Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Snoekbaars, Snoek en zalm op de openingsdag
Geschreven door GertJan Doedens
4 juni 2007 01:00

De eerste keer van het nieuwe kunstaasseizoen beginnen we traditie getrouw op onze favoriete plas. Lekker Jerken na vele weken geen hengel te hebben gezien. Dat geldt althans voor mij. Menno heeft er al een paar dagen forelvissen opzitten en een weekje zalm in Zweden.

Ook leuk voor in het gesloten seizoen in Nederland...een zalm van 102 cm, 12 kg!

Voor mij weer veel te vroeg ontmoeten we elkaar bij de trailerhelling. Zoals altijd ligt de boot er vlot in. Ondanks weken van rust start mijn 4-takt na 2 keer en varen we de plas op. Even kijken hoe de wind staat en we zetten een drift op over en langs een paar grote plantenbedden. Het waait al aardig zo ’s ochtends vroeg, dus moet de driftzak direct al overboord.

Menno start weer met een grote streamer en ik begin maar eens met een Striker jr. te jerken. Zoals altijd in het begin van het seizoen moeten we er even in komen. Het eerste uur kunnen we nog geen actieve vissen vinden, maar dan krijg ik een knalharde aanbeet. De eerste snoekbaars kan ik snel landen

Kijk in nu zo somber omdat het geen snoek is???

Een halfuurtje later weer een snoekbaars voor mij, en weer een halfuurtje later een bak van een snoekbaars voor Menno op een streamer.

Drillen op een vliegenhengel blijft leuk..zelfs als het een # 10 is!

Na een mooie dril....

Snoek komen we nog niet tegen en we gaan daarom het maar eens op een wat ondieper stukje water proberen. Al vlot mis ik daar de eerste die direct als mijn jerkbait het water raakt er op knalt. Ik let niet goed op en verspeel de vis direct weer. Stug door vissend vang ik dan een poos later de eerste snoek van het seizoen. Een mooie 90-er.

De eerste snoek van het seizoen is een mooie!

Ook Menno vangt nog een kleinere, die we in het water onthaken. De volgende uren vangen we nog een paar snoeken en missen er ook nog een paar. Snoekbaars laat zich niet meer zien. Dan is het lunchtijd. We ankeren de boot op een beschutplekje, uit de wind. Menno heeft zijn gevangen zalm meegenomen en ik heb voor de witte wijn gezorgd. Ook dit wordt zo langzamerhand traditie: op de openingsdag een feestlunch met wilde zalm en witte wijn…..

Feest lunch!

Na deze overvloedige lunch kunnen we er voorlopig weer even tegen. We vissen nog een aantal ons bekende plantenbedden af en lopen regelmatig tegen een vis op. Ik vang nog een mooie van rond de 95. De rest is wat kleiner, maar desondanks niet minder leuk!

Weer een mooie!

Op een streamer vangt Menno ze ook

En alweer een aardige

Eind van deze eerste dag maken we de balans op. Menno heeft een grote snoekbaars en 4 snoeken geland en ik 5 snoeken en 2 snoekbaarzen. Beide hebben we ook nog zo’n vis of 4 gemist. We hebben wel eens slechter gevangen!

Gertjan

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 8884


1. Geplaatst door: joshua op 4 juni 2007 08:48

Gertjan, jij bewijst dat mannen wél twee dingen tegelijk kunnen... roken en vangen. Menno, schitterende zalm! Leeft die nu nog of is het de zalm van de luch? Lijkt mij sowiezo lastig om (op de vliegenlat neem ik aan?) een zalm van een meter te vangen zonder gevorderd risico op overlijden. Is een "meterzalm" verhoudingsgewijs nog sterk voor een zalm of zwakt die af? Jullie doen het in ieder geval mooi vind ik. groetjes Joshua
rapporteer

2. Geplaatst door: Johan op 4 juni 2007 11:09

mooie vissen. Maar wanneer je met een streamer vist, vis je toch gericht op snoek, en het snoekseizoen begint pas 30 juni. Groeten Johan www.nederlandvist.nl
rapporteer

3. Geplaatst door: Kendrick op 4 juni 2007 12:58

Erg mooie start van het seizoen voor jullie.. en die lunch zag er ook niet verkeerd uit :grin Johan: je mag met kunstaas vissen en daar gaat het volgens mij om, waarmee je vist maakt dan niet meer uit ;)
rapporteer

4. Geplaatst door: john berga op 4 juni 2007 15:25

zo wil ik ook wel een dagje mee te vissen ;) witte wijn zalm !! zorg ik nog voor gerookte aal. :zzz :zzz zonder gekheid leuk verslag met puike foto\'s groet johan
rapporteer

5. Geplaatst door: Roel Trum op 5 juni 2007 08:12

Deze mannen snappen het helemaal...Genieten op het water! Gr Roelie
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl