Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Lekker dagje
Geschreven door Gertjan Doedens
28 februari 2007 00:00

Menno heeft het al een paar jaar over een mooi stukje water waar we het eigenlijk een keertje zouden moeten proberen. Om de een of andere duistere reden kwam het echter nooit van. Dit keer, op waarschijnlijk de laatste officiële snoekdag voor ons, moet het dan eindelijk een keertje gebeuren. Menno wist via zijn werk wel waar we konden traileren en hoe het met vergunningen zat. Wat voorbereidingen betreft zat het dus wel goed. 

 

Voor mij was het dik anderhalf uur rijden naar de trailer plek. De route had Menno mij door de telefoon proberen uit te leggen, en dat was maar goed ook, want anders had ik het nooit gevonden. In mijn TOMTOM staan helaas dit soort trailerplekken in de 'rimboe' niet…

 

Vlot traileren we op een brede vaart en beginnen eerst maar eens een stukje te trollen. De vaart blijkt ca. 1,5 m diep te zijn en helaas nogal troebel. Erg veel vertrouwen had ik er niet in, en helaas krijg ik gelijk. Menno had de kaarten van het gebied goed bestudeerd en ook Google Earth was uitgebreid geraadpleegd. Zodoende wist Menno dat er via een smalle sloot ergens een paar veenplasjes ‘achteraf’ bereikbaar zouden moeten zijn. Of de plasjes bevisbaar zouden zijn wisten we natuurlijk niet.

Op weg naar ???

 

Na een stukje varen door een echt Hollands landschap kwamen we bij het eerste, kleine plasje aan. Het water was, hoewel wat ‘thee kleurig’ voldoende helder en de diepte viel ook nog mee.  We laten de boot op de wind driften en werpen secuur het water af met pluggen. Menno met een Pulsator en ik met een Crane. Na een halfuurtje mis ik dan de eerste vis. Er zit hier dus in ieder geval wel snoek!

 

Op een volgende wat grotere plas hebben we dan meer succes. We missen ieder een paar snoeken, voordat ik de eerste haak. Een aardige poldersnoek.

 

De eerste mooie poldersnoek

 

Onbekend water...maar dit ziet er veel belovend uit.

 

 

Nu we de plas een keertje over gedrift hebben, kennen we de structuur een beetje beter. Aan de ene kant is de plas erg ondiep, zeg 50 cm met ook nu nog erg veel planten, terwijl vanaf het midden de plas dieper wordt tot ca. 1m. Alleen op het diepere stuk vinden we vis.

 

We vissen de goede stekken met onze pluggen een paar keer af en we beginnen goed te vangen. Eind van de ochtend staat het 3-4 , naast net zoveel missers en losschieters. Het lijkt erop dat we een aardig viswatertje erbij hebben gevonden! De vissen zijn voor een polder van een mooi formaat en, zoals, gebruikelijk in deze tijd van het jaar, moddervet.

 

Mooie dikke...

 

’s Middags gaan we het gebied verder verkennen. We komen nog wel wat erg kleine plasjes tegen, maar die zijn erg ondiep, terwijl de wat grotere en diepere plassen erg troebel zijn. Uiteindelijk weet alleen Menno nog een mooie te vangen.

 

Op zoek.

Menno vangt nog een mooie

 

De laatste uurtjes besluiten we daarom maar weer terug te varen naar de 2 heldere plasjes van die ochtend. Dit bleek een goede strategie. We ankeren nu de boot op de goede plekken van de ochtend en vissen met ‘Halve liters’ e.e.a. secuur af.

 

 

 

Opnieuw missen we weer de nodige vissen, maar ook haken we ieder weer een vis of 6. Ik vang zelfs een rivierkreeft! Niet per ongeluk aan de haak, maar met een schaar keurig de kop van de jerkbeet gegrepen en blijven hangen aan de connector. Zo zie je maar weer met een ‘halve liter’ kun je alles vangen!

 

Een 'Halve liter" vangt alles!

 

Zo wordt onze laatste visdag op deze nieuwe stek een top dag! Hier komen we zeker volgend seizoen een paar keer terug. Stom eigenlijk dat we dit zo lang hebben laten liggen!

 

 

Vang ze!

Gertjan

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 4650
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl