Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Gestorven in het harnas!
Geschreven door Edwin van der Vijver
3 augustus 2007 01:00

Uiteraard ga ik dit weekend weer met Michel op pad om ons geluk te beproeven op een mooi watertje. Na mijn succes op de Jaxon Jerk plug smeekt hij me of hij er één mag lenen. Na lang beraad besluit ik dan om de plug uit te lenen, maar niet zonder voorwaarden! 1 de plug mag niet onbeschadigd retour en 2 de plug mag niet gewisseld worden voor wat anders, dat mag alleen op de handhengel. Verrassend snel worden de voorwaarden geaccepteerd, en hop, daar gaan we dan. Beiden vissen we dus met de ''voorn'' plug en aan de handhengel kunnen we naar hartelust wisselen, al probeer ik toch een beetje vast te houden aan mijn keuzes. Niettemin zal ik wel wisselen als Michel zich helemaal klem vangt aan een plug die ik ook in de kist heb liggen :-)

Op de eerste plas hebben we eigenlijk maar weinig geluk tot nu toe, ook in het verleden is dit stuk water niet productief gebleken. Pas na een aantal baantjes te hebben gemaakt klapt er bij mij toch een hele aardige tachtiger op......op de Jaxon plug uiteraard!

Weer een mooie vis op de Voorn van Jaxon

Na deze eerste vis verlaten we plas één om plas twee met een bezoekje te vereren, hier hebben we in het verleden veel betere resultaten geboekt. Maar ook hier wil het in eerste instantie niet meezitten, we moeten aardig wat meters maken om uiteindelijk weer een snoekje te kunnen begroeten. De Jaxon plug brengt dit keer een kleine mopsneus in de boot. Helaas is de close-up niet goed gelukt, maar zo is het ook wel duidelijk te zien.

Een mopsneus, maar de bek is nog groot genoeg....

Ondertussen begint Michel toch wat te mopperen, de vorige keer had hij geen aanbeet verzilvert en nu vist hij met dezelfde plug en weer geen aanbeet. Je bent een nederlander of je bent het niet. Gelukkig keren zijn kansen nog binnen het uur, als een lange slanke snoek (98cm) de Voorn te grazen neemt. Het vertrouwen in deze plug begint nu ook bij Michel te groeien, en terecht!

Eindelijk succes op de voorn voor Michel, 98 cm!

Helaas zijn de aanbeten op de vingers van één hand te tellen, maar ze blijven in ieder geval wel hangen. We moeten weer flink geduld uitoefenen na de snoek van Michel, maar ere wie ere toekomt, de ''voorn'' blijft aan de speld hangen. Aan de handhengel hangt ook al geruime tijd dezelfde plug, de Salmo Fatso die mij de vorige keer de 105cm opleverde heeft mijn vertrouwen ook wel verdiend. Inmiddels zijn wel al weer bijna een uur verder en we komen op de plas ook regelmatig collega's tegen, die braaf de oever volgen. Nou ben ik natuurlijk dit jaar voor het eerst in Zweden geweest en daar kan je ook wel de oevers gaan volgen, maar ja, ook middenop het water vingen we de vis. Als dat in Zweden kan, waarom dan niet in Nederland? Dus zodoende steken we de plas regematig dwars over en inderdaad we pakken zo ook nog leuke vissen. Dus op het moment dat genoemde collega's net voor ons en in onze baan de plas op komen, besluiten wij dan maar om de bocht wat eerder te maken en wat meer uit de kant te blijven. Terwijl we daar varen zie ik dat de collega's een snoek haken, hmm jammer. Maar nog geen twee tellen later is het mijn beurt, een lekkere aanbeet op de handhengel en ik zet met een korte beweging de haak om vervolgens met een luide KRAK het bovenste deel van de hengel in het water te zien verdwijnen. HUH, wat doe ik verkeerd? Ook Michel die net mijn kant op keek en dus alles had gezien, is stomverbaasd. Maar ja, nadenken kan later wel, eerst de snoek maar eens binnen halen met een halve hengel. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het was een hele leuke vis en dan is het best moeilijk drillen met een hengel van een meter. Gelukkig ligt het net in de boot en met de vis in het net, varen we naar de kant. Ja, inderdaad we gaan weer de kant op, want die was toch vlakbij.

Mijn nieuwe (nu) tweedelige hengel

Het is echt niet de gewoonte, maar de situatie was nou eenmaal niet anders. Gelukkig was de snoek op de kant in no time van de haken ontdaan en bij meting bleek het een mooie vis van wederom 98cm te zijn. Ook bij de release dit keer geen problemen.

Een stevige snoekdame van 98cm tegen een fleurig decor

Terwijl ik het schepnet zit te onthaken gooit Michel nog wat met een plug langs de steiger en weet er zodoende ook nog een vis bij te vangen.

Michel zit nooit stil en dat levert hem nog een vis op

Terugkijkend op de fatale aanbeet kan ik maar één ding concluderen, er zat blijkbaar een zwakke plek in de hengel. Ik deed niets bijzonders en toch breekt zo'n hengel gewoon af. Nou ja, ik heb hetzelfde type hengel vorig jaar ook al ''gesloopt'' en blijkbaar is deze hengel niet aan mij besteed. Binnen anderhalve maand sneuvelt het nieuwe exemplaar ook al weer, maar dit keer wel gestorven in het harnas. Ik laat het er maar bij zitten.

Na nog wat vruchteloze rondjes trollen besluiten we om deze visdag maar af te sluiten. Het was qua aantallen niet wild, maar wel twee mooie negentigers gevangen.

Tot horens Edwin& Michel

 

 

 

 

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 8750


1. Geplaatst door: Stefan op 3 augustus 2007 19:52

He Jongens mooie vissen weer!! Die Jaxon Voorn is toch gewoon hetzelfde als de Balzer Jerkbait?
rapporteer

2. Geplaatst door: jan op 3 augustus 2007 21:19

Mannen, Mijn oprechte deelneming met het overlijden van die nog zo jonge hengel. Terug naar de maker / winkel zou ik zeggen. Houd die Jaxon Voorn goed in de gaten; daar gaan de komende maanden nog meer snoekdames kennis mee maken. Vang ze. Jan
rapporteer

3. Geplaatst door: Edwin op 4 augustus 2007 00:03

@Stefan Je hebt gelijk, het is dezelfde plug. Tegenwoordig is de productie overgenomen door Jaxon, verder is de plug hetzelfde en zoals je ziet nog steeds een vanger van jewelste. @Jan Bedankt voor je condoleances. De maker van de hengel ga ik hier niet me lastig vallen, die heeft andere dingen om zich druk over te maken..... Dat de Jaxon Voorn meer slachtoffers gaat maken, dat is een zekerheid! En ik zeg je dat het niet alleen snoekdames zijn. Groet Edwin
rapporteer

4. Geplaatst door: joshua op 4 augustus 2007 13:40

He Edwin, gelijk heb je... de Balzer of Jaxon is een prachtige Jerkbait. Ik heb er ook al grote snoekbaarzen aan gevangen, dus ze overtuigen meer dan alleen snoek. Af en toe zou ik er zelf nog bijna in bijten. groetjes Joshua
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl