Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Dagje de rivier op met Dick
Geschreven door Arie van Heteren
29 december 2018 22:10

Vandaag een dag met Dick de rivier op, op zoek naar stekels. Eén van de laatste visdagen van het jaar. Het is wat onverwacht dat Dick mij het voorstel deed maar aangezien het voor mij geen probleem is vandaag een dag vrij te nemen gaan we gewoon lekker vissen. Nou ja lekker… Ze geven vandaag een enorme bak regen op en ook de wind kan vandaag erg sterk worden. Toch houdt dit ons uiteraard niet tegen en op de afgesproken tijd treffen we elkaar bij de helling. De boot wordt in gereedheid gebracht en de spullen aan boord gezet. De boot glijdt te water en al snel liggen we op de eerste stek. De laatste keer dat we samen gingen vissen vorige maand kwam er een prachtige 90cm Snoekbaars aan boord, erg benieuwd wat deze dag ons gaat brengen!

Ook vandaag gaan we verticalen. Verder vissen we met een hengel met grotere shad in de steun en een dropshotmontage met aasvisje. Het is even zoeken welke diepte we het beste kunnen vissen vandaag. De eerste vis is voor Dick. Er komt een mooie 45cm Baars even aan boord kijken. De Roze Slickshad van Fox werkt weer prima vandaag.


Prima eerste vis voor de camera in de stromende regen.

Niet veel later een beuk op de ‘stille’ hengel in de steun met als resultaat een kleine snoekbaars op een relatief grote shad met vorkstaart.


Gefopt.

Nadat ook ik een roze Slickshad aan m’n onderlijn gedaan heb tikt er ook bij mij een snoekbaars op. Heerlijk die aanbeten. Dick vangt ook nog een Snoekbaars. Deze kleur shad moeten ze echt wel hebben!Prachtige Zander.

Mijn hengel met dropshotmontage klapt dubbel. De lichte dropshothengel buigt al flink bij een kleinere Baars, als je dan een mooi formaat snoekbaars haakt is het dubbel feest.We regenen zeik en zeiknat vandaag maar dat mag de pret niet drukken met vissen als deze.

Het is inmiddels middag en de vis-teller is de tien al gepasseerd. In de middag vang ik een paar mooie Baarzen achter elkaar:47cm deze keer. Wat een prachtvissen zijn het ook.Later op de middag eenzelfde formaat Baars. 

En dan nummer drie die mijn oude PR met 1 centimeter blijkt te overtreffen en slecht een paar millimeter te kort komt voor een halve meter.Ook deze ging weer voor een Fox shad. 49cm.Ook Dick pakt een mooie Baars, nummer 5 vandaag, allen 45cm+ !

Om dit verslag af te sluiten nog een tweetal snoekbaarzen die Dick wist te verleiden. De teller komt daarmee vandaag op 22 vissen. Verder hebben we nog veel aanbeten gemist. Ook verspeelde Dick een mooie snoek die bij de boot helaas los schoot.Na de serie baarzen toch weer een snoekbaars.En de laatste van vandaag.

Al met al hebben we een prachtige dag gehad. De harde wind maakte het wel lastig om contact met de bodem te krijgen en te houden maar we mogen niet klagen met meer dan twintig vissen. Het formaat van nagenoeg alle vissen vandaag was super en de baarzen maakten het helemaal compleet. Dick, bedankt weer voor de leuke en leerzame dag.

 

Stekelgroeten, Arie van Heteren.

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 1979


1. Geplaatst door: piet op 30 december 2018 16:05

Mooie vissen van de rivier. Er wordt door Arie af en toe erg verliefd naar de vissen gekeken alsof het zijn partner is :)
rapporteer

2. Geplaatst door: Divani op 30 december 2018 17:49

Het woord “baksteen” komt tekort bij het zien van deze baarzen! Prachtig!
rapporteer

3. Geplaatst door: Elwin op 30 december 2018 18:23

Helaas kon ik niet mee maar is je dik.gegund wat een mooie vissen nogmaals gefeliciteerd met je pr!
rapporteer

4. Geplaatst door: AvH op 31 december 2018 10:39

Piet, haha, zou zomaar kunnen, ben me er niet van bewust :-)
rapporteer

5. Geplaatst door: AvH op 31 december 2018 10:40

Bedankt Dirk en Elwin!
rapporteer

6. Geplaatst door: joost op 2 januari 2019 14:12

mooi hoor mannen! top!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl