Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een keertje niet met kunstaas
Geschreven door Gertjan Doedens
26 september 2006 00:00

Afgelopen weken waren voor ons wat teleurstellend. Zo konden we op een rivier met pijn en moeite, na vele uren trollen, maar 1 snoek vangen. Wel een meter, dat wel, maar toch geen lekkere visdag. Vorige week was het dan helemaal prut. Op een voor ons overbekende bekende plas, hebben we een hele dag zo’n beetje alles geprobeerd wat wij op kunstaas gebied bezitten (en geloof mij dat is heel veel!), zonder dat we ook maar 1 visje hebben gevangen, gemist of zelfs maar gezien. Werpen, trollen, niets werkte. Een complete off-day dus!  

Voor deze zaterdag werd er alweer zomers weer voorspeld, met hoge temperaturen, weinig wind en een onbewolkte hemel. Wat nu? We voelden ons, zeker na vorige week, behoorlijk kansloos met kunstaas. Een keertje slepen met aasvissen als alternatief????

 

Om 7 uur ontmoeten we elkaar bij de trailer helling. Snel de boot het water in en alvast op de kant de lange hengels klaar gemaakt. In de boot is dat altijd weer een vreselijk gepruts. Na een paar minuutjes varen komen we bij onze eerste baarsstek. Met ieder een Hornet aan de lichte spinhengel trollen we een stijl talud af. Al na een half uurtje hebben we, naast vele kleine, een 8 tal baarzen gevangen in de goede maat. We varen vervolgens naar een plantenbed met daarvoor zo’n 4 m. water en geven 2 vissen een ‘aai over de kop’ en laten ze te water. Rustig slepen we de aasvissen backtrollend langs prachtige stekken, zonder dat er ook maar iets gebeurd. Heerlijk relaxed vissen we zo stek voor stek af. Voor een keertje wel lekker i.p.v. smijten met zware jerkbaits. Pas na een uurtje of 2 verdwijnt mijn dobber voorzichtig de diepte in. Planten of een snoek? Voorzichtig trek ik de lijn strak en als ik de vis voel sla ik aan….Helaas sla ik een gat in de lucht en kan Menno nog net de dobber&takel ontwijken die met een noodgang richting zijn hoofd vliegen. Iets te enthousiast dus aangeslagen van mijn kant… Nieuwe aasvis eraan en maar weer verder slepen.

 

Ondertussen is het knap druk geworden op het water. Iedereen wil blijkbaar nog een keertje met zijn boot het water op! Wel te begrijpen overigens want het is inmiddels al weer dik 25 C! We kunnen niet lekker meer langs onze favoriete plantenbedden vissen. Tijd voor een andere stek.

 

Na een halfuurtje varen zijn we op een andere plas. Ook hier zoeken we de randen van fonteinkruidbedden op met daarvoor diep water. Na een halfuurtje is het hier dan eindelijk raak. Ik zie mijn dobber in klap verdwijnen, terwijl ook mij reel voluit begint te ratelen. Ik sla stevig, maar wat beheerste dan vanochtend, aan en de vis hangt!. Het is een mooie die, op de lange hengel, goede sport geeft. Na een paar minuten kan ik hem eenvoudig pakken. Hij zit keurig met 1 dreg gehaakt en na een foto kan deze meter weer terug.

 

 Eindelijk eentje die wel een dode baars wilde hebben!

 

Na een bakkie en een peuk maken we alles weer klaar en vissen weer verder. Het duurt een uurtje als Menno’s dobber langzaam verdwijnt. Menno denkt dat de vis in de waterplanten vast zit en lift het hele spulletje langzaam om hoog. Dan zien we plotseling een mooie snoek achter de baars aankomen. Als hij de boot ziet (of het hoofd  van Menno ??) zwaait hij af en duikt de planten in. Ha zegt Menno dan, daar weet ik wel wat op! Hij werpt de dode baars met een grote plons in het water op de plek waar hij de snoek vermoed. Het duurt geen 2 tellen of de vis knalt op de baars en een mooie dril kan beginnen. Ook dit is weer een prima vis die laat zien wat hij waard is. Deze vis is maar ietsje groter dan de eerste. Weer een meter dus.

 

Weer een vis die laat zien wat hij waard is...

 

 

De 2e meter van vandaag

 

We vissen hierna nog een uurtje of  zo door. Het beetje wind dat er stond is nu ook helemaal weggevallen, zodat het nu gewoon warm is. Mijn dieptemeter geeft ondertussen een watertemperatuur aan van 22 C! Wij vinden het wel goed zo. Eindelijk hebben we weer een aardige visdag gehad met veel baarzen en 2 mooie meters!

  

Tight Lines

 

Gertjan

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 4340
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl