 10 november 2018 12:54

Wat een prachtige snoeken Arie! Perfect getekend en super mooi aan de maat! Proficiat!!
rapporteer

9. Geplaatst door: Rob op 28 november 2018 19:28

Wauw! Wat een prachtige vissen!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl