Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Hoge watertemperatuur, onbewolkt en windstil….en een ‘grand slam’
Geschreven door Gertjan Doedens
28 september 2006 00:00

De zon laat zich net een beetje zien als ik bij de trailerhelling aan kom. Menno heeft blijkbaar in z’n bed geplast, want hij is er al een poosje. De boot ligt al helemaal ingericht in het water, en ik kan zo instappen. Wat een luxe zo’n guide….

 

Na het succes van vorige week met het slepen van aasvissen, willen het nog eens proberen, maar nu op een ander watertje. Op dat water is de hele zomer een grote visdruk, zodat de daar aanwezige snoeken zo’n beetje de hele catalogus aan kunstaas al voorbij hebben zien zwemmen. Hoezo dressuur? Het snoekbestand in dit water is echter heel erg goed, zodat we denken een goede kans te maken met natuurlijk aas. Eerst moeten er echter op de rivier de nodige aasvissen (baarzen) worden gevangen. We beginnen daarom direct maar eens met ieder een Hornetje te slepen. Als na 5 minuten hebben we de eerste 2 baarzen in de goede maat in de ton. De volgende laten echter wel heel lang op zich wachten. We vangen wel baars, zelfs heel veel, maar allemaal te klein voor onze snode plannen. Al trollend vangen we zo’n beetje alle vissen die je in ons land op een plugje kunt verwachten: baars, snoekbaars, een paar mooie windes en een paar roofbleien. Alleen een snoek ontbreekt er nog aan voor een ‘grand slam’. Goed, de goede maat aasvissen bleven wel van de haak..!

 

Pas na meer dan anderhalf uur trollen hebben we eindelijk voldoende aasvissen in de goede maat. De rest proberen we wel tijdens het slepen te vangen op een shadje of zo. Als we na een minuut of 20 varen eindelijk op onze stek zijn aangekomen, krijgen de eerste 2 baarzen een tik op de kop en kunnen de dobbers over boord. Langzaam, backtrollend op de elektro slepen de vissen langs een aantrekkelijk kantje. De ene vis op 2 m. diepte tegen het talud aan, en de andere vis op 3,5 m aan de diepe kant. Het eerste uur blijft het stil. Dan is Menno’s dobber opeens verdwenen. Menno draait de lijn strak, voelt de vis en slaat hard maar beheerst aan…..mis! Dat was de eerste baars…..

 

Dit overkomt ons het volgende uur beide een aantal keren. We krijgen er wel snoek op, maar op de een of andere wijze pakken ze vandaag erg voorzichtig en laten bij de minste weerstand weer los. Na 2 uurtjes vissen hebben we zo 4 snoeken gemist, waarvan 1 echt grote die pas na een paar minuten gewoon losschiet. Ondertussen worden de baarzen in de ton ook weer schaars….Slechts 1 snoek weet Menno te vangen. De 'grand slam' is dan in ieder geval bereikt.

  

Eindelijk na veel missers... 

 

Tijd om de tactiek wat te veranderen. We gaan wat subtieler vissen, met lichter lood en lichtere dobbers. Het wordt dan wel wat moeilijker om de aasvissen op de goede diepte te houden, maar dat nemen we dan maar voor lief.

 

Een halfuurtje later is het dan raak voor Menno en is de 2e snoek binnen.

 

Nr 2

 

Ook bij mij begint het nu te lopen en in de rest van de middag haken en landen we samen zo’n 6 snoeken. Natuurlijk gaat het bij mij weer een keertje mis bij de kieuwgreep, maar ook daar raak je uiteindelijk wel aan gewend...volgende keer de BOGA weer onder handbereik!

 

Auw! Voor de zoveelste keer grijp ik mis...

 

Geen echte kanjers vandaag, maar er zitten een paar mooie negentigers tussen. Zelfs vangen we er af en toe nog een mooie aasvis bij, zodat de middag niet meer stuk kan!

We vangen prima! 

 Hoewel wij normaal gesproken niet zo moeilijk doen over een centimetertje meer of minder, heb ik gemerkt dat er wat lezers van Metersnoeken zijn die dat wel HEEL belangrijk vinden. Daarom hebben we dit keer de vissen uiterst nauwkeurig gemeten, met speciaal geijkte apparatuur. De resultaten:

snoek # 1 : 89,2 cm

snoek # 2:  86,3 cm

snoek # 3 : 91,1 cm

….

….ach laat ook maar!

  

Voor ons was dit voorlopig de laatste snoekdag. In oktober gaan we weer naar Canada BC op Steelheadvissen en hopelijk weer een paar echte hartverzakkende drills meemaken! Ergens in november horen jullie wel weer van ons,

 Tot dan!  And a special warning for Don Horsfield of Terrace BC : Be ware, be ware! The Dutch are coming soon!! 

Gertjan

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 4846
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl