Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Experimenteren loont!!
Geschreven door Edwin van der Vijver
16 augustus 2007 01:01

De ochtendsessie

Zoals de inleiding al zegt gingen we op mijn voorstel retevroeg het water op. Nou is dat voor Michel niet zo'n probleem aangezien hij met zijn werk toch al niet veel anders gewend is, maar ik...... ik begin vaak met werken tussen 09.00 en 09.30. Om dan in het weekend zo vroeg mijn bed uit te komen was echt een overwinning op mezelf, ik maak dan ook nu even van de gelegenheid gebruik om mezelf twee schouderklopjes te geven. De week voor deze vistrip was er niet samen gevist, ik kon niet, en dit weekend moest dat gewoon even ingehaald worden. De weersvoorspellingen gaven aan dat het tussen 11.00 en 14.00 uur flink zou gaan regenen en onweren, dus vandaar ook het plan om dan heel vroeg te gaan tot een uur of tien. Dan naar huis een beetje relaxen, een paar uur slapen en dan vanaf 19.00 uur op een ander water tot het donker vissen.

Dus daar stond ik dan, bijna op tijd bij Michel voor de deur. Tot mijn grote verbazing was hij er echt helemaal klaar voor, alle spullen stonden klaar om in de auto te gooien. Petje af voor deze fanatieke vismaat! Waar ik gelukkig nog een paar uur slaap had genoten had hij deze nacht zijn bed niet gezien, heerlijk zitten bieren tot 03.00 met de buurtjes en ja, dan is het al weer tijd om te gaan vissen. Maar goed, na het inladen gingen we zonder een onvertogen woord op weg. Het water van onze keuze lag op een klein half uur tuffen en ondanks het tijdstip lag de boot al snel klaar in het water. We waren zowaar niets vergeten en dus kon het feest beginnen. Helaas was het nog wel een beetje erg donker en was het een beetje lastig vissen, maar goed de zon zou toch spoedig op gaan komen.

Na slechts een tiental minuten varen is het Michel die de eerste aanbeet weet te verzilveren, een enorme keutel heeft in het donker de Screaming Devil gelokaliseerd en weigert zijn prooi los te laten. Jieha, de kop is er af (figuurlijk dan hé).

Een dappere keutel vroeg in de ochtend

Na dit vrolijke oponthoud, waarbij we tot de conclusie komen dat het lastig fotograferen is in het donker, trollen we verder in het donker. Terwijl we afwisselend gapen en praten over de zichtbaarheid van een eventuele aanbeet op de steunhengel, zie ik plots mijn steunhengel een vervaarlijke kromming aannemen. Ik ben net op tijd om de hengel uit de steun te halen, want de steun stond al op het punt om een kwartslag te draaien......goed spul dat berkley? Een heerlijk log gewicht geeft goed partij, een 30-tal meters achter de boot. Aan de steunhengel zat een aasje voor grote snoek, de Jaxon Jerk F, en vol verwachting klopt ons hart. Maar al wat uiteindelijk naast de boot omhoog kwam, dit hadden we niet verwacht. Een prachtige snoekbaars had de plug te pakken genomen. Toch typisch dat je op water van drie meter diep een dikke snoekbaars vangt met een plug die ca een meter diep loopt, maar ja, ik klaag echt niet hoor! De meting levert 85 cm snoekbaars op en ik ben een redelijk tevreden man!

Groot genoeg voor een Jaxon Jerk F

Fraaie vis zo vroeg in de ochtend

De rest van de ochtend houden we zo ongeveer een gaapwedstrijd, het is een niet te onderdrukken iets. Zeker niet als je vismaat niet geslapen heeft, maar goed af en toe worden we in het gapen gestoord door een snoek of een karpervisser. Waar we namelijk twee keer te laat erg in hadden waren de verdekt opgestelde karpervissers. Zo gecamoufleerd mogelijk zijn ze aan het nachtvissen op een plek waar dat verboden is, en ja, dan ga je uiteraard in je camouflagebivy in de bush bush zitten en dan vis je natuurlijk strak tegen de overkant aan, want aan de overkant daar zitten altijd alle vissen??? En dan komen wij langs, de garantie op de run van je leven! Nee, de heren waren niet zo blij met ons, en dat is nog zwakjes uitgedrukt. Maf genoeg kreeg ik, ik had de tweede karpervisser gevangen, na de tweede aanvaring een aanbeet op de stilliggende Fatso. Daarbij was de plug ook nog eens losgeraakt uit de karperlijn, een geluk bij een ongeluk eigenlijk.

Hoe dan ook, toen rond de klok van tienen de lucht een dieppaarse kleur begon aan te nemen en wij al op weg waren naar de trailer helling hadden we samen al 11 vissen binnenboord gehad, waaronder 1 baars en 1 snoekbaars. Helemaal niet zo verkeerd uitgepakt die vroege ochtendsessie! Hieronder nog een tweetal plaatjes uit de ochtendsessie.

Mooi getekende snoek voor Michel!

Dikke tachtiger voor Michel, groot verschil in tekening!

De avondsessie

Thuis aangekomen brak al snel het voorspelde natuurgeweld los, vanachter de ramen was het pretig toekijken. Vooral in de wetenschap dat je al een uur of zes op het water bent geweest en later die dag nog een paar uur doorgaat. Na een bak koffie, wat relaxen en een paar uur slapen was het weer tijd om Michel op te pikken.

Zodoende lieten we tegen 19.00 uur weer de boot te water, uiteraard wel op een ander water.

Michel leende van mij weer de Jaxon Voorn plug en voordat ik goed en wel in de gaten had dat we aan het varen waren had hij reeds de eerste aanbeet....op die plug inderdaad. Je weet het, gratis pluggen of de pluggen van je vismaat zijn de beste vangers! Helaas bleef deze snoek niet hangen, maar de snelle aktie gaf ons goede hoop.

Helaas had het warme weer de nodige vervelende mensen het water op gelokt. Kinderen met zodiacs, voorzien van teveel vermogen, maakten veel golven en uiteraard waren de nodige mensen aan het zwemmen. Het was oppassen geblazen op de plas!

Al met al wisten we die avond nog 6 snoeken te vangen en uiteraard bijna allemaal op de Voorn-plug, dat is toch wel een plug die mijn vertrouwen heeft gewonnen de afgelopen vistripjes. Michel wist de klapper van de avond te scoren, ter hoogte van een goed gevuld terras aan het water klapt er bij hem een mooie snoek op. Na een korte dril weet het publiek niet wat ze ziet als ik de 101cm snoek met de kieuwgreep uit het water til. Bewonderende kreten van jong en oud, dat heb je toch niet vaak als visser!

Vrij slanke snoek van 101 cm

Mooi getekend snoekje als afsluiter!

Omstreeks 22.30 besluiten we de dag derhalve met 17 vissen, bijna keurig verdeeld over beide vissers. Michel pakt s'avonds nog een metersnoek en ik ben ook dik tevreden met de snoekbaars van die ochtend. Conclusie: experiment is geslaagd te noemen, wordt vervolgd!

Tot horens Edwin & Michel

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 8495


1. Geplaatst door: Dick op 16 augustus 2007 10:25

Heren, goed expiriment. Ik heb het ook wel eens gedaan en dat leverde toch aanzienlijk meer aanbeten op dan overdag. Ondanks dat ik met rubber viste wat "geruisloos" loopt ten opzichte van ratelaars. Zeker op dressuurwater is dit een goede zet. Tip: begin de volgende keer om 9 uur 's avonds en vis door tot het licht word. De omgekeerde wereld. Groet Dick
rapporteer

2. Geplaatst door: renee op 16 augustus 2007 18:21

ff over de zichtbaarheid van je hengels gewoon een breekstaafje op de top met een klein stukie plakband en klaar is kees! ver mooie vissen!
rapporteer

3. Geplaatst door: lol op 11 juli 2008 08:57

:grin :grin :grin is dat alles wat jullie kunnen vangen?
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl