Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Brenden's nieuwjaarssnoeken
Geschreven door Brenden Geraaths
28 januari 2019 19:11

Hallo allemaal, ik zal mij als eerst even voorstellen, ik ben Brenden Geeraths, 32 jaar, ik heb een full-time baan ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik denk 24/7 aan snoek en ben wekelijks langs de waterkant te vinden waar ik uren kan struinen. Ik zal jullie proberen mee te nemen in mijn zoektocht naar snoek als kunstaas werpende kantvisser..

Nu de drukke feestdagen weer achter de rug zijn is het eindelijk weer tijd om lekker te vissen. Vind het altijd wel spannend en voel ook wel een soort van gezonde druk om de eerste van het jaar te vangen. Vind het soms helemaal niet makkelijk om een snoek te vangen op kunstaas in de winter, dus de eerste zaterdagochtend van het nieuwe jaar resulteert dan ook in 3 volgers en 2 lossers, balen maar it’s all part of the game, helaas..!! Ik vertel later aan een vriend hoe mijn dag was verlopen. Hij vertelt mij dat hij veel in de stad vist en dat het best wel lekker liep op bepaalde spots. Hij vraagt dan ook wanneer ik met hem mee op pad ga, niet echt mijn soort water, maar aangezien het op ‘mijn’ vaste stekken niet hard liep was het misschien helemaal geen gek idee, dus we spraken gelijk af voor de volgende ochtend. Het is 07.15 als ik mijn vismaat op de afgesproken plek tref, het is nog stil en donker op straat. Omdat het nog uur zou duren tot zonsopkomst begonnen we beide met een statische doodaas hengel, om 07.45 lagen de lijnen in. Het plan was dit te doen tot het licht genoeg was om verder werpend/struinend de stad in te gaan, maar na een half uur slaat de verveling al toe en begin ik met kunstaas te gooien. Vanaf een brug ‘hop’ ik met een 19cm Herring shad rustig de bodem af maar als ik na 10 minuten geen reactie krijg verander ik van ritme en begin in mijn shad sneller op te halen, nu met korte dalingen tot ongeveer anderhalve meter boven de bodem. Ik maak een volgende worp, herhaal het ritme en net voordat ik zou moeten ophalen druk ik mijn spoel open en laat ik hem keihard naar de bodem vallen, BENG..dat zocht ik..!!! Ik roep ‘hangen’ naar me maat die na een korte klim langs de dukdalf de vis kan scheppen, hij geeft mij het net aan, klimt weer naar boven, geven elkaar een boks en mijn eerste van het jaar is binnen..


Leuke start van het jaar..!!

Na een paar foto’s releasen we hem snel. Het is nu ondertussen licht genoeg en besluiten ons plan uit te voeren dus, hop, doodaas hengels eruit en struinend de stad in. Werpend vissen we de grachten af maar zonder resultaat. We zijn ruim een uur bezig en zelfs de zgn hotspots leveren niks op, het is hoog tijd voor een wissel. Een kleinere shad met meer actie word aan de speld gehangen en dat blijkt een goede keuze te zijn want na 2 worpen roep ik ‘Ja, hangen’. Lekker hoor, eindelijk weer wat actie!! Het is een kleine snoek van amper 60cm maar het mag de pret niet drukken. Met een beetje teamwork pak ik de vis in zijn nek uit het water, we onthaken hem en na een paar foto’s mag ook deze uiteraard weer terug naar huis. We geven elkaar een boks en ook Nr. 2 van het jaar is binnen.


Kleintjes van 60 zijn ook welkom..!

We blijven nog even op dezelfde spot staan en amper 10 minuten later is het weer ‘Ja, hangen’. snoek Nr. 3 meld zich. Het is de tweede 60er die na het onthaken gelijk weer terug mag.

We vervolgen onze route maar het valt stil. Het is ondertussen 11.00 als we de laatste worp maken, mijn vismaat heeft andere verplichtingen dus we stoppen ermee. Eenmaal bij de auto bedank ik hem voor de gezelligheid en besluit ik ook naar huis te gaan. Einde oefening, althans, dat was de bedoeling maar onderweg naar huis word ik gebeld door een ander vismaatje die vraagt of ik nog even met hem mee de boot in ga. Ik zeg dat ik niet veel tijd heb en eigelijk naar huis wil gaan maar vroegtijdig stoppen is ook zo wat  dus 20 minuten later zit ik in de boot. Ik hang een Roach aan me speld en we trollen wat water af. We kletsen en lachen wat tijdens het varen als ik plots na 15 minuten een goeie bonk krijg ‘hangen’ maar helaas los ik hem gelijk en met een staartslag boven water worden we uitgezwaaid. We trollen rustig verder tot me maatje 10 minuten later een harde bonk krijgt maar hij mag hem helaas ook niet vangen. Twee lossers in 10 minuten, het moet niet gekker worden!! De tijd begint te dringen en we besluiten om te keren. Op de terugweg moeten we onder een laag bruggetje door. Toen mijn Roach net onder de brug vandaan kwam werd hij hard gegrepen en was het weer ‘hangen’ en blijven ‘hangen’ deze keer. Na een korte maar leuke dril komt er een mooi gekleurde snoek boven die ik met de kieuwgreep uit het water pak. We schieten een paar mooie foto’s, onthaken hem en zetten hem weer terug, Nr. 4 is binnen!


Mooi gekleurde 70+ op de Roach.


 De 4e en laatste van de dag.

 

We geven elkaar een boks en besluiten ermee te stoppen. Mijn vistijd was om voor de dag en met 4 vissen ging ik met een tevreden gevoel naar huis. Bedankt jongens volgende keer zijn jullie weer aan de beurt, tight lines iedereen...

 

Brenden Geeraths.

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 2130


1. Geplaatst door: Elwin van Middelkoop op 30 januari 2019 19:37

Leuk verslag man!


rapporteer

2. Geplaatst door: Divani op 30 januari 2019 19:37

Lees super vlot! Super gedaan! To be continued!


rapporteer

3. Geplaatst door: Brenden op 30 januari 2019 19:37

Bedankt voor de reacties, goed te horen :)


rapporteer

4. Geplaatst door: pietje op 30 januari 2019 19:37

goed bezig hoor


rapporteer

5. Geplaatst door: Anne op 30 januari 2019 19:37

Leuk stuk!


rapporteer

6. Geplaatst door: Tom Claus op 30 januari 2019 19:37

Lekker man goed verslag ????????


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl