Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Fotoverslag met dikke meters!
Geschreven door Arie van Heteren
3 februari 2019 18:00

Inmiddels zijn we al weer een paar weken in het nieuwe jaar. De winter is aangebroken en met de winter ook de tijd dat we weer gaan doodaasvissen. Maar het najaar is ook erg goed met doodaas zal je nu misschien denken. Zeker waar maar het kan met kunstaas ook nog zo interessant zijn op het open water. Er moet dus een keuze gemaakt worden en die is voor ons niet zo moeilijk. Kunstaas blijft toch op nummer 1 staan… Zodoende staan er foto’s in dit verslag van vissen gevangen met doodaas en met kunstaas. Van alles wat dus. Toppunt van vorig jaar was toch wel de vangst van (weer) een 130cm snoek. Mocht je eens een dikke vis vergeten die je (ooit) gevangen hebt, zo’n vis als deze vergeet je nooit.


Deze vis is gevangen op een statisch aangeboden sardien, op de bodem. Dat kan erg effectief zijn. Maar de afgelopen weken kregen we wel het idee dat het nog wat kouder mag worden om het écht effectief te maken. We kregen simpelweg veel meer aanbeten op de vissen onder de dobber.Ook Gerhard ving die dag een mooie vis maar het was verre van wild.Een verse grote voorn onder de dobber is perfect. Maar denk niet dat je op een grotere voorn ook altijd grotere snoek vangt. Gemiddeld misschien wel, maar sommige dagen vang je achter elkaar dit slag snoeken op grote voorns.Maar het is gewoon een spannende visserij dat dobbervissen.Zeker als soms de ene na de andere dobber onder schiet.Negentiger op de vroege ochtend, gevangen op de Esox V2.


Dunne snoek maar wel 110cm. Trollend boven dieper water duurde het geen half uur die ochtend of de hengel klapte dubbel. Een stuk langer en vooral zwaarder als de snoek op de vorige foto, 118cm. Wat zijn het geweldige vissen om te vangen.Een 110cm snoek gevangen op een stinkende voorn, aangeboden bij de bodem. Deze makkelijke prooien worden wel gewaardeerd door grote luie snoeken.Erg dikke snoek voor z’n lengte en daarom zeker een plaatje waard.Verassing tijdens het doodazen, een 70er snoekbaars op een grote voorn onder de dobber! Gebeurd dit alleen in het donker of ook wel eens bij daglicht? Wij hebben het nog nooit eerder gehad.En de laatste van een lange visdag terwijl ook de laatste hamburger in de pan ligt.

 

Geweldig mooi moment tijdens het trollen. Een 130cm lange snoek komt aan boord, een schitterde puntgave vis zoals je ze zelden ziet.Nog een foto van deze gruwelijke bak met een zeldzame lengte!De release.

 

Een kleinere snoek op zijn favoriete kleur Trout. Deze kleur Linethru Trout levert vrijwel altijd snoek op.

 

Dit zijn onder andere onze wapens voor de grote – snoek – visserij. Maar vooral een foto om groot – groter – grootst te laten zien. In een paar jaar tijd is er heel veel gebeurd op het terrein van grote swimbaits.

 

Een geweld van een snoek, 123cm en behoorlijk op gewicht. Gevangen aan het eind van wederom een lange visdag. Trollend.

 

Dezelfde snoek gezien vanuit een andere hoek.

 

Een metersnoek gevangen op een kleine diepe put. Slepend met dobbers.

Zoals jullie zien hebben we mooie tijden meegemaakt op het water. Grote snoeken en ook een paar héél grote snoeken kwamen aan boord de afgelopen maanden. Elke snoek die we vangen geeft plezier in het vissen op dit prachtige dier. Maar het gericht vissen op de grote ‘bakken’ is en blijft toch het mooist… Lang niet altijd makkelijk, maar de beloning was er!

Snoekgroeten,

Arie.

Reacties (7)
Aantal keer bekeken: 2674


1. Geplaatst door: Elwin van Middelkoop op 3 februari 2019 18:07

Supergaaf die bakken!
rapporteer

2. Geplaatst door: hans op 3 februari 2019 19:37

prachtige vissen. Een zo'n vis op een dag maakt hem al goed, super!
rapporteer

3. Geplaatst door: Divani op 3 februari 2019 21:05

Wat een knoerten, Arie! Of hoe prachtig een fotoverslag kan zijn! Echt impressionant!
rapporteer

4. Geplaatst door: Joost op 3 februari 2019 21:45

Echt ongelofelijk gewoon... wauw
rapporteer

5. Geplaatst door: Dick op 4 februari 2019 19:52

Geweldige serie weer Arie. Je hebt ze weer lekker weten te vinden.
rapporteer

6. Geplaatst door: Micha Berlijn op 5 februari 2019 08:55

Mooie vissen!
rapporteer

7. Geplaatst door: cornelis op 5 februari 2019 14:20

prachtvangsten mannen !
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl