Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Wel vroeg op, maar niet om te dauwtrappelen!!!
Geschreven door Edwin van der Vijver
21 juni 2007 01:00

Omdat ik in de middag al andere plannen had, maar er wel gevist moest worden, dan maar eens extra vroeg uit de veren. Nu is dat voor mij meestal een aardige opgaaf, maar vandaag was ik zowaar redelijk op de afgesproken tijd bij Michel en omstreeks 08.00 uur waren we op het water. Hetzelfde water als op eerste pinksterdag, want redelijk succesvol en lekker dicht bij huis.

Michel kiest weer voor groot rubber en een kleinere plug en ik kies voor een Jaxon Jerk (voornkleur) en ook nog wat kleiners. Nu heb ik de Jaxon Jerk (voornkleur) in Zweden ook heel wat kilometers laten maken, en dan overdrijf ik niet!!!! Maar, ik heb geen stootje beet gehad op die plug. Nee, in Zweden hadden ze totaal geen trek in dat ding, maar mijn vismaat in Zweden (Sean) heeft mij verzekerd dat hij toch heel goed ving met deze plug………in Nederland dan. Dus, om een lang verhaal kort te houden, stug volhouden en doorvissen met dat apparaat!

Na een kleine 150 meter dan al de eerste vis van de dag, het stuk rubber van Michel wordt al snel gegrepen door een snoek, lekker snel!

de eerste vis van deze prille dag

Na de volgende 150 meter mag ik dan ook een snoekje op mijn conto bijschrijven, en ja hoor, op de Jaxon Jerk!!! Mijn allereerste snoek op deze plug, dat er nog maar meer mogen volgen en vooral……..grotere!!!!

Mijn eerste vis ooit op de Jaxon Jerk (voorn)

 

Maar ja, een goed begin is niet altijd een voorbode van een super productieve ochtend, en dit is ook nu weer het geval. Na een half uur weet Michel nog een snoek te scoren, maar voordat ik de vis kan fotograferen besluit deze weer het water te verkiezen boven een langer verblijf in de open lucht. Helaas, ook dat gebeurt. Pas drie kwartier later vliegt mijn steunhengel krom, inmiddels niet meer voorzien van de Jaxon Jerk, maar wel van een lekker stuk rubber. Een mooie snoek geeft even goed partij, maar moet zich even later toch gewonnen geven. Vooralsnog de grootste vis tot nu toe met zijn 84 cm.

Een strijdlustig beestje van 84 cm

Even later mag Michel weer een vis bijschrijven, het gaat leuk om en om tot nu toe. Al moet ik wel iedere keer de achterstand goed maken. Het was in ieder geval een mooie snoekbaars die de hengel even deed krommen en tien minuten later herhaalt hij dit kunstje met zijn volgende snoek. De achterstand loopt op!

Na de aanbeet totaal geen strijd, toch een mooie vis!

En nog één voor Michel

Maar na deze drie vissen kort achter elkaar varen we blijkbaar weer door een ‘’dood’’ stuk water. Van pure gekkigheid doe ik er dan maar een Magnum Toad aan, ik weet dat sommigen van jullie erbij zweren, maar ik vang er helemaal niets op! Ok, tot nu toe dan want na drie kwartier zonder actie krijg ik zowaar een aanbeet op de Toad en de vis blijft nog hangen ook!!!! Daarom voor het nageslacht een foto van de vis met de bewuste toad.

Mijn allereerste vis op de Magnum Toad!

Deze vis was helaas niet de start van een nieuwe bijtperiode, want kilometers water gingen onder de boot door zonder ook maar een enkele aktie. Na anderhalf uur totaal geen actie is het Michel die een aanbeet weet te verzilveren, een knappe tachtiger slaat hard toe!

Weer een mooie snoek voor Michel

Nog geen kwartier later is het dan echt goed raak, terwijl de plezierbootjes af en aan varen op hun zinloze tochtjes heen en weer krijgt Michel een heftige beuk op de hengel met het rubber. Nooit vingen we op dit kanaal een metersnoek en dit was wel zo’n aanbeet……. Na een heftige strijd met mooie acrobatische sprongen, je kan ze niet altijd tegenhouden, kwam de snoek naast de boot. Inmiddels was duidelijk dat we ook dit keer geen meter zouden vangen, maar het was evengoed een knappe vis! Na het onthaken even langs het lint en een keurige 94 cm was de uitslag.

De topper van de dag, 94 cm pure spierkracht!!

Op de terugweg naar de helling vangt Michel dan nog een snoekbaars op een rapala plug als toegift, en hiermee besluiten we onze ‘’korte’’ visdag.

Het toefje slagroom als afsluiter.

Ondanks de perioden zonder aanbeet hebben we samen nog tien vissen weten te vangen, helaas was de verdeling niet helemaal jofel; 7 voor Michel waaronder de knappe snoek van 94cm en twee snoekbaarzen en 3 snoeken voor mij.

Volgende keer maar eens de rollen omdraaien……

Tot horens Edwin & Michel

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 8882


1. Geplaatst door: Dick op 24 juni 2007 12:37

He mannen. was weer niet verkeerd zo te zien. Die bananenbroek steekt op de foto's mooi af bij de dikke snoeken. :) Groet Dick
rapporteer

2. Geplaatst door: michel op 24 juni 2007 19:37

ha die dick Ik had effe niet anders dus jah dan maar een bananenbroek aan en het is ook nog veilig ...ze zien me altijd !!! greetings mp
rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 24 juni 2007 22:01

Hoi MP. Weet je wie je dan ook altijd ziet? Blauwe petten en grote boten of witte auto met blauwe lichtbakken erop, :grin :grin :grin :grin Groet Dick
rapporteer

4. Geplaatst door: michel en edwin op 25 juni 2007 11:15

Als je opvalt denken ze dat je niets te verbergen hebt, als je dan ook nog vriendelijk blijft (zoals je me kent) dan is er geen vuiltje aan de lucht :grin
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl