Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Taai maar fraai..
Geschreven door Elwin van Middelkoop
10 juni 2019 20:13

Taai maar fraai

Sorry beste lezers, ik had deze al veel eerder moeten plaatsen.

Al denk ik dat het nog steeds de moeite waard is om even verder te lezen.

We gaan dus even terug in de tijd. Het laatste weekend van het vorige seizoen.

Het is eind maart; het roofvisseizoen zit er bijna op. Als ik op woensdag de weersverwachtingen bekijk, zie ik dat het zowel zaterdag als zondag mooi weer gaat worden. Ook wel eens lekker na al die regen. Ik overleg even met Jennifer en even later staan er 2 visdagen in de planning, Prima voor elkaar zo!

Gelijk maak ik mijn plan klaar:

Dag 1 ga ik trollen samen met pa

Dag 2 de ondieptes afgooien met Luc. (een nieuw teamlid waar jullie nog veel moois van gaan zien!)

Zaterdagochtend.. na een mooie week stap ik samen met pa in de boot. Als alle hengels voorzien zijn van kunstaas kunnen we op pad. De watertemperatuur is flink gestegen, ik verwacht dan ook dat de vis nu in tegenstelling tot vorige sessie wel ondiep zal liggen. Daar gaan we ze dus ook zoeken.

Het eerste uur gebeurt er niks. Als we voorbij een stuk komen waar het in mijn ogen echt moet gebeuren, begint dat me te storen en besluit ik het iets anders aan te pakken; ik ga met de boot wat dieper varen en stuur met behulp van een planerboard mijn aas de kant in. Het is op dit stuk zo ondiep dat misschien het geluid van de motor wel eens in ons nadeel kan zijn. 

Toeval of niet... 100 meter verder krijgen we de 1e aanbeet. We vangen hem niet maar kunnen er wel om lachen. Zou het dan echt verschil maken? Het geeft in ieder geval vertrouwen. Snel gaat het kunstaas weer te water. 

De hengel met planer heb ik in de hand. Mocht het aas ergens vastlopen wil ik dat voelen. Rond deze periode is het al taai genoeg. En dan heb je geen zin om een half uur met een vervuilde shad rond te varen.

Na een klein kwartier krijg ik een enorme beuk op de hengel. De lijn knalt uit de clip en ik voel meteen dat het om een hele goeie vis gaat. Een aantal flinke uithalen volgen. En dan laat ze zich voor het eerst zien! Dit is een meter pa!! De snoek haalt nog een keer flink uit maar glijd niet veel later keurig het net in! YESSSSSS!! Op de meetband komen we op 105cm. Dolblij zijn we. Als pa er een paar topfoto’s van heeft gemaakt mag ze weer. En net zo hard als ze op het kunstaas knalde, knalt ze nu weer weg.. 2 vissers dolblij achterlatend.
een prachtige metersnoek

 

Wat is dit lekker na een drukke periode van klussen en verhuizen en een gebroken hand die ervoor zorgde dat er heel lang niet gevist werd. Het was al heerlijk om weer te vissen, Maar vissen als deze maken het allemaal nog net even mooier.. 

 

In opperbeste stemming vervolgen we onze zoektocht. Op weg naar meer. 

We krijgen nog een paar aanbeten maar die blijven helaas niet hangen. Maar soms is 1 vis genoeg! Dit was zo’n dag!! Het was gezellig pa!

Dag 2.

Het is 8 uur als ik Luc op pik bij het station. Snel richting de boot, tassen en hengels er in en gaan. Snel naar de 1e spots.

Worp voor worp kammen we een aantal hele ondiepe platen helemaal uit. Maar er volgt totaal geen respons. 2e spot ook niks. We besluiten het nóg ondieper te zoeken. En hier krijgen we eindelijk actie. Een kleintje volgt de pigshad jr. maar heeft verder weinig trek zo lijkt het.

Een aantal worpen verder krijg ik een beuk op op de monstervibe, maar deze hangt helaas niet.

We maken meerdere driften over de ondiepe plaat maar heel veel actie volgt pas als de zon zich flink laat zien. Als ik de boot om wil draaien voor de volgende drift. Hoor ik “hangen!” Een moddervette snoek heeft de buster van Luc gegrepen en besluit om een flink potje te gaan stoeien. Maar Luc wint. Omdat het wederom een taaie dag is besluiten we deze te scheppen. Geen extra risico. 

Een heerlijke 1e vis van de dag!


weer een heerlijke vis in de boot!
nog maar 1 omdat ze zo mooi is

Een kwartier later is het weer Luc. En weer de busterjerk die een snoek verleidde tot een aanbeet. Dit keer geen hele grote.Luc met zijn 2e 

 

Voor ons duidelijk te zien dat deze vis al met de paai bezig is geweest. Ook deze gaat uiteraard snel weer terug.  Na deze snoek blijft het wederom erg stil. Hier en daar een tik of volger maar het blijft bij 3 vissen in 2 dagen. Ik denk dat de titel Taai maar fraai deze 2 dagen prima omschrijven.

Allemaal heel veel succes dit seizoen. De volgende verslagen zijn alweer onderweg.. blijf dus vooral kijken! 

 

Vis groet Elwin van Middelkoop

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 2193


1. Geplaatst door: Dick op 10 juni 2019 21:05

Lekker bezig Elwin. Mooi beest die metersnoek.
rapporteer

2. Geplaatst door: Divani op 11 juni 2019 20:13

Super verslag! Knallen!
rapporteer

3. Geplaatst door: jan van pelt op 12 juni 2019 10:49

Mooi verslag Elwin en hele mooie vis en weet zeker dat er nog meer gaan volgen
rapporteer

4. Geplaatst door: Elwin van Middelkoop op 12 juni 2019 16:43

Dankjewel Mannen.. we zullen er alles aan doen Jan!
rapporteer

5. Geplaatst door: Denissss op 14 juni 2019 17:49

Mooi verslag, keep them coming!! ????????????????????
rapporteer

6. Geplaatst door: Elwin van Middelkoop op 16 juni 2019 15:49

Dankjewel Deniss!!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl