Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Hard werken wordt weer beloond met een pracht vis!
Geschreven door GertJan Doedens
12 juli 2007 01:00

De meeste mensen klagen over het weer van de afgelopen dagen, maar wij vinden het wel best!. Lag de watertemperatuur begin juni al op en over de 20 graden, door het slechte weer is de watertemperatuur op onze grote plassen al weer gezakt tot zo'n 17-18 graden! Prima voor snoek dus! Hoezo slecht weer? In deze omstandigheden kunnen we dus lekker door vissen met jerkbaits op de ondiepere delen van grote plassen.

's ochtends vroeg...

Klokslag 6 uur rij ik de parkeerplaats bij de trailer helling op. Menno is er ook net en net zo als altijd ligt de boot volgeladen met veel te veel kunstaas, hengels en koffie binnen een paar minuten in het water.

Waarom we altijd zoveel kunstaas meenemen weten we eigenlijk ook niet, want ieder vist toch met zijn favouriete 4-5 kunstaasjes.... Maar goed, beter mee verlegen dan om verlegen zij mij oma altijd...

Luxe probleem.....wat zullen we er eens aanknopen?

Het is een lekkere ochtend. Nog aardig rustig op het water. Daarom proberen we het net als vorige week eest maar een uurtje met oppervlakteaas. We doen erg ons best, maar kunnen geen enkele vis in onze 'draaiende drollen' en ander spul uit zijn tent lokken. Over op Jerkbaits dan maar op de ene hengel en voor tussen de plantenbedden, een spinnerbait op de andere hengel.

Hoe we ook ons best doen, het lukt maar niet om vis te vinden. Verder dan 2 flauwe aanbeten komen we niet. Pas halverwege de ochtend vang ik dan een snoekje op een spinnerbait tussen de planten uit. Hé Hé dat werd echt tijd!

De eerste, klein maar fijn.

Ondertussen is de wind ook aardig aangewakkerd. Er staat zeker een windkracht 5, en dat maakt het vissen er niet makkelijker op. Met een driftzak kunnen we toch nog wel aardig de boot onder controle houden, en gelukkig staat de wind in de goede hoek, zodat we zonder al te veel gepruts toch mooie lange driften maken.

Een uurtje later is het voor Menno raak. Hij vangt een mooie, ook op een spinnerbait.

Een mooie op een spinnerbait voor Menno.

We vissen nog een paar stekken af waar we in het verleden erg goed hebben gevangen. Maar ook hier geldt dat successen uit het verleden........etc.

Blijkbaar doen we iets fout, want we zien helemaal niets. Het maakt niet uit wat we eraan knopen, de vissen willen het gewoon niet. Zo langzamerhand beginnen we de moed op te geven.

Na de lunch besluiten we nog even aan de andere kant van de plas te kijken. Daar is de wind wat minder en dat vist toch wel prettiger. Al na een paar worpen klapt er een grote vis op mijn ondiep lopende Cobb's. Aan de grote kolk aan het oppervlak zien we meteen dat het een beste vis is. De vis is echt sterk en laat zien wat hij waard is en gaat een paar keer door de behoorlijk zwaar afgestelde slip. Na een spannende drill van een paar minuten geeft hij zich gewonnen en kan ik de vis eenvoudig landen. Wat een prachtbeest! Hij meet 112 cm!

Succesvol met een Cobb's tussen de planten

En hier doen we het dan allemaal voor: 112 cm!

Na deze vis is het tijd voor onze traditionele 'metersigaar' en zetten we de drift nog maar een keertje op. Het is Menno die een halfuurtje later een grote vis zijn Suick ziet missen. Als we nog een keertje de plek bevissen, mist de vis de suick nog een keer en laat zich daarna niet meer zien.

We vissen nog een poosje verder die middag, maar zonder enig resultaat en houden het daarom op tijd voor gezien.

Het was dus heel hard werken vandaag, met maar een paar vissen. Zo'n bak van 112 cm maakt echter alles goed, want daar ga je voor op groot water!

Voorlopig is dit weer even het laatste verslagje van mijn kant. Ik 'moet' op vakantie en zal de komende weken wat rondtrekken met de familie in de USA. Ik kom daar vast wel wat viswater tegen, en hoewel mijn vrouw het nog niet weet, een hengel gaat wél mee!

Tot ergens in september!

Tight lines,

Gertjan

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 7931


1. Geplaatst door: Roel op 12 juli 2007 12:26

Zo zie je maar weer mannen...de aanhouder wint! Wederom een prachtvis. Fijne vakantie en tot ziens! Groetjes Roelie
rapporteer

2. Geplaatst door: nick op 12 juli 2007 12:34

goed gedaan mannen weer een mooie metersnoek :)
rapporteer

3. Geplaatst door: jaap van der wal op 26 juli 2007 16:51

8) hej gert janus. haal die appel uit je anus!!!!! :p mvg jaap
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl