Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Brrrrrr
Geschreven door Gertjan Doedens
3 januari 2007 00:00

In een kerstvakantie hoort er ijs te liggen en sneeuw. Althans dat is mijn herinnering van vroeger. Ach ik wordt zo langzamerhand ook een dagje ouder en begin blijkbaar ook al over ‘die goed oude tijd’… Dit jaar is het gewoon herfst rond de kersttijd. Ik vind het niets.

Jurgen was na een paar dagen het tv-kijken, PC spelen, Xbox-en en ruzie maken met zijn grotere broer wel zat en ik wist hem te verleiden de volgende dag mee te gaan snoeken.

 

Volgens het KNMI zou het wel aardig fris worden, met een stevige wind. Goed aankleden dus en warme koffie en thee mee. Ook een beetje beschut polder water  opzoeken was het devies. We staan niet al te vroeg op, het is immers vakantie niet waar! Pas om een uurtje of 10 zijn we bij de trailerhelling. Omdat Jurgen nog niet al te handig is met werpen, kies ik er voor om wat ondiepe vaartjes af te slepen. Snoek zit hier zat. Niet van die kanjers, maar je kan aardige aantallen vangen. Maar zoals altijd geven successen uit het verleden ook geen garantie….Ik ben er dit jaar nog niet geweest dus afwachten maar.

 

Jurgen start met een stuk rubber en ik probeer het traditie getrouw maar weer met een Halve liter met een loodhagel er voor. De eerste sloten lijken uitgestorven. En het KNMI had ook gelijk…het is niet echt warm! Ik zelf heb een warmte pak, maar Jurgen niet en die moet dus met extra truien en sokken warm blijven.

 

Meewarig worden we nagekeken: wie gaat er nu vissen met dit weer?

 

Als we na een uurtje nog niets hebben gezien begint de motivatie wat te zakken en beginnen we de kou ook een beetje te voelen. Na een bakje thee&koffie zoeken we een paar andere, diepere, sloten op. We proberen ook eens wat ander kunstaas. Jurgen met een Grandma en ik probeer met een ratelplug de snoeken wakker te maken.

 

Dat gaat al een stuk beter. Op de ratelplug mis ik binnen 50 m. 2 snoekjes en vang een aardige.

 Wakker gemaakt met een ratelplug

  

Als Jurgen ook een ratelplug aanknoopt is het bij hem ook na een halfuurtje raak. Eindelijk actie.

 

De kou is weer even vergeten

 

Jurgen mist er ook nog 2. Dan wordt het weer stil. We verkassen nog een keer naar een paar andere sloten, waar ik nog 1 mooie vang van zo’n 75 cm. Dan heeft vooral Jurgen er genoeg van. Hij heeft het gewoon koud. Zelf voel ik, behalve een beetje koude vingers, er niets van in mijn pak. Doorgaan met vissen heeft geen zin, het moet immers wel leuk blijven! We zijn een paar uurtjes op pad geweest en we hebben beide wat gevangen. Gewoon een leuke dag samen dus!

 

Vlug terug naar huis, bij de kerstboom, de openhaard en een lekkere bak soep!

   Even de handen warmen aan een bakje thee en dan naar huis.  

Een goed 2007 gewenst!

 

Gertjan

 

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 5018
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl