Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Na droogte komt hoog water met.....
Geschreven door Dick van Hattem
2 januari 2019 14:47

Afgelopen week ben ik met Lucien weer eens ouderwets gaan vissen. Door drukte van beiden kwam het er in 2018 niet of nauwelijks van. Vandaag de laatste visdag van 2018 gingen we samen op pad. 

Strategisch gezien was mijn boot de beste keuze omdat het beoogde stuk rivier iets dichter bij mij is dan bij Luus. Ik stond dan ook al te wachten met de boot gereed voor het traileren toen Luus aan kwam rijden. Ondanks het verzoek niet teveel zooi mee te nemen ging er toch weer een hoeveel shads en loodkoppen mee waar een doorsnee winkelier in Nederland jaloers op is maar dat is geen probleem. :-) 

We varen naar de eerste stek toe maar worden bijna overvaren door een armada van Duitse boten. Het lijkt wel of het met de week drukker wordt met Duitse verticaal vissers die hier hun geluk komen beproeven. 

Als we op de eerste stek aan komen en zien dat het water goed troebel is weten we dat we vandaag:

  • Niet diep hoeven te vissen, want daar houden we niet van.
  • Keiharde aanbeten kunnen verwachten.

Het duurt lang voordat er wat gebeurd. We tikken dieptes tussen de 3 en 10 meter af. Als er op 6 meter wat gebeurd in de vorm van een paar kleine aanbeetjes weten we genoeg... We blijven rond de 6 a 7 meter hangen en blijven zoeken. Als er op de HDS12 een mooi signaal strak tegen de bodem aan ligt is het een paar seconden later Luus die de bekende oerkreet slaakt: "hangen". Aan de kromme hengel te zien gelijk een mooie snoekbaars. De eerste zestiger van vandaag is een feit en Luus poseert trots. 


Prima begin voor Luus op de hairy mary. 

We tikken verder en krijgen niet echt veel aanbeten. Maar als er weer eentje door komt is het hangen en is het wederom een nette vis. Ook nu is het Luus die aan het langste eind trekt. Ik fungeer nog even als fotograaf maar mijn tijd zou nog komen vandaag...Wederom een stevig gebouwde snoekbaars van dik in de 60 voor Lucien.

We vangen beide een kleintje maar echt hard loopt het allemaak niet. De maat is echter niet verkeerd. Zeker niets als mijn volgende vis de grens van 70cm passeert. Ook deze ging er weer vol voor en inhaleerde de 14cm Slickshad als een malle. Met 71 cm de mooiste tot op dat moment....

We drinken een bakkie koffie en praten bij. We hebben elkaar veel te lang niet gezien de afgelopen tijd. Komen al heel snel tot de conclusie dat we maten voor het leven zijn en gewoon lekker doorgaan wat we beide zo graag doen: samen vissen en genieten van onze hobby. En of dat nou snoekbaarzen, snoeken, roofbleien, baarzen of grote snoeken of meervallen zijn.... maakt niets uit. We vinden ze allemaal leuk om te vangen. 

Na de koffie is het Luus die weer een mooie vis haakt. De andere boten om ons heen zien we bijna niets vangen. Grappig is dat toch.... Luus toont wederom een fraaie zestiger voor de camera en ik schiet wat plaatjes. 


Het lijkt wel of er geen kleintjes mogen bijten vandaag. 

Het weer wordt er niet beter op. De wind maakt het lastig maar toch blijven we geconcentreerd tikken en varen we wat bekende stekken af. Als na een paar vijftigers dan plotseling mijn lichte verticaalstokje weer dubbel klapt weet je dat er weer wat moois aan zit te komen. Zware bonken op 8 meter diepte... Paar keer lijn van de slip af en dan komt er een mooie snoekbaars aan de oppervlakte. 

Deze is 79 cm. Ze worden steeds groter. Het zit niet tegen vandaag. Luus vangt er iets meer, ik vang uitsluitend de grotere exemplaren... prima verdeling zo ;-) 
Met 79 cm een prachtige snoekbaars die heerlijk sport geeft op licht materiaal.

Het is al middag. De koffie is inmiddels op. De broodjes ook. We zijn weer lekker bijgepraat als we besluiten nog een paar keer de boot opnieuw op te zetten voor een trek over een hotspot. De meeste boten zijn weg of ver uit de buurt. We genieten van de rust en leven al met de gedachte dat er best nog wel eens wat moois uit kan komen. Eerst mis ik de aanbeet van de dag. Onbegrijpelijk... Een enorme beuk en dan gewoon een ouderwetse GIDL! ( voor de jonge lezers: Gat In De Lucht)

De zon hebben we de hele dag niet gezien. Grauw en grijs. De zon gaat alweer onder al merken we dat alleen maar aan het feit dat het daglicht minder begint te worden. We houden nog even vol. Dan komt er nog een laatste zware beuk op mijn hengel. De vis voelt goed aan. Neemt plotseling een fors aantal meters lijn en even denken we aan een snoek. Die zwemmen hier ook tenslotte. Maar als er dan toch een snoekbaars boven komt zien we snel dat het de grootste van de dag is. Wat een timing. Ze werder steeds groter. Van zestigers naar lage zeventigers. Van lage naar hoge zeventigers. En dan uiteindelijk pak ik een fraaie tachtiger uit het water. 

Snel een foto en een high five met mijn vismaat en we kunnen spreken van een prachtdag. Met 16 vissen sluiten we uiteindelijk deze laatste dag van 2018 af. 

Met 82cm een prachtige laatste vis van 2018 voor mij. Een jaar wat ongelooflijk veel mooie vissen voor mij maar ook vooral voor mijn klanten gebracht heeft

Rest mij niets anders dan iedereen die ik nog niet op social media de beste wensen heb gedaan de beste wensen voor 2019 te doen. Veel visplezier maar ook veel gezondheid gewenst. Dat laatste is echt het allerbelangrijkst. Je gaat pas beseffen hoe kostbaar dat is als je het niet meer kan zeggen. 

Dick

Reacties (10)
Aantal keer bekeken: 2380


1. Geplaatst door: Kanu Butani op 29 december 2019 16:20

Fantastische vis Geserveerd in een gerecht Hoe kan ik eten Oh man !, ik ben in Utrecht Fantastische vis Ik zie in een gerecht Het is heel lang geleden Amsterdam naar Utrecht


rapporteer

2. Geplaatst door: Divani op 29 december 2019 16:20

Top verslag alweer Dick en kijk er naar uit om dit kunstje ook eens te leren! Prachtige vissen!!


rapporteer

3. Geplaatst door: joost op 29 december 2019 16:20

Prachtig Dick. zulke gemiddelden kunnen we op de IJssel alleen maar van dromen helaas. stuk voor stuk erg mooie vissen!


rapporteer

4. Geplaatst door: jan van pelt op 29 december 2019 16:20

prachtige vissen en mooie lengtes


rapporteer

5. Geplaatst door: Elwin op 29 december 2019 16:20

Super verslag! Top dag


rapporteer

6. Geplaatst door: Gerjan op 29 december 2019 16:20

Een mooie dag mannen, en idd de witte platen duiken steeds meer op, waar je ook komt.


rapporteer

7. Geplaatst door: William op 29 december 2019 16:20

Mooi verslag Dick! Mooie vissen vangen samen met een goede vismaat is en blijft het mooiste!! ????


rapporteer

8. Geplaatst door: Bas op 29 december 2019 16:20

Mooie vissen weer Adriaan en Lucien. Wat zijn het toch een mooie vissen. Groeten Bas


rapporteer

9. Geplaatst door: Bo op 29 december 2019 16:20

Heerlijk! Weer een ouderwets pracht verslag van Mr. Metersnoeken himself met handlanger Luus! Zo lees ik ze het liefst. Mooie vissen ook. Bedankt!


rapporteer

10. Geplaatst door: Anton op 29 december 2019 16:20

Super gevist mannen


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl