Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Wie van de drie?
Geschreven door Edwin van der Vijver
14 februari 2007 00:00

Voor de eerste keer dit jaar met Michel op pad. Tsjonge, waarom gaat de tijd zo hard en hebben we toch zoveel andere verplichtingen.

Beide hebben we bij ons; één jerk hengel, één zware karperstok met dobber en één lichte spinhengel om aktief met dood aas te vissen (voorn aan een takeltje). Uiteraard kan je niet alles tegelijk doen, al was het maar omdat dat niet zou mogen. Gelukkig moet met twee van de drie opties aktief gevist worden, anders zou je maar in de verleiding komen nietwaar!

We hadden een leuke stek op het oog in de polder, twee bruggen naast elkaar. Daar moest toch wel een vissie te vangen zijn. Eerst pak ik de karperstok en prik een sardine aan de takel, Michel is al onder de linkerbrug aan het peuteren met de spinhengel en een klein voorntje. Ik wacht eigenlijk al stiekem op zijn eerste aanbeet, maar het blijft nog even stil. Als dan mijn hengel eindelijk naar wens is, kan ik ook aan de slag met de spinhengel. Een voorntje aan de takel en ver onder de rechterbrug. Even afzinken en rustig binnenvissen met korte tikken en weer even niets doen. Halverwege ongeveer is het dan meteen de eerste worp al prijs, een plotselinge weerstand op de lijn. Even de lijn vrij laten, dan weer rustig contact maken met....ja, snoek. Een klein beetje doorhalen is doorgaans al genoeg, en zo ook bij deze. Michel assisteert met het net vanwege de hoge kant en dan is daar numero uno, 78cm snoek.

Eerst worp is meteen prijs, 78 cm.

Ok, dat belooft toch wel wat. Één worp, één vis........maar ja dat bleek toch wel de factor geluk te betreffen. Want de rest van de rechterbrug leverde helemaal niets meer op, maar goed, laten we Michel niet vergeten. Na een tijdje vruchteloos met de aasvis onder de brug door vissen besluit hij een poging te wagen met de jerkbait. Een toppie van Aad Dam moet het maar gaan doen in het bruine water.Aan de ander kant van de brug klapt er dan zowaar nog een mooie vis op ook. Vlak voor zijn voeten besluit deze snoek dat deze lekkernij zijn bek niet voor bij mag gaan, een mooie zeventiger voor Michel.

De toppie levert weer een mooie vis op.

Close-up, altijd leuk!

Hierna bezoeken we het lokale industrieterrein. Leuke maar wat steriele singels lopen langs de op zondag verlaten panden. Een inmiddels flink aangetrokken wind zorgt zelfs voor schuimkoppen op de singels die in het verlengde van de windrichting lopen. We jerken een flink stuk water af, geen vis te bekennen.....we gaan pleite hier!

Door een nabijgelegen wijk loopt een mooie boezem, hier zijn we bijvoorbeeld ook eind augustus nog geweest (verhaal; metersnoeken de missie). Kortom, een watertje waar toch wel een paar leuke vissen zwemmen. In eerste instantie staan we vanaf en naast de brug een beetje te pielen met het getakelde voorntje. Het is een breed water, dus ook op de brug ben je wel even bezig voordat je het hele stuk afgevist hebt. Maar helaas, geen snoek te bekennen. Aan de andere kant aangekomen sta ik op een witvissteigertje dan even later ook weer met de jerkbait te gooien. De getakelde voorn heeft een zwieper naar de brug gekregen en zinkt langzaam wel naar de bodem, beugel open en laat maar even liggen. Tijdens het jerken kijk ik regelmatig werktuiglijk naar beneden om te zien of ik al beet heb....en zowaar, net als ik kijk zie ik de bocht uit de lijn getrokken worden. Dat is even boffen! Even later ligt mijn tweede op de kant, 76 cm luie snoek.

76cm luie snoek op een luie manier gevangen

Deze combi van aktief en passief vissen houden we dan een tijdje vol, gestaag vissen we een heel stuk water af. Net voorbij een onregelmatigheid in de oever (overkant) wordt de jerkbait nu tot stoppen gebracht. Na een wat heviger strijd dan bij de vorige twee ligt dan de tot nu toe grootste vis voor de kant. Na enige strubbelingen kan ik de vis in de kieuwgreep pakken en nummer drie is voor mij een feit. Een lekkere dikke dame van 87cm. Michel leeft zich even uit met het fototoestel, dat levert wel leuke plaatjes op!

Mooie stevige snoek van 87cm op een guusbait.

Lekker, zo'n guusbait!

Na een korte stop in een, anders productieve, nieuwbouwwijk gaan we weer op huis aan. Bijna thuis besluiten we om toch nog even gebruik te maken van de laatste (zonne-) stralen? In een klein slootje weet Michel dan nog dit monster aan de haak te slaan. Zeker wel bijna 50cm snoek, maar in de telescooparmen van Michel lijkt het wel een zeventiger. Ach ja, nu lijkt het tenminste nog wat moet je maar denken.

Wat een monster! (die vis)

Een sloot verder mist hij nog een vis naast een brug, maar een brug verderop is het dan toch weer raak. Ook Michel pakt zijn derde van de dag, een echte zeventiger!

Laatste snoek bij het sluiten van de markt.

Zoals je ziet is het nu echt weer tijd om te stoppen. Een leuke eerste (gezamenlijke) visdag van het nieuwe jaar. Geen grote aantallen, maar het was weer erg gezellig en erg lekker weer (over het algemeen dan). Beide drie vissen, waaronder 4 in de 70, 1 dikke 80-er en een keutel.

En o ja, de winnaar.........ehhh toch maar de jerkbait. Leverde vandaag niet de meeste, maar wel de mooiste vissen op.

Tot horens, Edwin & Michel.

Reageren op artikelen/verhalen is rechtstreeks op de site niet meer mogelijk. Hiervoor verwijzen we u graag door naar ons forum, www.metersnoeken.nl/forum dit is DE plek om te reageren.

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 3633
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl